• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    QWWERTY: zrejme to takovej problem nebude, kdyz tech baraku delaj tejdne 10-12, kdyby to byl problem, tak by se to nekde objevilo.

ale uprime, ja to jako uzivatel stavby resit nemusim, kdyz to bude fungovat tak je mi to jedno kudy vedou trubky. kdyz ne, tak zaruka, kdyz pruser tak pojistka. chapu ze tohle resi architekti, ze se jim to nezda. ale jako normalni clovek co bydli v dome me zajima, jesti to funguje. zadny upravy tam stejne delat nebudu, protoze to je proste montovanej dum a nedokazu si predstavit, co bych tam delal. beru to ze to zustane jak to je.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANDY_WARHOL: osobne navrhu bydleni az tak moc nerozumim, ale z hlediska pudorysu / umisteni pokuju, me tam zarazilo presne to co pise CUKI
    kdo proboha vymyslel, ze se budou tahat odpady a voda na 3 ruzny mista? jak je to konkretne reseny?
    je to tazeny tema prickama, nebo vsechno svedeny do podlahy a od tam rozvedeny do dalsich mistnosti?
    prijde mi to strasne neprakticky i treba z hlediska nejakych vlastnich uprav, protoze je potom potreba planovat okolo tehle siti

chapu, ze v soucasne situaci jsi proste vybral pro tebe nejlepsi moznost a preju at ti to vyjde a slouzi
    ale z hlediska te firmy co to projektuje / navrhuje, mi to prijde jako strasna blbost
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    77WHITE: tyvole tak si z toho můžeš vzít nějaký základní rozložení kvůli instalacím a pak si tam domrsknout nějaký okno a zrušit příčku neasi :) Mně to nevysvětluj. Já si to kreslil z gruntu v nějakym freewaru, ale táta si paralelně koupil katalogovej projekt a upravil si ho a je s nákladama na polovině ceny a trvalo mu to asi tak o půl roku kratší dobu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: ale to je blbost. cas je samozrejme hledisko, ale jak si myslis, ze bych si to lip vymyslel, nez ze vyjdu z neceho hotoveho a to si upravim. ja nejsem odbornik, vim zhruba jaky potrebuju mistnosti a proc a to mi staci. nepotrebuju nic slozityho
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: Mozna kdybys mi prozradil co je tvuj obor, treba bych nasel pochopitelnejsi analogii:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: Ne, neni. Ano, kazdej ma ruzny preference, pochopitelne. Ale nesnaz se si to obhajit, volis spatny reseni jen kvuli casu. Budiz, i to je duvod proc po katalogaci sahnout. Kdyz bys stravil rok v tomhle a rok v necem skutecne sitym na miru tvejm moznostem a pozadavkum, dal bys mi za pravdu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: to prave ze je, protoze kazdej ma uplne jiny potreby. treba nam presne vyhovuje ten kubis 623 s rozsirenim a mirnou modifikaci.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: To je jasny, protoze nepoznali lepsi;) kvalita pudorysu neni subjektivni zalezitost ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: a presto ten rymarov ma skvele reference a spoustu spokojenych obyvatel, a to i po nekolika letech. jediny na co si ted lidi stezujou je, ze nestihaj a ze tedy dodavka trva dlouho. takze zrejme zajem je stale obrovsky.
    ja chapu ze se tady musi debatovat a vymezovat se. ale kdyby to bylo tak debilni, tak by se sakra nekdo ozval.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KOOTCHA: Ty vole, to vam ty debilni temny schody uprostred dispozice s mnozstvim podivnejch uskoku a zbytkovejch sten neprijdou divny?:) z jedny malinkaty mistnustky do jeste mensi mistnustky? Proti myslence katalogacu nic nemam, ale jeste sem nemel to stesti abych narazil na nejakej s dobrou dispozici. Kdyby to aspon naprojektoval nekdo kurevsky dobrej a aby se ta cena za projekt rozprostrela mezi desitky postavenejch domu. Z tech rymarovu mam ale pocit ze dispozici dali vymyslet studentovi druhyho rocniku stavarny...:/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAR_TINA: tak to je jasny...vyhoda byla, ze sme tam byli v tom nejvetsim parnu, tak vim, ze se tam neupecem. a klimosku bych chtel stejne taky, protoze lepsi uz to nebude.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANDY_WARHOL: jo, venkovní žaluzie bych u novostavby zvolila úplně bez váhání.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    CUKI: Po vlastní zkušenosti s kompletnim kreslenim celýho domu svépomocí a následný překreslování s projektantem musim říct, že bych naopak mnohem radši dneska koukal po co nejpřiléhavějšim katalogovym domě a udělal v něm za příplatek úpravy, než to vymejšlel celý znovu. Člověk to nikdy nedomyslí do detailu a ve finále stejně určitý zákonitosti zůstanou zachovaný a ty zjistíš, že ses s tim sral půl roku a on už to někdo milionkrát vymyslel :)

Ale tak aspoň mám pocit, že jsem si na to přišel sám :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAR_TINA: byl sem ve starsim dome rd rymarov (10 let) tedy se starsim typem izolace a kombinace klimatizacni jednotka (pustena bez ventilatoru na minimalni vykon) + venkovni zaluzie byla dostatecna. venku bylo 35 stupnu v ty chvili. uvnitr pohoda. za klimosku a benkovni zaluzie si rad priplatim.

ty penize jsou za topeni primotopama, coz je jinak drahy na provoz. takze s jinym zpusobem vytapeni by to bylo lepsi. tzn. mi nepripada dum nehospodarnej.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANDY_WARHOL: 2k měsíčně je normální částka, 2,5k protopíme v plynu včetně ohřevu vody, 2 byty ve starém rekonstruovaném domě
    je to dobré číslo, ale nic extra. nemělo by to být u novostavby o moc víc.
    po letošním létě bych hlavně koukala, jak se to prohřeje v létě, ne kolik ušetřím. a to jsme tu přes všechna opatření bohužel měli peklo.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: ano pokud si necham postavit pasiv. investice bez navratu - a tim nemyslim opet tebe, ale me, ja si barak sam neudelam, takze pro me je to +400 tycek pri dodavce na klic, to se nevyplati ani omylem...
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: no vidíš já protopím v elektrice 2k za rok :-) A dá se jít i níž. Ale mám menší domek. Nicméně do 5k by jsi se vejít měl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: spis i min
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: a proc nereknes konkretne. hledam kazdy den nekolik hodin. kdyz uz mi neco vyhovuje dispozicne tak je to bud mnohem drazsi nebo je ta firma podel.
    ve fb skupine, kde jsou majitele tohoto domu tvrdi, ze protopi tak max 2k mesicne. to je lepsi nez sem mel v beznych bytech. a to topi elektrikou.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Kdo hledá najde. Takovej dům se dá postavit mnohem levněji.

Myslíš tohle: https://www.rdrymarov.cz/kubis-632

To jako z toho bojleru dole povede potrubí do koupelny v patře, která je v na druhém konci domu? Hmm to musel být expert, kdo to dělal. Kuchyně je také na druhé straně od bojleru. Z tohoto domku hospodárnost jen čiší... a tenhle projekt bych zařadil ještě k těm lepším.
    Ale konstrukce je prasárna na druhou.
    1) Střecha bez přesahů je fakt divná a nepraktická móda
    2) Dřevostavbu oplácat EPS to je fakt na vraždu
    3) Izolace je naprosto nedostatečná
    4) přetlakový systém? Jako fakt?
    5) výplně mají dost mizerné hodnoty, dal bych si pozor co to je za výrobce a profil.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: to by si se prave divil, to co sme vybrali sme vybrali prave kvuli tomu ze rozlozeni uvnitr nam sedi.

opravdu bych chtel videt dum za 3,5 mega i s pozemkem za prahou. to bude asi hodne mrnavej pozemek. my mame skoro 1000 metru. tam uz se da i pestovat jidlo pro rodinu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam