HURW: chvíli jsem v teepee bydlel i v zimě, je to v celku v pohodě. Podlážku doporučuju. Stejně tak jako vyřešit kam se stékající vodou. Taky bych ho nestavěl přímo někde v lese ale na prosluněné suché planině. Ideálně v mírném svahu. Radeji bych si pořídil Setona než Dakotu, té jsem na chuť nikdy nepřišel. Kdybych si ho šil tak bych vchod vyřešil naprosto odlišně než se běžně dělá. Pokud to dobře postavíš a dobře vypneš, stačí ho jednou za rok shodit a posunout aby tyče neleželi na stejném místě. Za lining se dá nacpat sláma jako izolace. Dřeva tolik netřeba, protože se na něm dá velmi efektivně vařit je to mnohem lepší než Jurta které jsem na chut nikdy nepřišel. Myslím že ta se do našich končin nehodí. Stavěl jsem jak malé, tak větší teepee a pro bydlení bych zvolil nějakej ten střed. kolem 8mi metrů už máš slušnou plochu, ale zároveň to není takovej porod. Na 12m jsme sháněli několik dní vhodný tyče a stavěli jsme to tři i tak to byla dřina.
Co by mě na dlouhodobém bydlení vadilo, je problém co s ním když někam pojedu. Je potřeba mít pořádnýho psa, nejlépe několik, jinak ti ho někdo brzy vybílí.