• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    MEA
    MEA --- ---
    UF0UN: jde o ves a pozemek za vsí, na konci světa, skoro.. jsou tam taky udavači, co tyto karavany apod. boudičky hlásí, nicméně, neházím flintu do žita, ale naopak ji využiju.. protože plánuji zjistit, jak funguje spolupráce s myslivci a případně si udělat myslivecké zkoušky.. žen tam moc nemají, tak třeba by to bylo zajímavý :), současně mezi nimi mám pár známých..

když mluvím o tom, co chci, často se mi lidi diví, že to tam už nestojí a že si nejdu za tím, co chci, úřad neúřad.. a ať si úřad kecá, řekněme.. že mnoho takových staveb stojí.. jo, jsou to lidi, co nic takovýho nemají, ale bývají sem tam i takoví, co to tak mají, jen s nimi nejsem v kontaktu.. protot to takto řěším

jinak karavan není stavba, jestli se nepletu .), jestli jo, tak mne kdyžtak opravte..

tak jde o časosběrný film.. to je formalita.. jak pak řeší seriály, které se točí na takových pozemcích .)), to je taky zajímavá otázka..
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    UF0UN: u našeho pozemku na hranici přírodní rezervace se oplocením zabývala vláda a podepsaný to máme vod Honzy Fischera :-)
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MEA: jak pise cuki, musi to byt na existujicim pozemku, ktery je veden v UP jako zastavitelne uzemi obce

kulisy ti mozna povoli, ale SU neni blbej a jestli nebudou mit do ceho pichnout, tak zahaji rizeni o odstraneni stavby

co si mysli napr. krajsky urad Plzen:

Jak posuzovat stavbu  „scénické stavby pro film". Dle našeho názoru se jedná o stavby krátkodobé (otázka dnů či týdnů), tedy po ukončení natáčení by mělo dojít k jejímu odstranění.
    Ano. Jen pro účely natáčení filmu, ne natáčení dokumentu o stavbě. Do scénických staveb pro film by neměla mít přístup veřejnost, ale pouze herci nebo kompars.

oploceni mimo intravilan musis vyargumentovat a ziskat souhlas myslivcu a odboru zivotniho prostredi

co je to presne za typ pozemku?
    MEA
    MEA --- ---
    CUKI: máš na mysli, že se zákon týká jen pozemku s rd atp? to se mi nezdá.. a kolik je pokuta? 20 tisíc? kdyby udání
    CUKI
    CUKI --- ---
    MEA: Nejdřív si to pořádně přečti! Ono s to týká jen pozemků kde už stojí RD a nebo stavba pro rekreaci. Oplotit, taky nelze jen tak nějaký pozemek...

Kulisy jsou možná průchozí, ale tam je to o dočasnosti a nesmí to být využito k pobytu. Na netu najdeš příběh několika maringotek není to tak dlouho. Ostatně tenhle zákon platí teprve od 2013...
    MEA
    MEA --- ---
    UF0UN: teoreticky uděláš, viz zákon 79 odst 2 - výjimky, takže se budu řídit dle výjimek .), to jsem stejně měla v plánu, budu tam tvořit dokumenty a časosběry, divadlo, bude to rekvizita .) .. navíc ve výjimce je dokonce i oplocení jako ochrana před zvěří a ochrana porostu, což chci, a taky je tam a k tomu se zmińují i o stavbě do 25 se sklepem, netřeba povolení a podle zákona to stavební úřad neřeší, ale známe naše zákony, co čech to jiný výklad :)..

jinak o změnu samozřejmě mám zažádáno, už po druhé, tak uvidíme :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: Tak to by neprošlo. Ten karavan na takových pozemcích prostě nemá co dělat.
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: Možná se to tu už řešílo, ale pokud by měl karavan technickou tak je to jak ? Jako, že si přijedeš na svuj pozemek ,zakempovat, ...
    CUKI
    CUKI --- ---
    MEA: Bude se jednat o černou stavbu, musíš nejdřív zažádat o změnu územního plánu. Pokud nejsi v intravilánu obce nebo na jeho hranici, pravděpodobně je to záležitost na dekády nikoli roky.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    my bereme dřevo na zátop v pile patřící Lesy hl.m.P v Hloubětíně.
    ale jde o odpadní dřevo (krajinky), netuším, zda prodávají i slušné dřevo
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MEA: bez změny územního plánu to legálně neuděláš
    MEA
    MEA --- ---
    Prosím o radu, jestli někdo má mobilní stavbu, karavan, mobilheim, maringotku na vlastním pozemku, který je vedený např. jako neplodná půda, tedy např. křoviště :))?
    A jestli musí něco řešit s úřady? Osobně mi úřad kdysi na rodinném pozemku tvrdil, že tam nemohu mít mobilní nic, ale např. jurtu mohu, jelikož je to stan a to tihle stavební úředníci neřeší... Jde o to, že pozemek je v zoně lovné zvěře, ale nyní se začínají postupně řešit žádosti o změnu územního plánu. Mám v řešení karavan... Potřebovala bych zařídit např. něco jako výjimku. Např. studnu tam údajně udělat mohu a v okolí jsou pastviště, tak by se to možná dalo asi řešit i takto, ale pozemek není zase vedený jako pastvina (nebo tak nějak se to jmenuje v katastru)...
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    SKINNER: Taky ve Staré Lysé je pila.
    TSOH
    TSOH --- ---
    SKINNER: Zkus si udělat nabídku od paní Krčíkové (pila Čerčany): https://www.firmy.cz/detail/2302271-pila-cercany-cercany.html Ja to bral od ní a měla dobré ceny...
    CUKI
    CUKI --- ---
    SKINNER: Když jsem stavěl ve Vinoři, bral jsem něco z Úval, ale děsná domluva a mizerná kvalita, jen cena celkem šla. Většinu stavby jsem vozil raději odjinud. OSB jsem vzal několikrát v Brandýse. Všude v okolí to ale byli jen samý přeprodejci, žádná normální pila :-(
    SKINNER
    SKINNER --- ---
    Zdravím, na jarní stavbu dřevěné zahradní chatky 20m2 budu shánět dřevo- máte někdo tip, zkušenosti s pilama v okolí Prahy, hlavně východ? Nebo se vyplatí dojet i někam dál? Díky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MATT: ja bych se se spravcem klidne sesel, na chlast a klobasky :)
    MATT
    MATT --- ---
    CUKI: Mého lesa by bylo jen 3,5m, takže by mě mohly ohrožovat i stromy z městskýho. Já jsem si to představoval na úrovni současný stavby, celej pozemek je svažitej právě severojižnim směrem.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: Já si nemyslím, ten les který by ohrožoval tvou stavbu je tvůj Předpokládám že budeš stavět na SV části pozemku a ta stávající chata (a ostatní v okolí je daleko hlouběji v lese) Pokusil bych se to nějak zdůvodnit, koupi bych podmínil kladným stanoviskem... Tedy smlouva o smlouvě budoucí kupní...
    MATT
    MATT --- ---
    CUKI, 77WHITE: podle vas bych se na to mel teda vykaslat?
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: Počkej na neřeším stavby na místech kde nemá nic stát. A to co řeší MATT je v chatové zástavbě i dle ÚP.
    Ale taková chuťovka z poslední doby, co jsem řešil osobně: Pozemek (určený k zastavění) kde z nějakého důvodu vedou skrze něj voda i odpad od souseda, který je tam má historicky, kdy ten pozemek byl ještě jeho. Je dokonce napojen na odpad rezervovaný pro tento pozemek. To krom jiného běžného je celkem lahůdka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    77WHITE: v satelitech jsou ty problémy taky. A ještě k tomu to nebývají zrovna úchvatná místa.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam