• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    NAGASAWA: wow, zírám :)

    Co se týče samotného závodu MAGOR RACE hodně se řeší, že se závod propagačně objevil cca 1 měsíc před konáním. To se pokusím trošku objasnit. Vzhledem k tomu, že Láďa Šimek je prostě "pankáč", tak cirka měsíc zpátky na pochodu 22. výsadkové brigády, který jsme spolu absolvovali, přišel s tím, že chce v Ústí nad Labem udělat II. ročník závodu MAGOR RACE. Když jsem se ho zeptal, kdy byl ten první, řekl mi, že ho běžel 15. 8. 2014 sám. To mě trochu vyděsilo.Ovšem když mi sdělil, že ho chce letos ve stejném termínu, tak to už mě vyděsilo úplně. Nicméně jsme se kousli a ještě z dalšími lidmi kolem nás (4) jsme řekli, že prostě zabereme a uděláme to! Proto zde není vidět mnoho sponzorů a komerčních záležitostí. Jde prostě o to udělat si parádně adrenalinem nabitý den s podobně smýšlejícími lidmi, jako jsme my a potom si užít pořádnou zábavu. Aby toho nebylo málo, rozhodli jsme udělat dobrou věc - 100,- Kč z každé registrace bude věnováno na charitu. Pro nás je prostě tenhle závod výzva a ujišťuji vás, že pokud se rozhodnete ho absolvovat, tak pro vás bude taky! Přijďte si s námi pořádně zasportovat a užít si parádní den.
    Omaník Jiří
    Člen realizačního teamu MAGOR RACE
    Předseda Self Defense Division, z.s.


    ovšem mají i medaili!

    https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/...596083_n.jpg?oh=d9f5e86d58cc370edfae7e662191c96d&oe=565327CE
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    nektery kopie spartanu uz zacinaji byt vazne bizarni

    https://www.facebook.com/pages/MAGOR-RACE/1673623059533993?fref=ts
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: najs!
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    český SR spustil nový web, jsou tam zpětně fotky z liberce
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: design dobrej, takovej moderní. Už jsem toto viděl na francouzských stránkách - pěkný. Teď ještě, aby to fungovalo - linky, a aby tam byl obsah.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    koukněte na ochutnávku nového webu - v Polsku už to běží.. hlavně fotky mají vychytané.. snad už brzo i u nás

    Spartan Race Polska - spartanrace.pl
    http://spartanrace.pl/?lang=en
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    a je tu český překlad Spartan Up!

    SPARTAN | Albatrosmedia.cz
    http://www.albatrosmedia.cz/spartan.html
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: ty zóny taky nevím, co jsou, asi nějaké značky pro buildery, zkusím se zeptat.. jinak díky za pochvalu
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Krynica se velmi povedla - jen trochu chaos na straně poláků, řešil jsem to s CZ/SK crew a přesvědčili mě, že jsou v tom nevinně. Závod byl skvělej, 2/3 jsem si fakt užíval, hodně kopců, sem tam běh, to je moje. Jen poslední třetinu jsem vybouchl s energií a co jsem nabral v kopcích, to jsem ztratil dole a na překážkách.

    Já držím palce Petrovi, sice je to trochu nuda, že pořád vyhrává, ale on je skutečně špičkový sportovec a dobrej člověk - každý závod s ním prohodím pár slov, popřejeme si navzájem hodně štěstí atd.

    Jinak si Predator užijte, vypadá to skvěle. Já tam nebudu, jednak ty překážky jsou na mě moc a druhak budu na RB 400, tak si potom povíme, jak bylo.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    K mé radosti to vypadá, že se zvládnu vypravit na Predator Race Dril Jeseník! Podle fotek, co dávaj organizátoři na FB, to vypadá na bomba závod, zvlášť, co se týká vychytanosti překážek. Navíc se tam chystá i Peter Žiška a na něj se zase chystá poměrně stabilní vítěz závodů Predator, který ale není zatím slavný natolik, abych si zapamatoval jeho jméno. Na FB je kolem toho mírná kontroverze, kdo že z nich vyhraje. No... sázím na Petera....
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Hej hola, co Krynica? Koukám, že BUTTERFLY už nahodil report: http://blog.spartan-race.cz/2015/08/02/par-slov-k-zavodu-super-v-polske-krynici/
    super článek, párkrát mě rozesmál popisem pocitů, které tak důvěrně znám... dík za mapičku - dotaz k ní, k čemu tam jsou ty zóny? Green zone, golden zone?
    Btw kdyby šlo ještě do článku nahodit odkaz na výsledky, info, zda "zase vyhrál Žiška?" a kdo byly první tři muži, ženy a týmy, bylo by to perfekt!
    Výsledky KRYNICA SPARTAN SUPER
    http://www.results.onlinesystem.cz/VysledkyAkce/VysledkyAkce?selectedEvent=367
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    jedete někdo do Krynice?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Tímhle způsobem to úplně dělat nechci. Spíš se zaměřuju na lehce marketingové způsoby, jako vhodná doba postování, zajínavý perex, seo atd. Je to sice běh na dlouhou trať, ale to mi nevadí, po půl roce mě to stále baví a poznal jsem díky tomu celkem dost zajímavých lidí. A podle ohlasů to má smysl.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: hele určitě jsi ten blog dost pozvednul. Palec nahoru! Co se týče návštěvnosti, není možné třeba posílat na lidi, co prošli registrací, mail, že jen na blogu nový článek? Bylo tam tuším nějaké zaškrtávátko, jestli chci dostávat reklamní nabídky a ještě něco, nešlo by to využít jako souhlas? S tím, že pokud se nejedná o obchodní nabídku, tak to dost možná ani není regulované a můžete poslat rovnou. Když to lidem nenaservíruješ pod nos, nepřijdou.

    Tak jo, zkusím něco napsat a uvidíme.

    K humoristickému stylu - tak jasně, většina lidí jede na závod pro srandu, brát to vážně nemá moc smysl :)
    K těm statistikám mě ještě napadlo, jestli není možné vytáhnout i nějaká mezinárodní srovnání. Četl jsem k tomu celkem pěkný článek na dirty miles. http://www.dirtymiles.com/2014-spartan-race-year-review-stats/

    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: ono tam spousta z těch témat je, jen je musíme vhodně recyklovat - smutná skutečnost je, že bez pobidky na FB tam nikdo nejde, to je jeden z mých cílů - aby se tam lidi naučili chodit přímo, ne jen skrze fb. Díky za tipy, určitě se tím budu inspirovat, už jen ty statistiky jsou super nápad. Mapu normálně dávám, ale teď byla dostupná až po napsání článku.

    Co se týká psaní, tak prozatím je to volný prostor - pokud máš chuť cokoliv zpracovat, tak do toho, budu jedině rád. S reportama z jiné strany souhlasím, sám jinak, než s nadhledem psát neumím a odpozoroval jsem, že tak ráda píše většina lidí, viz teď Alesia z Kladna. A o víkendu bude ještě jeden článek ze závodu a ten je v podobném duchu.

    ještě co se týká čísel: když jsem v zimě dostal blog na starost, měl nejúspěšnější článek cca 220 likes.. teď tam mám dva nad 900 a několik dalších, co mají přes 700, nebo 500, což beru jako dobrý výsledek za půlroční snažení..

    tady je něco z minula, kde je myslím obsaženo dost z toho, co jsi psal

    Praktické rady do Jasné od Petera Žišky | Spartan Race Czech - Blog
    http://blog.spartan-race.cz/2015/01/19/prakticke-rady-do-jasne-od-petera-zisky/
    Vítáme nové Spartany v Liberci! | Spartan Race Czech - Blog
    http://blog.spartan-race.cz/2015/04/26/vitame-nove-spartany-v-liberci/
    Registrace, přeregistrace a pravidla na překážkách | Spartan Race Czech - Blog
    http://blog.spartan-race.cz/2015/05/26/registrace-preregistrace-a-pravidla-2/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: já ho teda moc nečtu, akorát co sem nalinkuješ ty. Teď jsem na něj mrknul a jsem příjemně překvapen, že je tam oproti minulosti i pár zajímavých věcí :)
    Co mi tam chybí:
    - výbava - ideálně rozebrat vhodnou výbavu zvlášť na sprint, super, beast - udělat z toho klidně seriál - boty, oblečení, trička, ledvinky, batůžky, camelbagy, suplementy, gely, magnezium, ortézy, kompresní ponožky, kompresní návleky na lýtka, paže - třeba ani řada lidí neví, že existují ... doporučení na značky, obchody (tady nevím jestli by nebyl problém, ale bylo by to tam fajn)
    - překážky - představování překážek (ať už nových či starých), varianty překážek (provaz z vody, ze sucha, s uzly/bez, triceps po rovině/do kopce) různé taktiky na překonání, návody, jak na ně trénovat (monkey bar, oštěp, kůly...), jaká platí na nich pravidla (jeden pokus, více pokusů, pomáhání)
    - jak závodit - pravidla na trati, jak se chovat při problému (co dělat když vidím někoho v křeči? co dělat, když se vedle mě někdo zraní? kde shánět pomoc atd.)
    - registrace - jak funguje, jak na ní dělat jednotlivé úkony (změna vlny, změna závodníka atd.)
    - zahraničí - jaké jsou jiné zajímavé závody, pozvánky na ně, jaké mají jiné překážky, reporty ze závodů ze zahraničí (hurricane heats, stadium races, founders beast, ultra beast apod.)
    - média - kde se co psalo o SR, kde byly reportáže v TV apod.
    - trifecta - málo kdo ví, že je taky nějaká double trifecta, má jiné medaile? jak vypadají?
    - medaile - jaké byly v minulosti, jaké se chystají, jaké různé se dávají ve světě - v USA se rozdávají pomalu na každém závodě jiné typy
    - literatura - o spartanu (Spartan Up), o přípravě na překážkové závody, o tréninku a výživě
    - reporty ze závodů - OK pokryto, i když asi trochu jednostranně z humoristického hlediska, i když mě to baví, rád bych si přečetl i statistiku - kolik přihlášených, kolik startovalo, kolik dokončilo, nejkratší a nejdelší čas, průměrný a nejčastější čas, délka, převýšení, počet a typy překážek + mapka, link na výsledky, oficiální umístění na prvních 3 místech
    - výživa - OK pokryto
    - osobnosti Spartan Race - OK pokryto
    - SRTG představení - OK pokryto

    Mě obecně vadí, že spousta informací se komunikuje na FB, kde se za chvíli ztratí v minulosti a nejde dohledat, nebo velmi složitě a zdlouhavě.

    Jinak kdyby byl zájem, tak třeba k těm překážkám jsem schopen něco napsat, to je moje oblíbené téma :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    lidi, mohl bych poprosit o zpětnou vazbu na spartan blog? pokud to teda někdo čte :) už to mám na starost přes půl roku, tak mám chuť vylepšovat, někam to směřovat a tak.. kor když mám teď pomoci rozhýbat ten slovenský
    PIP
    PIP --- ---
    Já jsem Super běžel teď poprvé, takže mám srovnání jen s Predátorem Brutal. Každopádně Donovaly pro mě byly zatím nejnáročnější závod. Jako většina jsem podcenil vybavení, nevzal si žádnou vodu, pouze 2 energetické tablety, které rozhodně nestačily. Doplatil jsem na to ke konci, za lanem jsem dostal šílený křeče a cca 15 min jsem se nemohl vůbec hnout. Solidaritu závodníků, o které píše Butterfly jsem zažil na vlastní kůži. Skoro každý, kdo šel kolem se mě ptal, zda jsem ok. Lidi nabízeli pomoc v podobě protažení nohy nebo podpírání, já se té křeče ale ne a ne zbavit. Nakonec mě imho zachránila jedna holčina, která mi dala nějaký speciální gel, po kterém to jakž takž přešlo, že jsem se mohl dobelhat do cíle.

    Dlouho už jsem nebyl takhle rozbitej, ale stálo to za to :) Závod to byl parádní, panorámata ze shora s paraglidistama nádherný a jsem pyšný, že se mi podařilo dát všechny překážky, takže bez angličáků :)

    Hurááá na Beast v Koutech, trifecta čeká!
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: mě to nějak nepřekvapuje - ale ono je to věc každého, jak snáší vedro. já to třeba nedávám vůbec a proto to pro mě byl největší brutus ever.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    UGLUGF: Banda lazarů... já natažená šlacha, kamarádka natažený lejtko... tři tejdny před závodem jsem nemohl běhat a v podstatě ani moc chodit... vzali jsme to v turistickém duchu, do kopce šli, po rovině a z kopce běželi, po cestě i pár fotek nastříleli. A velice jsme si to užili. Zajímavý je, že se startem závodu nás všechno bolet přestalo. Spartan mi šlachu efektivně vyléčil :D
    Doufám že na beast ještě trochu natrénujem, jinak beru s sebou ještě ešus a vařič ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam