• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    LESH
    LESH --- ---
    JAKOUBEK: kamarád tam chvíli provozoval kavárnu. když končil, tak mu majitelé nabídli ten objekt k odkupu. už si teda nepamatuju cenu...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SUOTAM: To je vlastně fakt. Děkuju. Pokud na to kývne architekt, bylo by to fajn.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    JAKOUBEK: rek bych,ze to je jedna z hlavnich vyhod.. delaj ty kontaky asi o pul metru sirsi,nez je klasickej lodni kontejner, maj vychytany izolace a podobne.jednou sem s nima neco resil, da se s nima domluvit, ze ti vyrobej zaklad jen s izolaci, sam uz si pak dodelas vybaveni,rozvody,pdlahy atd..nevyjde to pak ani moc draze
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SUOTAM: Ty mi už pár lidí doporučilo. Akorát to dělaj nově. Zajímaly mě přestavby použitých lodních kontejnerů. Nicméně nikdo takový u nás evidentně není. Našel jsem jednu firmu na Moravě http://www.kovar.eu/cz/produkty/prestavby-kontejneru/ tak uvidíme.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    JAKOUBEK: uz to myslim probehlo i tady. Udelaj ti na miru presne to co chces. http://www.koma-modular.cz
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JAKOUBEK: praveze resil, proto muzu jen doporucit se na to vykaslat, resp nechat to zhodnoceni na konkretnim reseni a architektovi :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    LESH: Jo, tam jsme chodívali. Nevíš, je k tomu prodeji někde nějaké info?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    77WHITE: No ja to nechtel resit technicky. Jen jsem chtel vedet, jestli to nekdo technicky uz neresil (resp. jestli nekdo nekoho takoveho nezna) :) Cekam, az se nam vrati studio manazer z hor. V lednu do toho trochu vic slapnem. Diky.
    LESH
    LESH --- ---
    tohle je snad pořád na prodej...
    ALLION
    http://www.allion.cz/#/caf-info-lysl-nad-labem/
    LESH
    LESH --- ---
    tohle je snad pořád na prodej...
    ALLION
    http://www.allion.cz/#/caf-info-lysl-nad-labem/
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JAKOUBEK: Dej dohromady skutecnej business plan, realistickej rozpocet, vyser se na nyx a jdi za architektama;) poradna rada z praxe- bez business planu nedelej vubec nic. Navrh, zpusoby technickyho reseni nebo realizaci uz nech na odbornikovi, ty jen musis vedet napln a co ses schopnej za to dat. A musis si bejt hodne jistej s tim co chces postavit:) technicky reseni se najde vzdy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JAKOUBEK: Obávám se že ty oprázky těch věstaveb do kontejnerů, nejsou z našeho klimatického pásma. Aby to bylo alespoň trochu udržitelné musel bys to zevnitř zateplit PU vytápět to nějakou rozumnou klimoškou, ale i tak to bude na hraně. Kdyby byly rozumě poskládaný tak z venku by se to zaizolovalo mnohem rozuměji s mnohem lepší energetickou bilancí.
    Jinak si myslím že pokud to máš na 20 let a majitel s tím bude souhlasit. Mohl by jsi fakt postavit něco ze dřeva co tě vyjde na mnohem menší peníze. Tak Aby to případně šlo po 20ti letech rozložit a rozumě recyklovat, což si myslím že bych uměl vyřešit elegantně. Naopak by to mohl bejt takovej zajímavej koncept dočasné stavby s co nejmenší uhlíkovou stopou. Designově to může bejt ve stylu "punk like" Případně ty kontejnery s dřevem rozumě kombinovat.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TOMBRIDER: Zděná budova se 4 záchody (ty už tam jsou). Do kontejnerů sociálky cpát nechci. Holt si budou muset doběhnout 20m přes dvůr :/
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    JAKOUBEK: a hlavně, co s hovnama?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MAR_TINA: CUKI: Teď jsem o tom ještě trochu přemýšlel a vlastně by se mi líbily 2-4 kontejnery jako takové showroomy k pronajmutí pro mladé designery (móda, šperk, doplňky - 4x23 m2) = izolovat (z nepohledové strany možná i z venku), prosklít jednu stěnu, nainstalovat vstupní dveře, osvětlení a pár zásuvek, topení pak dotáhnout z kamenné budovy izolovaným potrubním systémem. 1 kontejner podobně zařízený bych rád jako malou zasedačku (nebo pracovnu).

V jednom kontejneru bych pak rád mikrokavárničku s výdejem ven, aby se před ní v létě dalo sedět a mohli zaskočit i kolemjdoucí. Zděná budova (cca 300 m2) by měla sloužit jako místo pro fotoateliér a grafické studio. Pokud se zadaří, dalo by se vyčlenit pár míst na coworking. Showroomy a kavárnička by mohly/měly poskytnout propojení s vnějším světem (přinést něco málo i svému okolí).

Vlastně by mi nevadilo, kdyby to byl z venku trochu punk. Myslím, že dost lidem by to právě mohlo připadat cool. Nicméně bych potřeboval, aby to bylo technicky dotažené, na což by se právě hodil někdo s předchozími zkušenostmi (čehož se týkal ten můj původní dotaz).

Toliko snění naivního idealisty :) Ale v lednu mám rande s kamarádkou, která by to snad měla umět našroubovat na nějaký udržitelný obchodní model :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: zemní práce, základy, přípojky, ... já nevím. A všechno dodavetelsky, majitel kovovýroby si to těžko bude stavět svépomocí.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: jedna buňka přes 100k Kč? V takovym množství je to dost předražený. Buňky jsou mnohem levnější než kontejnery (několikanásobně)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAKOUBEK: zrovna před týdnem jsme dělala radon pro stavbu - "administrativa a zázemí pro výrobu" a bylo to na písku na zabetonovaných patkách umístěná skupina obytných buněk (ne kontejnerů) o půdorysu 12,5x 13,5 m, 3 podlaží kontejnerových buněk a rozpočet (z toho, co mi poslali) vypadal na 3,3 mil.

A také na pozemku manipulační a ostatní plocha.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JAKOUBEK: tam by to by mohlo projít. Nicméně za tu rekonstrukci toho kontejneru ti moc nezbude. Otázka je co tam vevnitř chceš vlastně provozovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam