• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CUKI
    CUKI --- ---
    RODWY: Koukám že v USA ale i jinde Tiny house znamená, automaticky nástavbu na návěs. Prostě to musí bejt na kolech, jinak je to stavba. U nás je to nově hodně odlišné. Tady to můsí bejt do 25m2... A je jedno jestli je to na pevno nebo ne.
    CUKI
    CUKI --- ---
    EDAK: Když se dobře přišroubujou, vybrousej bruskou na parkety a natřou, tak si dovolím tvrdit že je to bezúdržbovější než ta dlažba.
    Ale já mám vyloženě averzi vůči dlažbě, mě se to prostě nelíbí, hlavně ty spáry. Takže mám doma všude epoxidové podlahy, bez jediné spáry a lišt u zdí.
    RODWY
    RODWY --- ---
    EDAK
    EDAK --- ---
    CUKI: nejlevnejsi dlazbu z bauhausu. problem byl v tom ze mame dva psy a neradi jsme se prezouvali a do tech osb desek se strasne jednoduse dostava bordel.
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    Steampunk Tiny House | Tiny House Swoon
    http://tinyhouseswoon.com/steampunk-tiny-house/

CUKI
    CUKI --- ---
    EDAK: a co tam máš teď?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    EDAK: Ja to videl natreny emailem, nekolikrat prelakovany a bylo to moc fajn.
    EDAK
    EDAK --- ---
    77WHITE: Co osobne vidim jako vec o je dost naprd jsou tzhle OSB desky na podlaze.Mel jsem to na chate cca rok a pak to muselo pryc. I kdyz jsem to natrel, tak to bylo temer neukliditelne.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    OMNIHASH: Nemyslím že šlo o přiznanost materiálu (viz článek), ale o nějaký homogenní low cost finiš popírající nějakou chaloupkovitost. Nenapadá mě moc jinejch materiálů co sou v podobný cenový relaci se stejným efektem. V duchu šetření je pojatej i plášť, nesrovnaný prkna co sou natřený vyjetym traktorovym olejem za pár korun.
    Na druhou stranu můžem mluvit o různejch stopovejch svinstvech co se můžou (a vždy budou) z osb uvolňovat, ale to u únikový chaty není téma.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JOHY: jojo, je to pekelný a příjde mi, že se to rve čím dál častějš do všeho. Jako chápu, přiznanej materiál, pravdivost architektury blablabla, atd. ale stejně to potom všechno vypadá, jak pernamentní staveniště, přitom OSB s povrchovou úpravou není o tolik dražší. Taková obdoba snahy o anglickou cihlovou zeď tím, že neomítnu Ytong.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---

Muji Unveils Tiny, Pre-Fabricated “Huts” at Tokyo Design Week | ArchDaily
    http://www.archdaily.com/776931/muji-unveils-tiny-pre-fabricated-huts-at-tokyo-design-week
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---

Shelters by the Sea - Blue Landmarks / LUMO Architects | ArchDaily
    http://www.archdaily.com/777356/shelters-by-the-sea-blue-landmarks-lumo-architects
    CUKI
    CUKI --- ---
    HAREMHEB: Tak na palubkách netrvám, mě to děsně připomíná komunismus, jak každej musel mít palubky :-)
    Ale líbí se mi ten krov, to je zajímavej nápad, jednoduchá a tuhá k-ce, problém je že se nedá použít na normální sklon střechy :-(
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JOHY: otázka vkusu,mně nevadí. Přečtěte si ten článek, je tam popsáno proč zvolili za finiš zrovna OSB :)
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    Hlavně úplně nevyužitý prostor...
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    JOHY: Je evidentní, že ten interiér zdaleka není ve finální podobě. Pár kubíků palubek a bude to jako z pohádky.
    JOHY
    JOHY --- ---
    SMYSLOV: já nevim jak vy, ale ty nenamalovaný OSB desky mi přijdou otřesný...
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    CUKI
    CUKI --- ---
    EGGH: no malý to není ani náhodou :-) Ale obávám se že tady by to s naším, přeci jenom mnohem jižnějším, a hlavně mnohem kontinentálnějším klimatem nemělo šanci uspět.
    A tady paní mluvila o nedávné opravě fasády a je vidět že i jinde ta stavba vevnitř dost trpí...
    Ale je to pěkný
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam