UF0UN: Je to různý dělal jsem to už několikrát, většinou tam je na KN podle ortofoto mapy vyčleněn pozemek, který není stavební, u sebe jsem měl i nějaké revize plynu a pod. Prostě doklad že tam něco bylo (je). To když přestavíš dle svých představ a v rámci toho co tam opravdu může být, tak jim jen předložíš zjednodušenou dokumentaci a oni to na základě toho zkolaudují. Pokud by to bylo přímo pro bydlení, tak je to složitější ale taky to jde. pro mě je základ že tam nemusím mít projekty s razítky a mohu to udělat sám...
Pak už tě čeká jen geometrák, který necháš KN potvrdit a přiložíš ke stavební dokumentaci. A revize elektriky, plynu, spalinových cest, případně další co tě napadnou.
Není to úplně košér postup, ale svůj první dům který jsem stavěl pro sebe například ještě zkolaudovaný nemám i když je stavěn 100%ně legální cestou, ale je mi líto těch peněz co vyhodím za razítka která mi jsou jinak k ničemu a já sám si to potvrdit nemohu. A to že mi přes rok trvalo než jsem vůbec mohl začít stavět a stálo to už předtím nemalé a zbytečné peníze, o tom nemluvě.
Například razítko stavebního dozoru, natož stavbyvedoucího ti nikdo zadarmo nedá. A hlavně ničemu nepomůže. Jako zajistit si ho asi někde přes někoho můžu, ale nějak se mi ten postup příčí.