• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    ještě přihodím článek + komiks od kolegy z Bořetic..

    Spartan SUPER Bořetice | Spartan Race Czech - Blog
    http://blog.spartan-race.cz/2014/10/03/spartan-super-boretice/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: dobré, zas o jednu výmluvu míň!
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tady je jedna malá story z Bořetic o 72letém chlápkovi, co si to dal taky. Byl jsem u toho, když dobíhal a zážitek to byl takový zvláštní a silný - vnuknul mi optimismus v tom, že důchodový věk nemusí znamenat to, že už člověk nemůže dělat to, co ho bavilo v mládí, pokud neskončí na vozíku. I když Martin Zikmund, který to o berlích dokončil nějaký čas před ním zase přesvědčuje, že je možný snad všechno, když člověk chce. Ne že bych měl ve zvyku se nějak dvakrát dojímat, ale tohle prostě v člověku něco nechá.
    BARBORA_B
    BARBORA_B --- ---
    kamarád natočil report - je to trochu delší, ale se všema překážkama a fajn hudbou (všechny songy z filmu Predator :D) https://www.youtube.com/watch?v=xa5wXD_Pkm0&feature=share
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Díky :) Jo, je to tak, ty překážky už se více méně opakovaly. Je super, že je tu nějaká schopná konkurence, protože bude aspon na SR tlak to zlepšovat a obměnovat překážky. To říkali sami pořadatelé, takže jsem zvědavý na příští sezonu. Jen je to trochu komplikovanější v tom, že všechno musí být schválené od US. Co se týká stoky, tak jsem se dověděl od místních, že tam pouští sračky z JZD, takže tak :)

    Doufám, že příště se PR nebude s ničím křížit, chci na něj taky. Ale v sobotu bych si to asi neužil, ještě mám v háji rameno z Klínovce a na ty překážky bych nestačil - aspon bude v zimě na čem makat :)) Ještě jeden postřeh: jeden víkend a dvě vyprodané akce! To je skvělý, lidi to baví! Už i media si víc všímají, jsem zvědavý, jak se to bude vyvíjet.

    Btw. docela halo je s pojištěním - na trhu jsem našel zatím jen 2 pojištovny, které jsou ochotné tenhle sport krýt bez nějakých extrémních přirážek. Když jsem se jich ptal, jestli to krejou, tak první reakce byla WTF???, pak jsem jim to vysvětlil o co jde, pak nevěděli, pak dotaz na metodiku a pak teprve nějaký vyjádření. No mazec..
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Gratulace k double trifektě, to jen tak někdo nemá :)

    Popravdě, kdybych si měl vybrat mezi SR a Predátorem, jedu na Predátora. Jednoznačně. Na SR už mě nic nepřekvapí. Na PR jsem si několikrát fakt nebyl jistej, jestli překážku dám. To už mi SR nedá. Tam je to hodně o běhu a to mě tolik neba. SR má zase perfektní komunitu, lifestyle, systém, trifectu, aktivní dobrovolníky, je to přeci jen akce na vyšší úrovni. Ale je jich už hodně a je z čeho vybírat. PR je vzácnější, a pokud to jen trochu půjde, nenechám si ho ujít :)

    Jo v tý stoce jsem byl loni a byla fakt hnusná, určitě tam byly normálně hovna :) A loni byla na konci, ne na začátku. Proti tomu bylo naše přeplavání ledovýho rybníku na úvod příjemná překážka :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak koukam, ze jste se v Bykove meli take dobre - Predator vypadal od zacatku zajimave a podle vseho i byl. Myslim, ze vedle tech vsech napodobenin SR vyniklo prave toto a Army Run. Snad se to priste nebude krizit se SR a pojedu taky.

    Jinak Boretice se povedly, zavod sam o sobe nebyl nejak tezky, nebo vystredni, akorat tam bylo nekonecne brodeni smradlavou stokou. Par lidi bylo prvne na zavodech a bylo skvele sledovat ty rekace, nadseni a chut na sobe zamakat, kdyz dobehli. Jinak to bylo spis o kalbe, jak je konec sezony, na to jsou Boretice idealni. Ja si privezl druhou trifectu. Kdyby mi nekdo jeste v Liberci rekl, ze dam double, tak se mu asi vysmeju :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Dokonce nás chytnul Martin Kozák. Fotka č. 17 - náš tým, já druhý zleva. Skvělý fotky ze sportovních akcí btw.

    Martin Kozak sport & news photography » Predator Race
    http://www.martinkozak.com/gallery/predator-race/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    STENNY: Jo tenhle! No to by bylo aspoň zajímavý na techniku. To bych bral skoro radši.

    Jj mě to přijde jako dobrý řešení. Na horní půlku to bylo hodně náročný, jsem dneska dobitej jak pes :)
    STENNY
    STENNY --- ---
    TAURUS: Rotační/odstředivý prak: http://cs.wikipedia.org/wiki/Prak - to by ale bylo teprv těžké...

    Ty penalizační běhy jsou zajímavý nápad - zvlášť když poslouchám, jak byly překážky náročné na horní půlku těla.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    tady jsou dobrý fotky pro představu (ne moje)

    fejla | PREDATOR RACE - Býkov 27.09.2014 – rajce.net
    http://fejla.rajce.idnes.cz/PREDATOR_RACE_-_Bykov_27.09.2014/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    zhruba tadyten. Stříleli jsme z toho paintballovou kuličku
    Prak rybársky E.S.P Boilie pult
    http://www.slaviacentrum.sk/prak-rybarsky-esp-boilie-pult-id-4482.html
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    STENNY: Prak byl s gumou. Takovej ten do ruky. Ani nevím, co je rotační?

    Penalizace byla běh navíc cca 300-400 m po trase vyznačené u každé překážky. Přijde mi to jako fajn nápad. Kdyby každý handicap hlídal dobrovolník, tak je to míň šiditelný než burpees. Ale zase angličáky jsou angličáky :)
    STENNY
    STENNY --- ---
    TAURUS: Prak byl s gumou, nebo rotační?

    Jinak díky za reporty, zní to fakt zábavně a příště to asi taky zkusím. Jaká byla penalizace za nesplnění překážky?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BLOODRAT: no mě ten prak nějak nasral, protože jsem vůbec nevěděl jak na to a "vystřelil" jsem asi 2 m daleko a pak musel jako handicap znovu do šílenýho krpálu. Ale je fakt že to bylo jak na prvním spartanovi, kdy jsem vzal poprvý do ruky oštěp a hodil ho jak poleno a byl taky nekompromisně jeden pokus. Takže si příští týden pořídím prak a budu cvičit :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    TAURUS, BARBORA_B: Díky za kladné recenze, tohle vypadá hodně zábavně. Když zdraví dá, na ten jarní se taky dostavím.
    Jinak prak nepodceňovat, co se mi doma schází parta na grilování a rozšířil jsem arzenál zábavných chladných bodných/sečných/vrhacích zbraní o dva praky, je střelba na sádrové trpaslíky a plakát Agáty Hanychové prakem nejpopulárnější disciplína a troufám si říct, že je to zatraceně destruktivní věcička a už to mám dost v ruce :o)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Souhlas s BARBORA_B, pro mě osobně byl Predator Race 2014 velké překvapení a zatím nejzábavnější závod, na kterém jsem byl, vůbec! Překážek tam byla spousta, některé byly velmi zajímavě pojaté, byly hodně náročné (autobus - něco jako ručkování, ale na poutkách jako jsou v autobusu na držení; big mamma - přelezení provazu v cca 4 m výšce bez jištění, bobří hráz - přelezení asi 3-4 m "přehrady" v potoce a skok do vody na druhé straně; ručkování bylo asi tak 3 x delší než klasika na Spartanu), dál mě hodně bavily překážky, které byly velmi obtížně překonatelné - například přelezení přepravního kontejneru (není se tam kde chytit) - tam jsme se vytáhli navzájem, nebo vlna - prohnutá zeď uprostřed prudkého kopce.
    Bylo tam nespočet dalších překážek, které souvisely s terénem - výběhy, seběhy, např. sand carry byl traverz ve velmi strmém kopci, což překážku dost hutně zkomplikovalo). Překážky byly vytvořené vyloženě s láskou pro věc :)) Dobrovolníci příjemní a ochotní, byla s nima sranda. Trasa byla vedena moc pěkně v lesích, ty překážky, které byly společné se spartanem, byly většinou delší, náročnější či jinak zajímavější.
    Jak říká Barborka, na začátku nás šokovalo přeplavání rybníka, kde jsme museli namočit celou hlavu :)
    Rys závodů - Predátoři - byl trochu menší, než jsem čekal - byli to takoví jemní škodiči, na začátku nás kropili z požární hadice při přelézání cargo net, potom na nás lili zelenej hnus při plazení ostnáčem, na "kladině" nás sešťouchával tyčí do hlubokého bahna a na konci při druhém sand-carry do prudkého kopce nás ostřeloval vodníma balónkama. Bylo to docela osvěžující :)
    Vnímám dvě malý negativa - jedno překážkové, kde obdoba oštěpu bylo trefit kuličkou z praku figurínu Predátora - to byla taková jalová "překážka", která nemá takový koule jako oštěp. Druhé negativum bylo organizační, a sice že ve "sprchách" netekla voda. To byl velký fail, který neměl katastrofální důsledky jen díky tomu, že bylo hezky a 10 m od startu byl rybník. Jinak netuším, kde by se všichni umyli.
    Tak jako tak byl Predátor pro mě zatím největší zážitek na překážkových závodech, a těším se na pokračování. Orgové hlásili něco v tom smyslu, že by chtěli další závod udělat v březnu/dubnu. Tak to jsem zvědav!
    BARBORA_B
    BARBORA_B --- ---
    Ahoj, krátký report z Predátora za mě. Parádní!!! Kreativní překážky, třeba ve srovnání se Super Spartanem na Klínovci mi přišly i náročnější a pro mě osobně i víc o překonávání sama sebe (nemám ráda výšky a všelijakého lezení, přelézání, seskakování z vyšších bodů tam byla spousta). Velkým překvapením pro mě byla jedna z prvních překážek - přeplavání rybníka vč.podplutí barelů, aby se člověk promáčel hned v úvodu závodu :) Spousta bahna, výborně vyznačená trasa, sympatičtí dobrovolníci i soutěžící, bezproblémová organizace, výborné překážky včetně dobře promyšleného umístění. Celkový čas 1h 37min, což v ženách stačilo na 23.místo. Když zdraví dovolí,jedu příště určitě znovu.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Tak zítra Predator! jsem docela zvědav.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam