• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    CUKI: hledal jsem, filtroval jsem, ale krom toho podia jsem nic nenasel
    GREGI
    GREGI --- ---
    CUKI: neni to trochu duplicitni klub? nebo proc si to zakladal?:) prijde mi to stejne tema jak tady a zbytecne to delit na dva kluby
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: Pár fotek jsem tu: [ Ekologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč) ] nechával. Ale moc toho nafocenýho nemám. A většinou nemám nafoceno nic hotovýho, protože to už je zásah do soukromí.
    Teď začínám novou stavbu, která od počátku nebude obydlená, ale spíš taková referenční nízkorozpočtová dřevostavba, tak sem pak hodim nějaké fotky, ale zatim to má hotový pouze základy a já už druhý tejden trčim doma a nemůžu chodit. :-(
    Doufám, že to do léta stihnu dokončit. A vydělat na zbytek materiálu.
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: tak co ? :) -->> OMNISLASH:
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    domovní čovky jsou skutečně dimenzovaný na jednu a víc praček denně.
    a v tom odtoku z pračky je krom prášku a vody spousta výživné špíny, alespoň z mého prádla. Je důležitý koupit prášek vhodný do čovku (ale to jsou snad všechny) a nekrmit to aviváží.

průmyslový jsou dělaný i individuálně na konkrétní znečištění.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    LINKOS: Samozřejmě že lze, ale (zjednodušeně řečeno) je to o správném objemu čistírny (hlavně aktivace) a hromadě vzduchu. A hlavně pokud je to ofiko prádelna neměla by mít domovní čov ale průmyslovou speciálně pro prádelny víc zaměřenou na chem stabilizaci atd.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    TOMBRIDER: jo,tak lidi co bydlej u potoka poznaj kdyz sousedi nad nima perou,protoze to je citit z potoka a covky ve vrchni vesnici jeste nebudovali...
    No on se majitel na schuzi dusoval,ze to je vsechno v poradku,coz vsichni vedi,ze neni. Jen me zajimalo jestli je to vubec technologicky mozne to nejak vycistit
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    LINKOS: nemusí byt ani pradelna, staci rodinny dum kdy jede pracka min. jednou denne, 365 dni v roce. To je pak čov jen takovej nasycenej roztok praciho prášku který tim jen proteka skrz. Z dalky smrad nefunkcni čov. Ale když se do ni strci hlava tak je poznat silnej smrad praciho prasku, jako když se strci hlava do pytle s ním.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: ne,tohle je smrad normalne necistene splaskove vody.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TOMBRIDER: Tak pračka snad tak děsivá není ne? Ona sice vypouští vodu hromadně do odpadu, ale za eden cyklus to je cca 20l a dohromady za jedno praní třeba 80-100l. Normální člověk už taky nepoužívá fosfátové prostředky, ale snadno odbouratelné.
    LINKOS:
    Smrdět (tedy alespoň mě) může vyvařování. To se v prádelně asi používá často.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    no a my treba mame v obci pradelnu a sousedi si stezoji na smrad. Me by zajimalo jestli je vubec technologicky mozne aby tam by bakterie prezili. jednak tam musi byt slusny prutok a druhak z ceho by tam vlastne zili,z toho prasku?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Když čov, bral bych sbr s vypouštěním za pomoci čerpadla ne mamutky. A čím má čov v sobe vic komor a tim min objemu pro aktivaci a dosazovak. Tak pri větším zatizeni jen voda proteka a nema šanci se radne vycistit.. Pro dva lidi v pohode. Ale rozhodne nesmi jet pracka skoro kazdy den...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: to tam pak musi bejt hrozny vlhko,ne?
    CUKI
    CUKI --- ---
    COMODOR_FALKON: To by bylo asi nereálné, předpokládám že ta k-ce nemá žádné veselé izolační parametry.
    Něco takového mám navrhnuto pro velmi velmi kvalitně zaizolovaný RD a i tak 1/3 plochy bude v domě bazén.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    CUKI: Tam by IMHO mohlo být zajímavé zbudovat podzemní vodní rezervoár pro akumulaci tepla z povrchových panelů.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    MATT: ne,fungujou celorocne,jen se hladina popusti niz nez v lete.
    MATT
    MATT --- ---
    CUKI: to je první co mě napadlo, jak to v létě větraj. ale je to někde u vody (asi moře), tak tam bude asi foukat..

a ten skleník, aby vydržel, bude asi dost drahej..
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: To už je asi třetí obestavěnej skleník v severní zemi.
    Dost by mě zajímalo kolik ta konstrukce koštuje a jaký je její reálný přínos. Ono v zimě v těchto končínách asi super, ale v létě i na polárním kruhu jsou solární zisky dost divoký.
    MATT
    MATT --- ---
    MAR_TINA: a kořenovky už jsou nějak domyšlený? dřív se o nich mluvilo jen jako o sezonim řešení.
    MATT
    MATT --- ---
    Geodesic dome protects cob house and family of 6 in Arctic Circle | Home Design, Garden & Architecture Blog Magazine
    http://www.goodshomedesign.com/geodesic-dome-protects-cob-house-and-family-of-6-in-arctic-circle/

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam