• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    NAGASAWA: V Donovalech jsme měli 33 min na kilometr, v tom kopci po startu :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BUTTERFLY: Mno v Koutech to bude tipuju na 5km prinejlepsim za 45minut hah
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    NAGASAWA: 5 vteřin, to docela nasere :D Ale jinak paráda!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BUTTERFLY: taky to mam v planu. 5km mam prozatim na 20:05 a deset za 41:55, takze nebudu spokojenej dokud nepujdu pod dvacet/ctyricet.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    koukám, že na AR jsou reakce všelijaké, já dal přednost o víkendu hladkému běhu a tak jsem si v Brně na RunTour vylepšil osobák na 5 km na 21:11... na pražské RT to chci zkusit konečně nacpat pod 20
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    STENNY: od pul dvanacte asi do trech. v jeden moment odkudsi prisel kluk s baglem na misto vydavani batohu, oni tam na nej koukali jako na zjeveni a psali mu rychle na papir pro kontroly to, ze muze prekazky obejit, protoze uz je jednou absolvoval. Stejne tak lidi s baglem sli rovnou doleva do lesa, tak tam pro ne vojaci behali - vsak jeden takovej je k videni na videu co jsem posilal. Jinak jsem tam byl pul dvanacty asi do trech.
    STENNY
    STENNY --- ---
    NAGASAWA: To je zajímavé... kdys tam byl? Já startoval 10:40 a fakt mě nenapadá, kde se tam v té části, kde se nesly batohy, dalo zabloudit...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    STENNY: ja se stavoval akorat na startu, potom u veze kde se nasazovaly batohy a potom u killhousu a co jsem tak sledoval, panoval tam celkem chaos. k vezi se poruznu vraceli lidi s batohem smerem z lesa, protoze netrefili smer, stejne jako nevedeli kam batohy odkladat, tak je tam vojaci nahaneli po vsech certech. Jinak jsem taky cekal ze se armada vic vytahne a odprezentuje technikou a zazemim v tezkym styli a nic z toho.. Holt je videt ze vsechny tyhle hura akce kopirujici Spartan nemaji ani rozpocet, ani zazemi schopnejsich lidi a podle toho to taky vypada a snad se postupne vyprofiluje tech par malo kvalitnejsich, u kterych se podminky zlepsi. Jinak vzdalenost byla podle kamaradky z treninku cca 8.9km coz se kryce se systemem Spartanu, kde je uvadena vzdalenost jako minimalni a klidne mize byt dvojnasobna.
    STENNY
    STENNY --- ---
    Report z Army Runu:

    The good
    - Výborné prostředí. Jednak zajímavé jako vojenský újezd, jednak hezká příroda. Velká část trati vedla lesem, takže nebyl problém se sluníčkem.
    - Dobré značení trati, nebylo se kde ztratit (vyjma jednoho místa, kde byla cesta zahrazená velmi podobnou protipěchotní překážkou, jaké byly jinde k obejití/překonání. Ale tou dobou už jsem jel lehce na volnoběh, takže po rozhlédnutí jsem uviděl značení správného směru.)
    - Velmi dobré překážky, alespoň většina. Vyzdvihnul bych Killhouse, který tu už postoval Nagasawa, kladku přes vodu a taky použití batohů se zátěží na části trati. Batohů bylo dost a nevím, že by na ně někdo čekal. Zajímavé byly taky vodní překážky - plovoucí most, plavání a vylézání z vody na laně. Občas jsem měl pocit, že organizátoři si nějak změřili, kde zhruba přestanou člověku čvachtat boty a na to místo dali další vodu. Navíc v panujícím teplu byla voda příjemná. Zastoupena byla střelba (luk a vzduchovka), naopak házení věcmi (oštěp, granát) nebylo. Střílelo se i po závodnících (vyfasovat paintballovou masku, proběhnout křížovou palbou dvou střelců). Jedna z překážek bylo také sníst červa... vyžádal jsem si jich víc, měl jsem hrozný hlad. Líbilo se mi, že hodně překážek bylo výškových, přelézacích (síť, žebříky, A-konstrukce), mám je rád. Hrazdu na 6 shybů postavit dvacet metrů před cíl bylo zákeřné! Celkem - překážky byly různorodé a obtížností tak akorát, užil jsem si je.
    - Penalizace za nesplnění překážek byly různé - 20 angličáků, 30 angličáků, běh s batohem... přišlo mi to lepší, než standardních X anglánů.
    - Atmosféra byla opravdu celkem armádní - hodně dobrovolníků v maskáčích s megafony, dost překážek bylo očividně používaných při výcviku, kolem se povalovaly vystřílené zrezlé nábojnice z osmapadesátek. Pěkné.
    - Bag check, registrace i ohlašování startů fungovaly naprosto hladce, co jsem viděl. Čas dobíhajících byl vidět na malé LED tabuli hned vedle cílové brány, takže se člověk nemusel ptát, za kolik doběhl.

    The bad
    - Udělat na cestě pruh sprejem a říct "odsuď až támhle děláte kačátka/žabáky" mi přijde trochu laciné. Kačátka byla druhá překážka (první bylo podlézání klád v mělké vodě) a přiznávám, že mě napadlo "tak na tohle si potřebovali půjčit vojenský újezd?" Kdyby byla už na začátku nějaká náročnější překážka, asi bych měl lepší úvodní dojem.
    - Výstava vojenské techniky byla zastoupená jedním Pandurem a jedním tankem. Nevadilo mi to ale, jel jsem tam jen kvůli běhu.
    - Batohy se zátěží byly v některých případech špatně nastavené a nedaly se na záda nasadit rovně (rozdíl mezi délkou popruhů jsem měl tak 15 cm), ale spony byly přelepené páskou a nedaly se přenastavit. To nakonec vyústilo nejen v odřené rameno, ale taky ve stržení náramku s čipem při několikátém nasazování batohu.

    The ugly
    - Překážka, která měla z mého pohledu velký potenciál (vlézt do zatemněného domu, pak svislou šachtou na dno, pak tunelem ven; do toho se v tunelu z nějaké nahrávky ještě ozýval dětský pláč a dělal parádní ozvěnu), byla zabitá dvěma věcmi. Jednak tím, že tunel ze svislé šachty byl velice nízký, ale vyčnívající vrchní hrana nebyla ve tmě vidět a nebyla nijak označená (přitom v tunelu byly na zemi hozené lightsticky, stačilo by jeden červený přilepit páskou na hranu nebo říct běžcům "dole pozor na hlavu"), takže jsem si rozseknul čelo a podle toho, co jsem pak na trati viděl, jsem nebyl sám. Druhá a horší potíž byla v tom, že průchod překážkou byl pomalý a když jsem k ní doběhl, venku čekaly zhruba tři desítky lidí. To, že překážka dělá svou prostupností problémy, se snažili dobrovolníci u překážky zamaskovat tím, že čekající běžce nutili k výdrži ve vzporu, dělaní jumping jacků atd. Navíc sem tam někoho prudili a dávali náhodně vybraným jednotlivcům trestné kliky nevím za co. Na překážku nepouštěli podle pořadí, ve kterém běžci dorazili, ale taky náhodně, a když dovnitř poslali mě, určitě patnáct lidí, kteří přiběhli přede mnou, ještě čekalo venku. Tohle hodnotím jako největší botu závodu pro kombinaci čekání, nespravedlivého pořadí pouštění na překážku a náhodně rozdělované další fyzické námahy.
    - Když se mi zdálo, že běh je nějaký podezřele dlouhý, zeptal jsem se dobrovolníka u překážky, jak jsem daleko. Odpověď byla zhruba "Asi ve třech čtvrtinách, ale ona ta trasa má deset kiláků a ne pět". Vzhledem k času běhu bych tomu věřil, a pokud to tak opravdu bylo, tak desekilometrový běh inzerovaný jako "5+"... no, pro příští ročníky se asi poučit, že slibovaná délka trati je velmi volné vodítko.

    Suma sumárum - nebýt té chyby se zatemněným bunkrem a dvojnásobné délky, býval by to byl perfektní závod. Takhle bych tomu dal "dobrou". Uvidíme, co si na nás organizátoři připraví příště, ale rozhodně nelituju, že jsem jel, a klidně bych opakoval.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    a jeste jednou ta stejna

    Army Run Vyškov 2015 | Killhouse 2
    http://www.youtube.com/watch?v=9B1D1dZMwlo

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Supr prekazka - pantata to dal ale nakonec se ctí

    Army Run Vyškov 2015 | Killhouse
    http://www.youtube.com/watch?v=-9A3HnQImpU


    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Pred chvili jsem se vratil z Army Runu a supr - byl jsem se ve vojensky zone akorat mrknout na kole a pristi rok se prihlasim. Akce samozrejme oproti spartanu skromnejsi, ale prekazky ktery jsem videl byly supr, skoro u kazdy buzerovali vojaci s megafonama, trasa ve vojenskym prostoru luxus. Za chvili nahodim par malo ilustracnich fotek a video.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: v žádném případě jsem nechtěl, aby to vyznělo, že chci Vacíka shodit - mám ho v úctě, narozdíl od haters na diskuzích
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Celkem pozitivně mě překvapila tato recenze na Heroes race. Čekal jsem větší propadák, tohle vypadá povedeně! http://mudrun.cz/?p=700
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    NAGASAWA: nechtěl jsem tu zprávu nějak subjektivně zabarvovat, ale cítím to úplně stejně, jak píšeš. Organizačně je to slabota a navíc kopírujou Tough Mudder v té nevhodné rovině, že odmítaj dávat medaile. Je to detail, ale lidi maj medaile rádi. Každej malej závod v USA dává medaile, je to pěkná památka, lidi si je rádi vystavujou atp.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: No, já mám na to trochu jiný pohled... Vacík předvedl perfektní výkon a zůstal za Peterem jen 10 minut. A myslím to zcela vážně. Že vyhraje Peter jsem nepochyboval ani chvilku, psal jsem to i veřejně na FB - Peter je atlet světové úrovně. Že běhá jen SR a nedělá překážky je naprostý nesmysl, na který nemá smysl reagovat. Udělal to dobře :)

    Mno na Lomnici nejedu, padla do dlouho předem naplánované dovolené... stejně jak Army run NATO. Aspoň že toho Predatora jsem dal. Moc fajnovej závod. Jinak že by byl "moc" mi nepřipadá. Holky od nás ho daly v pohodě, z toho jedna kamarádka tam byla na prvním závodě... naprosto v klidu. Je to klišé, ale je to pravda - je to o hlavě.

    Takže u mě je momentálně nejbližší závod Kouty Beast. Možná mezi tím ještě běh na Petřínskou rozhlednu nebo tak něco menšího.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TAURUS: Po reakcich na mizernej Spicak jim do budoucna moc sanci nedavam. Tohle jim odlifruje posledni verny fans rekl bych.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: já si to taky říkal a nakonec to byl pravý opak, po závodech jsme si tam mohli běhat jak jsme chtěli, tak jsme toho využili.. já pak i v noci, ustlal jsem si vedle mamuta nahoře a to probuzení nad Harrachovem bylo geniální.. a potvrzuji, že RB tohle opravdu umí.

    TAURUS: viděl jsem taky pár videí a brutalita - na mě je to bohužel už trochu moc, takže PR stále zůstává mimo plán, ač jim fandím. btw. koukal jsem, že Žiška naložil Vacíkovi 10 minut - to je dost.. každopádně jsem rád, že definitivně zavřel hubu chytrolínům, co tvrdili, že umí jen SR, nedělá překážky a tady bude v háji..

    next stop: ME, Lomnica.. kdo jede?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Dirty race měsíc před závodem Motokrosu Cechy přesouvá termín na duben/květen 2016.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam