• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    MEA
    MEA --- ---
    CUKI: no a co třeba mohu s takovým pozemkem, co jsem tu barvitě popsala, dělat já? zažádáno na úřad na změnu UP mám, jak psala Martina.. ale vypadá to jako běh na superdlouhou trať.. je to neplodná půda v nějaký místní zeleni, přesně ten termín nevím.. je to dost daleko od zástavby, snad jen jeden, dva pozemky už mají možnost stavby a nebo tam má jeden pozemek karavan, ale ten je blíž k zástavbě a kdysi to bylo vedený jako pole.. tak nevim.. kdyby tam šlo aspoň tábořit.. je to smutný, takovej pozemek pěkně nevyužít, prostě..
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: Stavební pozemek z pohledu katastru neexistuje. Jako zahrada by to bylo stejně celé. Stavební pozemek určuje územní plán právě tím intravilánem obce.
    TSOH: Pak musíš hledat pozemky vhodné na přeměnu jako statek. Ale nemůžeš počítat že koupíš 1000m2 a bude to stačit. Pokud chceš samotu musíš mít to vše okolo. Tedy jedná se o hektary. Jinak by se našlo spoustu podobně smyšlejících a ze samoty by stejně vznikla obec :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TSOH: existují obce s rozptýlenou zástavbou, osady, samoty, hájenky...
    TSOH
    TSOH --- ---
    MAR_TINA: Tak o tom žádná.. :) Ale na druhou stranu tyhle pozemky jsou většinou sousedící s domy a z mého pohledu tam není klid a člověk není obklopen volným prostorem...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TSOH: já bych za nejlepší řešení považovala pozemek v zastavitelném území obce...
    TSOH
    TSOH --- ---
    MAR_TINA: Pozemek jako zahrada mimo zastavitelne uzemi obce je tedy nejlepsi reseni ? Jsem si pred casem koupil ornou pudu a nechal prave zmenit na zahradu.. (faktem je, ze sousedni pozemky zahrady jiz byly... a tim jsem na urade argumentoval...)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: takže bych se dle velikosti pozemku snažila o změnu na stavební pozemek rovnou, nebo menší část stavební a zbytek zahrada.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEA: na sad je ti skoro k ničemu, protože sad také není pozemek určený k umístění objektu k trvalému bydlení.

I kdybys tam měla sad a v něm boudu na nářadí a včelín, jak tam začneš bydlet (opakovaně ráno vyjíždíš do práce, visí prádlo, se topí ...), mohou to úřady řešit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: já si myslím, že zabránit stavbám mimo zastavitelné území a zároveň to nekomplikovat, by šlo.
    Kde všude se bere ta chuť násobit papíry a komplikovat život, to nechápu.
    MEA
    MEA --- ---
    CUKI:
    tak to jsem možná přehlídla či zapomněla, když jsem tehdy tu novelu četla.. jediný co vim, že jde o mobilní stavbu, to je fakt.. to mi říkala na úřadě.. ale to není důležitý..

spíš je důležitější to, že mi někdo z místních radil, ať si zažádám na úřadě o změnu účelu pozemku na sad, tak by mne zajímalo, jestli je to reálný
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: Asi na tom něco je, ale na druhou stanu mi přijde, že už nás je to často takové martyrium i když stavíš tam kde máš, že se to lidé naučili prostě obcházet. Ve spoustě vyspělejších zemí je to mnohem jednodušší. Na druhou stranu v těchto zemích se často neřeší i věci které by se podle mě řešit měli. Je to vždy něco za něco.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Zajímavý že občas vidím různý maringotku v krajině, evidentně místo chat a nikdo to neřeší, protože sirokodaleko je jsou jen pole a lesy, A jak si to dá holka nakonec obce, tak ji hned někdo uda a je problém.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Úplně jednoduše k trvalému nebo rekreačnímu bydlení jsou stavby na pozemcích k tomu určených.
    A protože to pořád někdo obchází, je v našich předpisech řešeno snad i bydlení v lahvi od octa.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MEA: karavan od 1.1. 2013 je na našem území stavbou z hlediska stavebního zákona.
    MEA
    MEA --- ---
    a do třetice jsem si uvědomila, že jelikož je místo archeologicky zajímavé, tak že mi tento týden archeolog navrhl, že tam uděláme výzkum.. zkusit udělat výzkum na menší části pozemku by bylo fajn a naprosto mi to stačí na to, abych tam mohla něco mít.. jako spolupracující na výzkumu.. a bude to oštemlovaný.. tam si myslim, že jim už do toho nemůže nic moc být, nebo se pletu?
    MEA
    MEA --- ---
    MAR_TINA: tu jsme měli v plánu, ale v rámci územního plánu a změny neprošla.. zatím to vypadá ještě na tábor :).. nebo na tu myslivost.. nicméně ta žádost o změnu UP je nyní zaměřena na rodinné bydlení, protože úřad neměl zájem o nic jinýho, zatím..
    MEA
    MEA --- ---
    UF0UN: jde o ves a pozemek za vsí, na konci světa, skoro.. jsou tam taky udavači, co tyto karavany apod. boudičky hlásí, nicméně, neházím flintu do žita, ale naopak ji využiju.. protože plánuji zjistit, jak funguje spolupráce s myslivci a případně si udělat myslivecké zkoušky.. žen tam moc nemají, tak třeba by to bylo zajímavý :), současně mezi nimi mám pár známých..

když mluvím o tom, co chci, často se mi lidi diví, že to tam už nestojí a že si nejdu za tím, co chci, úřad neúřad.. a ať si úřad kecá, řekněme.. že mnoho takových staveb stojí.. jo, jsou to lidi, co nic takovýho nemají, ale bývají sem tam i takoví, co to tak mají, jen s nimi nejsem v kontaktu.. protot to takto řěším

jinak karavan není stavba, jestli se nepletu .), jestli jo, tak mne kdyžtak opravte..

tak jde o časosběrný film.. to je formalita.. jak pak řeší seriály, které se točí na takových pozemcích .)), to je taky zajímavá otázka..
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CUKI: nezastavitelny, chata zlegalizovana za pomoci vylhanejch cestnejch prohalseni duchodkyn z mista, kterak si tam jako maly v ty chate hraly
    CUKI
    CUKI --- ---
    DEIKSAC: To bys ale potřeboval i na tu kůlnu, a pokud by tam nebyla ta stavba pro rodinou rekreaci, tak je otázka jestli by tam vůbec prošla nějaká kůlna. To záleží co je to za pozemek a jakej je územní plán.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CUKI: a opruzy, nas majitel zlegalizoval kulnu na naradi jako stavbu pro rodinou rekreaci, takze kdyz bych chtel menit vzhled a dispozici, tak potrebuju vyjadreni od kazdyho predstavitelnyho organu
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: evidenční číslo je základ :-) Bohužel dříve to zavazovalo obě strany (vlastník i úřad) nějakými pravidly, ale dneska není nikde definované jaká stavba by to evidenční číslo měla mít. Ten odstavec se úplně vypustil. A nebo už nevidím jinou návaznost :-(
    Protože pak to byl rovnou rekreační objekt a k tomu patří nějaká práva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam