• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    MATT
    MATT --- ---
    nn, ale děláme monitoring a hodnocení pro VKM a SčVK
    TSOH
    TSOH --- ---
    MATT: ty jses tam nejak mistni ?
    MATT
    MATT --- ---
    TSOH: Takovejch problematickejch vrtu je tam vic. Třeba zdroj pro Vysokou Libeň. Pravděpodbně zněčištění ze zemědělství.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: obrátit se na nadřízený úřad. Občas to překvapivě začne lítat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: problém je že ti to ten úřad může tak zesložitit, že to bude ve finále neprůchodné. V době kdy jsem sháněl pozemek pro sebe byl na prodej jeden výhodnej, kde po v té době stávajícím majiteli chtěli jako podmínku stavby studnu s pitnou vodou, ok to je normální, ale podmínkou bylo že budou mít otestované v reálu, že jim budoucí čovka nebo septik neznehodnotí studnu. A to se blbě dělá když ještě nestojí, natož aby se používala :-) Geologický průzkum a papír, že je to ok nestačil. Další majitelé nakonec museli postavit 16m3 jímku jinak by to neprošlo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: ano, že úřad na konkrétním místě stanoví nějakou pitomou podmínku, která nemá oporu v zákoně, na to jsem zvyklá.
    Takže jdu do posudku jedné slečny vepsat souřadnice buoducího vsaku! (Debil úřední, nestačí mu popis x metrů od a y metrů od...)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: tohle má v papírech účinnost 95% v té době kdy jsem to řešil já (a dost lidí kolem mě) Tak těch 95% nedosahovali a podmínka bylo vypouštění do vodoteče nikoli zásak (doteď netuším proč). Navíc většinou se nejednalo o výrobek s danou kvalitou, tak se to asi moc úřadům nechtělo povolovat. Jejich mantra byla ČOV!
    dík za typ navíc je to kousek ode mě.
    TSOH
    TSOH --- ---
    v obci asi 4 km od Chorušic je zkušební vrt... je cca 100 m hluboký a hladina se pohybuje okolo 46 m pod terénem. Kvalita vody není dobrá, při posledních analýzách byly překročeny limitní hodnoty u několika chemických látek a sloučenin. Podrobné výsledky a informace o jakosti podzemních vod lze zdarma dohledat na webu ČHMÚ: http://hydro.chmi.cz/isarrow/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MATT: obvykle ano. Ale ty pískovce, ty vyčistí všechno.
    MATT
    MATT --- ---
    MAR_TINA: jsem si rikal taky, ale muzou byt nejake preferencni cesty a tak. ta voda tam tece vselijak (napr. nerespektuje rozvodnice ;) a nekdo mi tu tvrdil, ze k nejvetsimu odbourani necistot dochazi v kvarternim pokryvu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MATT: útěchou ti může být, že vrstva hornin oddělující místa vsaku a kolektor pitné vody je dost velká a vššchno se to důkladně vyčistí, než to dokape.
    Největší riziko vzniká u vody (nepřečištěné, špatně čištěné, z žumpy, apod. ) vylévané na povrch. Ta dál odtéká částečně povrchově do dolů níž a blíž k vrtům na pitnou.

jo, piju ji taky.
    MATT
    MATT --- ---
    MAR_TINA: tak tu vodu pijem vsichni, co si budem povidat. ;) ja si ale myslim, ze jakykoli reseni bude lepsi, nez stavajici stav. co malo vim, tak jim se prave nechce budovat dlouhy vedeni (patrej k nim jeste dalsi spadovy obce). dulezity je, aby se ty domovni COVky adekvatne pouzivaly.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MATT: tak tam se bavíme o zájmu obce či obyvatel lidí proti zájmu firmy čerpající podzemní vody.
    A zajímalo by mě, kam by chtěli tu vodu z obecní čov vypouštět - nejbližší možné místo je Košátecký potok 6-8km daleko. Jen tak do dolů to pustit prostě nejde. Přes Chorušický důl do Řepínského potoka těžko, tam je ochranné pásmo.
    MATT
    MATT --- ---
    MAR_TINA: hmm.. ja zas vim, ze tusim v Chorušicích chtěj vybudování centrální ČOVky obejít právě domácíma čistírnama a minimálně vodárny dělaj všechno pro to, aby to neprošlo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEIKSAC: CUki měl problém, že prý to u něj nepovolí
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MAR_TINA: tak proc by neschvalili, kdyz tohle reseni je jedno ze tri, ktery chko vyslovne zminuje jako pripustny?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: v CHKO Kokořínsko, v části Přírodní rezervace Kokořínský důl schválili bez problémů kombinaci tříkomorový septik a k tomu pískový filtr.
    Investor tam chtěl značku Ekocis, parametry splňují, certifikáty mají, tak s tím nikdo nemá problém.
    _MIKI_
    _MIKI_ --- ---
    Všechny videa z toho kanálu stojej za to
    Unbelievable House Truck Transforms Into Fantasy Castle
    https://www.youtube.com/watch?v=CnHGKUh-5O4&app=desktop
    TSOH
    TSOH --- ---

Pestrobarevný domek kousek od Prahy postavili opravdu během pár hodin. Navrhl ho český architekt Vojtěch Valda a samotná stavba vyšla na pouhých 30 tisíc korun. Podobných montovaných dřevostaveb ale vyprojektoval víc. Většina jich stojí ve Spojených státech.
    https://magazin.aktualne.cz/...um-postavi-tri-lide-za-zri-hodiny/r~6b34a54c9b8111e6a222002590604f2e/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam