• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: já si myslím, že zabránit stavbám mimo zastavitelné území a zároveň to nekomplikovat, by šlo.
    Kde všude se bere ta chuť násobit papíry a komplikovat život, to nechápu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: Asi na tom něco je, ale na druhou stanu mi přijde, že už nás je to často takové martyrium i když stavíš tam kde máš, že se to lidé naučili prostě obcházet. Ve spoustě vyspělejších zemí je to mnohem jednodušší. Na druhou stranu v těchto zemích se často neřeší i věci které by se podle mě řešit měli. Je to vždy něco za něco.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Zajímavý že občas vidím různý maringotku v krajině, evidentně místo chat a nikdo to neřeší, protože sirokodaleko je jsou jen pole a lesy, A jak si to dá holka nakonec obce, tak ji hned někdo uda a je problém.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Úplně jednoduše k trvalému nebo rekreačnímu bydlení jsou stavby na pozemcích k tomu určených.
    A protože to pořád někdo obchází, je v našich předpisech řešeno snad i bydlení v lahvi od octa.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MEA: karavan od 1.1. 2013 je na našem území stavbou z hlediska stavebního zákona.
    MEA
    MEA --- ---
    a do třetice jsem si uvědomila, že jelikož je místo archeologicky zajímavé, tak že mi tento týden archeolog navrhl, že tam uděláme výzkum.. zkusit udělat výzkum na menší části pozemku by bylo fajn a naprosto mi to stačí na to, abych tam mohla něco mít.. jako spolupracující na výzkumu.. a bude to oštemlovaný.. tam si myslim, že jim už do toho nemůže nic moc být, nebo se pletu?
    MEA
    MEA --- ---
    MAR_TINA: tu jsme měli v plánu, ale v rámci územního plánu a změny neprošla.. zatím to vypadá ještě na tábor :).. nebo na tu myslivost.. nicméně ta žádost o změnu UP je nyní zaměřena na rodinné bydlení, protože úřad neměl zájem o nic jinýho, zatím..
    MEA
    MEA --- ---
    UF0UN: jde o ves a pozemek za vsí, na konci světa, skoro.. jsou tam taky udavači, co tyto karavany apod. boudičky hlásí, nicméně, neházím flintu do žita, ale naopak ji využiju.. protože plánuji zjistit, jak funguje spolupráce s myslivci a případně si udělat myslivecké zkoušky.. žen tam moc nemají, tak třeba by to bylo zajímavý :), současně mezi nimi mám pár známých..

když mluvím o tom, co chci, často se mi lidi diví, že to tam už nestojí a že si nejdu za tím, co chci, úřad neúřad.. a ať si úřad kecá, řekněme.. že mnoho takových staveb stojí.. jo, jsou to lidi, co nic takovýho nemají, ale bývají sem tam i takoví, co to tak mají, jen s nimi nejsem v kontaktu.. protot to takto řěším

jinak karavan není stavba, jestli se nepletu .), jestli jo, tak mne kdyžtak opravte..

tak jde o časosběrný film.. to je formalita.. jak pak řeší seriály, které se točí na takových pozemcích .)), to je taky zajímavá otázka..
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CUKI: nezastavitelny, chata zlegalizovana za pomoci vylhanejch cestnejch prohalseni duchodkyn z mista, kterak si tam jako maly v ty chate hraly
    CUKI
    CUKI --- ---
    DEIKSAC: To bys ale potřeboval i na tu kůlnu, a pokud by tam nebyla ta stavba pro rodinou rekreaci, tak je otázka jestli by tam vůbec prošla nějaká kůlna. To záleží co je to za pozemek a jakej je územní plán.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CUKI: a opruzy, nas majitel zlegalizoval kulnu na naradi jako stavbu pro rodinou rekreaci, takze kdyz bych chtel menit vzhled a dispozici, tak potrebuju vyjadreni od kazdyho predstavitelnyho organu
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: evidenční číslo je základ :-) Bohužel dříve to zavazovalo obě strany (vlastník i úřad) nějakými pravidly, ale dneska není nikde definované jaká stavba by to evidenční číslo měla mít. Ten odstavec se úplně vypustil. A nebo už nevidím jinou návaznost :-(
    Protože pak to byl rovnou rekreační objekt a k tomu patří nějaká práva.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TSOH: Tojo, ale budu muset mrknout do dokumentace, co bylo driv
    TSOH
    TSOH --- ---
    DEIKSAC: Ale ty máš na pozemku stavbu a číslo evidenční ne ?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    UF0UN: u našeho pozemku na hranici přírodní rezervace se oplocením zabývala vláda a podepsaný to máme vod Honzy Fischera :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zkusila bych lesní školku se skladem techniky.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MEA: jak pise cuki, musi to byt na existujicim pozemku, ktery je veden v UP jako zastavitelne uzemi obce

kulisy ti mozna povoli, ale SU neni blbej a jestli nebudou mit do ceho pichnout, tak zahaji rizeni o odstraneni stavby

co si mysli napr. krajsky urad Plzen:

Jak posuzovat stavbu  „scénické stavby pro film". Dle našeho názoru se jedná o stavby krátkodobé (otázka dnů či týdnů), tedy po ukončení natáčení by mělo dojít k jejímu odstranění.
    Ano. Jen pro účely natáčení filmu, ne natáčení dokumentu o stavbě. Do scénických staveb pro film by neměla mít přístup veřejnost, ale pouze herci nebo kompars.

oploceni mimo intravilan musis vyargumentovat a ziskat souhlas myslivcu a odboru zivotniho prostredi

co je to presne za typ pozemku?
    MEA
    MEA --- ---
    CUKI: máš na mysli, že se zákon týká jen pozemku s rd atp? to se mi nezdá.. a kolik je pokuta? 20 tisíc? kdyby udání
    CUKI
    CUKI --- ---
    MEA: Nejdřív si to pořádně přečti! Ono s to týká jen pozemků kde už stojí RD a nebo stavba pro rekreaci. Oplotit, taky nelze jen tak nějaký pozemek...

Kulisy jsou možná průchozí, ale tam je to o dočasnosti a nesmí to být využito k pobytu. Na netu najdeš příběh několika maringotek není to tak dlouho. Ostatně tenhle zákon platí teprve od 2013...
    MEA
    MEA --- ---
    UF0UN: teoreticky uděláš, viz zákon 79 odst 2 - výjimky, takže se budu řídit dle výjimek .), to jsem stejně měla v plánu, budu tam tvořit dokumenty a časosběry, divadlo, bude to rekvizita .) .. navíc ve výjimce je dokonce i oplocení jako ochrana před zvěří a ochrana porostu, což chci, a taky je tam a k tomu se zmińují i o stavbě do 25 se sklepem, netřeba povolení a podle zákona to stavební úřad neřeší, ale známe naše zákony, co čech to jiný výklad :)..

jinak o změnu samozřejmě mám zažádáno, už po druhé, tak uvidíme :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: Tak to by neprošlo. Ten karavan na takových pozemcích prostě nemá co dělat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam