• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: samozřejmě že to má supr tučnou cenovku. Ale láká mě něco takovýho vyzkoušet podomácku, přeci jen je ta technologie velmi jednoduchá.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Dřevopapírová modulární konstrukce. Modularita je dost "in" pojem, kterej ale většinou v reálu moc nevychází. V tomhle případě se mi líbí, že ta konfigurovatelnost vychází z materiálovejch omezení (šířka role kartonu) a dává smysl, není jen na potěšení dizajnéra.
    Wikkelhouse: pick your modular segments & click them together
    https://www.youtube.com/watch?v=C42Wg2JDRmc
    EXX
    EXX --- ---
    RODWY: pekny no...typek sice nema moc co rict..typnul bych ho na californskyho growera (nez sel do duchodu)..

skoda ze tyhle projekty nemuzou nikdy vzniknout v evrope , aspon ne v podobnym meritku... evropa je na tohle moc mala a moc presystemovana.. ve statech kde maj lidi hodne casto pozemky ktery neprejdes ani za tejden,souseda nepotkas jak je rok dlouhej,a udrzet policajty a stat stranou lze pomoci pouhe cedulky "keep out" ..

ticha zavist..
    RODWY
    RODWY --- ---
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    CUKI: stačilo by ti dodělat si B+E za cca 5k, takhle tahám za crafterem 2t bagříky na podvalu
    když zvládáš peripetie na úřadech ohledně staveb, tohle bude jen taková srandička ;)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CUKI: bez pisku, to bych nikdy nevycistil. Po desti vytahnu pytel, osprchuju a vratim. Pred tim sou este gajgry na rynach
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOKKTOR: Tedy žádný písek na tom už není?
    Jo voda je pěkně schovaná v zemi tam vydrží dlouho.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CUKI: tam je vstupni hruby filtr, na fotce je filc, ale nepropoustel dostatecne, takze ted je tam plastovy padesatka tkany pytel na obily a uz to protika. Za cerpadlem je pak este 50mikronovy kartusovy filtr. Kdyz tam nepripadne a nehnije listi pres ten prvni pytel, tak je to vpohode. I po vetsim desti kdyz jevoda cerstva, tak tamtreba dva tydny savo neliju. Voda jak v cistem jezere. Jedine svinstvo je na jare repka.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SITH: myslel jsem si to. Jen mě překvapuje že na těch obrovskejch pozemcích někdo zaparkuje tohle :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOKKTOR: Pěkná práce. Ten sud to je filtrace? Geoška a na ní nějakej písek? Těsní to? Přecejenom jsou ty trubky docela vysoko, tak budou pracovat ne?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    UF0UN: nedivil bych se ze bys to musel minimalne konzultovat s vodohospodarema.
    SITH
    SITH --- ---
    CUKI: tak to SPZ nemá a ačkoli to má sice kola, 4 celkem, tak to stojí pozvednuté na dřevech aby to bylo v rovině :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CUKI: opakování matka internetu
    [ DOKKTOR @ Stavba a rekonstrukce - homemade home ]
    [ DOKKTOR @ Stavba a rekonstrukce - homemade home ]
    asi 400metrů střechy, pálená brněnka, vodu nemáme tak 2 týdny v roce, týden na jaře týden před zimou, ale věřím, že bude hůř.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    UF0UN: Pokud k němu nebudeš tahat nějakou přípojku (vodu, kanalizace, elektřina), a bude to evidentní hausbót. Tak bych to vůbec nijak neřešil. A přistupoval k tomu jako ke pramičce či karavanu na zahradě.
    Jinak bydlení v hausbótech i s přípojkama voda/kanal/230V jsem viděl tady:
    Nové Hausboaty » Ypsilon Golf Liberec
    http://ygolf.cz/galerie/pokusna-galerie-2/
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    UF0UN: U nas chteli udelat bydleni na rybniku, ktery se pouziva jako koupaliste a mistni urad to nastesti zablokoval. Nebyla moznost udelat pripojku, odvolali se na chovny rybnik. Rybnik se nastesti podarilo odkoupit zpet. Diky magistratu, ktery ho predtim prodal, na tom praha ztratila asi 20-30 mega.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    už delší dobu mi hlavou vrtá taková věc - pokud bych na vlastním rybníku postavil např. plovoucí saunu nebo malý "hausbót", jak by se na to díval stavební úřad? O nemovitost se zřejmě nejedná... Kdo jiný se k takové situaci může vyjadřovat? Jedná se vždycky o plavidlo podléhající technické kontrole, nebo až od určitých parametrů?
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOKKTOR: jo ta jo, já myslel že používáš šedou vodu. Ta je měkká, takže si polepšíš. Ale savo zrovna moc nemusim.
    Kolik a jak umístěných nádrží používáš? Mám problém s uchováváním většího množství děšťovky. Pokud ji nemám ve sklepě (tam mám jen 2IBC) tak to co je venku po delší době na koupání není. Jak se to ohřeje tak už to není ono. Ale savo ani nic takového do toho lít nehodlám :-(
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CUKI: destovku, savo, umis cist? Vsadim boty, ze az ho za tri roky zas budu cistit, tak z neho nevyskrabu kybl vodniho kamene, jak minule
    CUKI
    CUKI --- ---
    TOMBRIDER: To kapání mi taky přijde dost divné, předpokládám že jde spíše jen špatné pochopení funkce, nebo je to ošetřené nějakou cirkulací.

DOKKTOR: Jakou vodu konkrétně v bojleru používáš? A jak ji čistíš?
    Rok a půl není moc ale co tak po 3-5ti letech až rozebereš bojler?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CUKI: co se stane? Pustím kohoutek a osprchuju se. Rok a půl bez problému. Desinfekce jenom savem.
    PRASECI_SOIREE: s destovkou nam spotreba z radu klesla ze 110 na 20 kubiku za rok (doopravdy 30, zena chtela napustit bazen z řádu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam