• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.

Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

odkazy na blogy a stránky na nástěnku

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOKKTOR: tebe trápí 2 věci 1) vzdálenost k sousednímu pozemku, to řeší výjimka 2) požární rozestupy
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    no už sem dohledal, že minimální vzdálenost mezi rekre objekty musí být minimálně 10m. podle ortomapy tam mají lidi chaty od hranice ke hranici pozemku (sou to strašně dlouhé nudle). ale informace je to poměrně stará.
    STARTROOPER01
    STARTROOPER01 --- ---
    2 metry
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    než to začnu hledat sám, poprosím o nasměrování na paragraf, který řeší odstup stavby od hranice pozemku. mám možnost celkem levně koupit pozemek v "lokalitě snů", problém je, že je dost úzký - v nejužším místě, zrovna tam, kde se nejvíc hodí umístit stavbu má, asi 6,5 metru - čili abych se s tím nějak popasoval, potřeboval bych vědět, jak daleko ke hranici pozemku můžu jít. v ÚP je lokalita vedena jako území s možsností stavby pro individuální rekreaci bez TP. jako vím, že se to všechno dá dohledat a nejvíc mi řeknou na SÚ, ale nemám momentálně čas běhat po ouřadech a ani moc kempit na internetu a hledat ve stavebním zákoně. díky
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    COMODOR_FALKON: Asi za minutu gugleni najdes polykarbonaty s certifikatem proti sireni plamene nebo odkapavani
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    77WHITE: Ještě taková poznámka k tomu stropu - AFAIK je ten materiál v ČR na stropních k-cích zakázaný, protože při hoření kape...
    SWIST
    SWIST --- ---
    CUKI: No jasně, to jsem pod to automaticky implikoval.. :D A stejně sebelepší zámek ti je nanic, když ho nezamkneš a ta smažka ti dveře odemkne dveře vyříznutou špachtlí když spíš.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SWIST: Myslím, že to není ani tak o čase, jako o tom, že odfiltruješ 95% všech útoků, protože to dělají pomatený smažky ve stavu čirého zoufalství. Ty sebou nenosej žádnej picking tools natož um ho použít. A ani akuflexa i když je kdovíjak dostupná u těch smažek není obvyklá, protože když "potřebujou" tak jim ta akuflexa skončí v první zastavárně. Ve stejný, kde najdeš s velkou pravděpodobností svoje ukradený věci...
    SWIST
    SWIST --- ---
    ARAON: Já mám radši.. https://www.youtube.com/user/bosnianbill

Ale ano, zámkem si většinou jen kupuješ čas... Což na druhou stranu, ti většinou stačí..
    MATT
    MATT --- ---
    The Great Tiny House Debate: What it Means to Downsize the Dream | ArchDaily
    https://www.archdaily.com/925121/the-great-tiny-house-debate-what-it-means-to-downsize-the-dream
    ARAON
    ARAON --- ---
    Maly doplnek k te debate o zamcich, co tu pred nedavnem probehla. Pokud mate pocit, ze jste si neco dobre zabezpecili pomoci nejakeho zamku, juknete se na tenhle YouTube kanal a ono vas to prejde. :)
    LockPickingLawyer - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UCm9K6rby98W8JigLoZOh6FQ
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    MATT: Pani na to dostala nejakou dotaci, kde bylo v podminkach, ze to musi bejt mobilni,provozuje takovej vesnickej jezdeckej klub pro deti.
    ANONKA
    ANONKA --- ---
    CUKI: já vím, ale čas od času se to tu znovu a znovu řeší, tak jsem si říkala, že takto si to mnozí lépe osvěží...……………………...sorry……………...
    MATT
    MATT --- ---
    CUKI: presne, jsem prave nepochopil jak popisoval DISKOPANKER, ze pani chtela neco "mobilniho"
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANONKA: To není žádná novinka, tohle platí od 1.1. 2013 a spousta maringotek už z míst kde neměla co dělat zmizela. Někde nejsou tolik na očích a nebo nikoho netrápí, tak tam ještě chvíli vydrží a ty ostatní stojí na pozemcích k tomu určených...
    ANONKA
    ANONKA --- ---
    Útržek z diskuze na Novinkách pod článkem o šumperáku:
    Stavba je to dobrá a věřte mnoho lidí by jí chtělo, ale mám něco zajímavého jak se dívá náš ombudsman na stavby. Stavbou může být podle zástupce ombudsmanky Stanislava Křečka i maringotka, a to pokud je používána k účelu, který by stavba jinak plnila. V tomto případě ji jako stavbu musí posuzovat i stavební úřad. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí Kanceláře veřejného ochránce práv Iva Hrazdílková.
    No pokud toto myslí vážně, pak se budou dít věci, musíme si dát bacha i na to, když po dlouhé cestě budeme spát a odpočívat v autě, jelikož je používáno k účelu, který by jinak stavba plnila, tudíž ke spánku.
    Ombudsman by měl chránit před nesmysly zly politiků, ale v tomto případě je to naopak, vytvořilo další nesmysl.
    Takže pokud se někomu nelíbí tato stavba, pak by se měl zamyslet kam složí hlavu , aby nemusel žádat o stavební povolení, třeba i ve stanu.

DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    CUKI: Stran ty prepravy vidim trochu problem v tom, ze nikdo nevi, kolik ta drevena stavba vazi, on to asi nikdo prevazet nebude, slo o to, aby to bylo mobilni hlavne na papire. Ta vnejsi izolace byla nevyhnutelna, protoze vnitrek uz byl zarizenej, coby veterinarni ordinace, navic by to zmensilo prostor
    CUKI
    CUKI --- ---
    DISKOPANKER: ještě musíš brát nevýhodu v té přepravě. Rámová k-ce bude mnohem lehčí a tedy jí to auto ramenem dostane dál.
    Další věc je hloupost kombinovat vnitřní a vnější izolaci. je to vlastně dvojnásobná cena a pokud ten kontejner zaizoluješ zevnitř, tak ztratíš akumulaci té oceli, což je podle mě škoda. Vnější izolace zase zesložití následný převoz. Nejen kvůli šířce.
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    GESTO: Jasně, protože COčkem se běžně řeže. :D (ikdyž, co si budeme povídat, plech to řízne :D )
    RODWY
    RODWY --- ---
    Hefty 224 sq. ft. little house doesn't feel tiny at all | TreeHugger
    https://www.treehugger.com/...l?fbclid=IwAR1UxRwKxLjEJJBvHQkVjLmJPGsgiwR8Di-VARRrm020dK7FwWdNtpXjIck
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    77WHITE: Samozrejme, sorry
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam