• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: Možná se to tu už řešílo, ale pokud by měl karavan technickou tak je to jak ? Jako, že si přijedeš na svuj pozemek ,zakempovat, ...
    CUKI
    CUKI --- ---
    MEA: Bude se jednat o černou stavbu, musíš nejdřív zažádat o změnu územního plánu. Pokud nejsi v intravilánu obce nebo na jeho hranici, pravděpodobně je to záležitost na dekády nikoli roky.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    my bereme dřevo na zátop v pile patřící Lesy hl.m.P v Hloubětíně.
    ale jde o odpadní dřevo (krajinky), netuším, zda prodávají i slušné dřevo
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MEA: bez změny územního plánu to legálně neuděláš
    MEA
    MEA --- ---
    Prosím o radu, jestli někdo má mobilní stavbu, karavan, mobilheim, maringotku na vlastním pozemku, který je vedený např. jako neplodná půda, tedy např. křoviště :))?
    A jestli musí něco řešit s úřady? Osobně mi úřad kdysi na rodinném pozemku tvrdil, že tam nemohu mít mobilní nic, ale např. jurtu mohu, jelikož je to stan a to tihle stavební úředníci neřeší... Jde o to, že pozemek je v zoně lovné zvěře, ale nyní se začínají postupně řešit žádosti o změnu územního plánu. Mám v řešení karavan... Potřebovala bych zařídit např. něco jako výjimku. Např. studnu tam údajně udělat mohu a v okolí jsou pastviště, tak by se to možná dalo asi řešit i takto, ale pozemek není zase vedený jako pastvina (nebo tak nějak se to jmenuje v katastru)...
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    SKINNER: Taky ve Staré Lysé je pila.
    TSOH
    TSOH --- ---
    SKINNER: Zkus si udělat nabídku od paní Krčíkové (pila Čerčany): https://www.firmy.cz/detail/2302271-pila-cercany-cercany.html Ja to bral od ní a měla dobré ceny...
    CUKI
    CUKI --- ---
    SKINNER: Když jsem stavěl ve Vinoři, bral jsem něco z Úval, ale děsná domluva a mizerná kvalita, jen cena celkem šla. Většinu stavby jsem vozil raději odjinud. OSB jsem vzal několikrát v Brandýse. Všude v okolí to ale byli jen samý přeprodejci, žádná normální pila :-(
    SKINNER
    SKINNER --- ---
    Zdravím, na jarní stavbu dřevěné zahradní chatky 20m2 budu shánět dřevo- máte někdo tip, zkušenosti s pilama v okolí Prahy, hlavně východ? Nebo se vyplatí dojet i někam dál? Díky
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MATT: ja bych se se spravcem klidne sesel, na chlast a klobasky :)
    MATT
    MATT --- ---
    CUKI: Mého lesa by bylo jen 3,5m, takže by mě mohly ohrožovat i stromy z městskýho. Já jsem si to představoval na úrovni současný stavby, celej pozemek je svažitej právě severojižnim směrem.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATT: Já si nemyslím, ten les který by ohrožoval tvou stavbu je tvůj Předpokládám že budeš stavět na SV části pozemku a ta stávající chata (a ostatní v okolí je daleko hlouběji v lese) Pokusil bych se to nějak zdůvodnit, koupi bych podmínil kladným stanoviskem... Tedy smlouva o smlouvě budoucí kupní...
    MATT
    MATT --- ---
    CUKI, 77WHITE: podle vas bych se na to mel teda vykaslat?
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: Počkej na neřeším stavby na místech kde nemá nic stát. A to co řeší MATT je v chatové zástavbě i dle ÚP.
    Ale taková chuťovka z poslední doby, co jsem řešil osobně: Pozemek (určený k zastavění) kde z nějakého důvodu vedou skrze něj voda i odpad od souseda, který je tam má historicky, kdy ten pozemek byl ještě jeho. Je dokonce napojen na odpad rezervovaný pro tento pozemek. To krom jiného běžného je celkem lahůdka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    77WHITE: v satelitech jsou ty problémy taky. A ještě k tomu to nebývají zrovna úchvatná místa.

77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: Ano, pokud stavis tam kde mas, je to vyrazne jednodussi:) nicmene satelit sem nikdy nedelal, takze vzdycky neco resis. Pamatkari, rezervace, ochranny pasma, slozita rekonstrukce, vzdycky. Vubec tohle staveni a spekulovani o mistech, kde stat nema nic, je mi proti srsti...
    MATT
    MATT --- ---
    CUKI: nojo, ale jak tohle vyargumentovat? mam pocit, ze to nikde nejni jednoznacne napsany, takze ve vysledku zalezi na jednom konkretnim cloveku, a nebo pak soudu (coz je cesta, kterou se mi moc nechce). pokud je ten muj pocit spatnej, tak bych byl rad, kdyby me nekdo nasmeroval spravne.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: ...ty už snědli? :-D

77WHITE: No právě, že ten pád stromu už je dneska bezpředmětnej. Protože pokud je v ochranném pásu lesa cizí pozemek, tak tam můžou být lidi a stejně se o to musí starat. A pokud přijde něco nenadálého, tak na to jsou zase ze zákona pojištění. Dřív ta odpovědnost byla jinde, tam to bylo pochopitelné, ale dnes je jiná doba.

A k těm povolením, pokud řešíš pouze standardní zasíťované pozemky parcely přímo vytvořené k zastavění, tak je to formalita. Ale stačí, aby tam bylo několik na sebe navazujících podmínek a máš po žížalkách.
    Jen ten pitomej vrt. Je jedno jestli jsi architekt, stavebník, hydrogeolog,... Prostě to nejsou schopný stíhat, takže musíš jen doufat.Kdybych žádal o povolení tak se to bez vody stejně nevyřeší.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    77WHITE: tady v okolí v osučasnosti jede prasárna "nepovolili nám bytovku, postavíme RD o 3 bytech a po kolaudaci je rozkouskujem na 8".

Předpisama to nezastavíš, kolaudace je v pořádku.

Tyhle malobyty se pak pronajímají zahraničním dělníkům. Takže náhle v obytné zóně parkuje u domu 8-10 aut a odjíždí a přijíždí kdykoli. Byty jsou malé, takže za tepla večer postává na ulici 10 lidí, kteří telefonují, pijí pivo, baví se, občas poperou, všude jsou odpadky ... Ale zas nemají psy :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: samozrejme ze ti nemusi dat souhlasny stanovisko. A budou argumentovat pouhou odstupovou vzdalenosti, nebezpecim padu stromu a mas smulu, ledatak odvolani k vyssim instancim nebo dolozit odborny posudky. Obzvlast jestli ti les nepatri a nemuzes s nima vyjednavat v tom smyslu, ze budes vysoky stromy na hrane lesa na vlastni naklady pomalu obmenovat.
    Jedina magicka formule je, kdyz stavis aspon castecne na pudorysu puvodniho objektu. Pak dostanes souhlasny vyjadreni s podminkou, ze smerem k lesu dodrzis puvodni odstup a nepriblizis se vic nebo neco v tomhle duchu.
    Coz by mohla byt cesta pro MATT, jestli je na pozemku uz nejaka stavba, tak dodrzet stejny odstup, popripade tu vec sundat a postavit na castecnym pudorysu novou. Ale furt se bavime hrozne obecne, staveni neni prdel a neda se vymejslet po internetech:)

PALEONTOLOG: Nejsem studnar, ale se schvalovanim vodnich staveb problem nemam, jinak by vznikly dobry pekla pod taktovkou ceskeho sikovneho cloveka. Vim ze je stavebni zakon slozitej, ale od toho existujou lidi co mu rozumi, inzenyri a architekti. Lidi chapou existenci pravniku, tak proc ne stavaru.
    Ja sem se setkal s minimem zaseklejch stavebnich povoleni a zpravidla to bylo kvuli tomu ze klient z vlastni vule sel vyjednavat a rekl/ udelal na uradech nejakou picovinu. Kdyz vis co delas a nedelas zadny zverstva (neboli srat na uzemni plan, stavet na nestavebnim pozemku, ignorovat ochranna pasma cehokoliv...) netrva rodinnej dum bezne vic jak par mesicu. Behem ty doby stezi stihas nakreslit provadecku, zkoordinovat profese nebo najit dodavatele. Asi v tomhle auditku malokdo resi stavebni povoleni na bytovky nebo na vetsi komplexy, kde mas desitky vyjadrovacich subjektu a stavebko(+ uzemko) trva roky.

MATT
    MATT --- ---
    CUKI: jo vidis, to mi nedoslo, ze se jedna o dve ruzny veci. pani chtela oplotit jinej pozemek, kterej je primo les, me by slo o zahradni pozemek, kterej se nachazi v ochr. pasmu lesa. Ale na oboru ziv. prostredi mi rekli, ze ten spravce pod 25 m nepujde a argumentuje padanim stromu.
    na spravce mam kontakt, ale nevim jestli ho otravovat s dotazem telefonicky nebo nejak jinak. Spravce jsou Lesy Nizbor, nejakej pan Lengyel, kdyby uz snad nekdo mel tu cest?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam