• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: evidenční číslo je základ :-) Bohužel dříve to zavazovalo obě strany (vlastník i úřad) nějakými pravidly, ale dneska není nikde definované jaká stavba by to evidenční číslo měla mít. Ten odstavec se úplně vypustil. A nebo už nevidím jinou návaznost :-(
    Protože pak to byl rovnou rekreační objekt a k tomu patří nějaká práva.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TSOH: Tojo, ale budu muset mrknout do dokumentace, co bylo driv
    TSOH
    TSOH --- ---
    DEIKSAC: Ale ty máš na pozemku stavbu a číslo evidenční ne ?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    UF0UN: u našeho pozemku na hranici přírodní rezervace se oplocením zabývala vláda a podepsaný to máme vod Honzy Fischera :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zkusila bych lesní školku se skladem techniky.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MEA: jak pise cuki, musi to byt na existujicim pozemku, ktery je veden v UP jako zastavitelne uzemi obce

kulisy ti mozna povoli, ale SU neni blbej a jestli nebudou mit do ceho pichnout, tak zahaji rizeni o odstraneni stavby

co si mysli napr. krajsky urad Plzen:

Jak posuzovat stavbu  „scénické stavby pro film". Dle našeho názoru se jedná o stavby krátkodobé (otázka dnů či týdnů), tedy po ukončení natáčení by mělo dojít k jejímu odstranění.
    Ano. Jen pro účely natáčení filmu, ne natáčení dokumentu o stavbě. Do scénických staveb pro film by neměla mít přístup veřejnost, ale pouze herci nebo kompars.

oploceni mimo intravilan musis vyargumentovat a ziskat souhlas myslivcu a odboru zivotniho prostredi

co je to presne za typ pozemku?
    MEA
    MEA --- ---
    CUKI: máš na mysli, že se zákon týká jen pozemku s rd atp? to se mi nezdá.. a kolik je pokuta? 20 tisíc? kdyby udání
    CUKI
    CUKI --- ---
    MEA: Nejdřív si to pořádně přečti! Ono s to týká jen pozemků kde už stojí RD a nebo stavba pro rekreaci. Oplotit, taky nelze jen tak nějaký pozemek...

Kulisy jsou možná průchozí, ale tam je to o dočasnosti a nesmí to být využito k pobytu. Na netu najdeš příběh několika maringotek není to tak dlouho. Ostatně tenhle zákon platí teprve od 2013...
    MEA
    MEA --- ---
    UF0UN: teoreticky uděláš, viz zákon 79 odst 2 - výjimky, takže se budu řídit dle výjimek .), to jsem stejně měla v plánu, budu tam tvořit dokumenty a časosběry, divadlo, bude to rekvizita .) .. navíc ve výjimce je dokonce i oplocení jako ochrana před zvěří a ochrana porostu, což chci, a taky je tam a k tomu se zmińují i o stavbě do 25 se sklepem, netřeba povolení a podle zákona to stavební úřad neřeší, ale známe naše zákony, co čech to jiný výklad :)..

jinak o změnu samozřejmě mám zažádáno, už po druhé, tak uvidíme :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: Tak to by neprošlo. Ten karavan na takových pozemcích prostě nemá co dělat.
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: Možná se to tu už řešílo, ale pokud by měl karavan technickou tak je to jak ? Jako, že si přijedeš na svuj pozemek ,zakempovat, ...
    CUKI
    CUKI --- ---
    MEA: Bude se jednat o černou stavbu, musíš nejdřív zažádat o změnu územního plánu. Pokud nejsi v intravilánu obce nebo na jeho hranici, pravděpodobně je to záležitost na dekády nikoli roky.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    my bereme dřevo na zátop v pile patřící Lesy hl.m.P v Hloubětíně.
    ale jde o odpadní dřevo (krajinky), netuším, zda prodávají i slušné dřevo
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MEA: bez změny územního plánu to legálně neuděláš
    MEA
    MEA --- ---
    Prosím o radu, jestli někdo má mobilní stavbu, karavan, mobilheim, maringotku na vlastním pozemku, který je vedený např. jako neplodná půda, tedy např. křoviště :))?
    A jestli musí něco řešit s úřady? Osobně mi úřad kdysi na rodinném pozemku tvrdil, že tam nemohu mít mobilní nic, ale např. jurtu mohu, jelikož je to stan a to tihle stavební úředníci neřeší... Jde o to, že pozemek je v zoně lovné zvěře, ale nyní se začínají postupně řešit žádosti o změnu územního plánu. Mám v řešení karavan... Potřebovala bych zařídit např. něco jako výjimku. Např. studnu tam údajně udělat mohu a v okolí jsou pastviště, tak by se to možná dalo asi řešit i takto, ale pozemek není zase vedený jako pastvina (nebo tak nějak se to jmenuje v katastru)...
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    SKINNER: Taky ve Staré Lysé je pila.
    TSOH
    TSOH --- ---
    SKINNER: Zkus si udělat nabídku od paní Krčíkové (pila Čerčany): https://www.firmy.cz/detail/2302271-pila-cercany-cercany.html Ja to bral od ní a měla dobré ceny...
    CUKI
    CUKI --- ---
    SKINNER: Když jsem stavěl ve Vinoři, bral jsem něco z Úval, ale děsná domluva a mizerná kvalita, jen cena celkem šla. Většinu stavby jsem vozil raději odjinud. OSB jsem vzal několikrát v Brandýse. Všude v okolí to ale byli jen samý přeprodejci, žádná normální pila :-(
    SKINNER
    SKINNER --- ---
    Zdravím, na jarní stavbu dřevěné zahradní chatky 20m2 budu shánět dřevo- máte někdo tip, zkušenosti s pilama v okolí Prahy, hlavně východ? Nebo se vyplatí dojet i někam dál? Díky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MATT: ja bych se se spravcem klidne sesel, na chlast a klobasky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam