• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Taky věřím, že obhájí. Ty časy má neskutečný. Dobrá forma. Je jasný favorit.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Slovenská kolegyně vyzpovídala Mistra Evropy - je to borec! A neskutečně sympatický člověk, věřím, že obhájí i MS
    Majster Európy Jon Albon: behám všade, nie len keď si kupujem chleba - Spartan Race Slovakia
    http://spartanrace.sk/...majster-europy-jon-albon-beham-vsade-nie-len-ked-si-kupujem-chleba/?lang=sk
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Tohle vypadá taky slušně

    Zimowy Runmageddon Rekrut Warszawa
    http://www.youtube.com/watch?v=XAmjRT5RuiM
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PIP: Tak to je velká parádička... líbí se mi, jak se tam nikdo nežene a všichni jsou v klidu a pohodě. Trochu mě překvapuje, že na těch překážkách bylo relativně dost málo lidí - ze Spartana jsem zvyklej spíš na zácpy a tady bych to čekal podobně. Jo a máš tam místy výborný výrazy :))))
    PIP
    PIP --- ---
    Sestříhal jsem ještě z toho TM video :)
    Tough Mudder 2015
    https://www.youtube.com/watch?v=sjkrTT-S7MQ
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BUTTERFLY: pekne napsano
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Dnes trocha filosofie - kdybyste tam někdo našel chybu, tak mi prosím dejte vědět přes PM, nějak jsem si to nestihl pořádně zkontrolovat :)
    Historie, současnost a budoucnost překážkových závodů - Spartan Race Czech Republic
    http://spartan-race.cz/latest-news/historie-soucasnost-a-budoucnost-prekazkovych-zavodu/?lang=cs
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    PIP: ono i na SR se platěji rakety, když vyjedeš do zahraniční, vyjma těch, co dělá stejná parta, jako CZ/SK a za to jsem upřímně rád
    PIP
    PIP --- ---
    TAURUS: Zážitek byl dobrý, určitě si to někdy v budoucnu rád zopakuji. Nejvíc se mi líbil asi ten jejich Funkey Monkey, kombinace klasického monkey bar s hrazdou a tyčí (které byly na řetězech, takže pohyblivé) a to vše nad vodou. Myslím, že když má člověk pod sebou jámu s vodou, tak se hecne ještě víc, než když je pár čísel nad zemí. Tato překážka byla spolu s Everestem (megavlna) až v samotném závěru, takže lidem docházely síly, včetně nás, ale dali jsme to. Vlnu teda s dopomocí, nahoře nebyl hrubý okraj za který by se dalo chytit jako na Predátorovi a klouzalo to jak sviň :)

    BUTTERFLY: Já ti nevím, některé překážky byly zákeřné, ale jak už jsem psal, většina byla na přelézání, podlézání.... u SR je víc překážek silově náročnějších a beru to i s ohledem na angličáky, které na SR dokáží člověka pěkně vyšťavit. Jinak co se týká nákladů, tak to vyjde dost draho. Já kupoval lístky dlouho dopředu za 65E/osobu, při pozdějších registracích se ta cena za lístek vyšplhala přes 100E. Když k tomu člověk započte všechny ty další poplatky, tak výsledná cena dost převyšuje SR. Lidi si letos na FB stěžovali, že je to hodně a že za ty prachy dávají obyč. tričko, přitom v minulých letech to bylo kvalitnější značky Under Armour. Ale tak kvůli triku to člověk neběhá že jo :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    OCRA.cz na Facebooku začíná organizovat výjezd na Toughest London. Koukali jsme na to tady s PIPem a jdem do toho :)

    London | Toughest OCR - The leading Nordic OCR. More and bigger obstacles than most OCR
    http://www.toughest.se/en/events/london/
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    PIP: překvapilo mě, že SR na překážky hodnotíš jako náročnější, na videu mi přišly docela záreřný - jinak docela koukám na ty ceny okolo, to je rachot! kolik vlastně stálo startovný? tam je to nějak kolem 2500 na naše ne?

    chystáte se někdo v sobotu do Hradce na letiště na to cosi, co si teď nemůžu vzpomenout, jak se to jmenuje? já měl jet do Bratislavy na Tvrďáka, ale to neklaplo, tak zvažuju i toto
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PIP: Dík za super report! A zážitek dobrej? Plánuješ se na TM ještě někdy vrátit? Nejoblíbenější překážka? Která ti dala nejvíc zabrat? Na TM neměří čas a nejsou tam penalizace... překážky jsou dobrovolný.
    PIP
    PIP --- ---
    TAURUS: Tough Mudder Süddeutschland - 18,3 km, 700m převýšení, 23 překážek.

    Běželi jsme ve dvou, s bráchou. Start v 9 ráno, takže jsme dorazili už v pátek a přespali. Městečko (zázemí) obdobné jako u Spartanu, akorát pořadatelé rejžují úplně na všem - platilo se za parkování (15E/12E v předprodeji), úschovnu (3E), dokonce i za diváky (20E/10E v předprodeji). Registrace proběhla rychle, překvapilo mě, že se neměří čas. Vlny o 150 lidech startovaly od 8 do 14h, každých 20 minut, takže tam mohlo být tak okolo 3000 závodníků. Rozcvička před startem byla proložená motivačním proslovem a vzájemným hecováním, kdy jsme se všichni drželi za ramena v kruhu a skandovali. Před startem jsme pak ještě v pokleku skládali přísahu, že si budeme pomáhat, brát na sebe ohledy atd.

    Když jsme vybíhali, byla ještě pěkná kosa a pršelo, nic co by připomínalo babí léto, které na víkend předpovídali :) Skoro celá trať vedla lesem, kopečky byly mírné, takže proti SR Super v Donovalech pohoda.
    Překážky na které si vzpomínám byly:
    2x Hangover - šikmá zeď, Heuschnupfen - 2 hromady z balíků slámy, Kiss of mud 2.0 - plazení v bahně pod ost. drátem, Berlin walls - 2 vysoké zdi s jedním stupínkem dole, Double mud mile - asi 5 příkopů plných bahna za sebou oddělených hromadou hlíny, Mudder Dünen - velký příkop spíš jezírko plné bahna, Arctic enema 2.0 - nádrž s ledovou vodou, Birth canal - plazení pod dlouho "vanou" z gumové plachty s vodou (něco pro klaustrofobiky :), Hucekapck - nošení kamaráda na zádech (50m jeden, pak střídačka a dalších 50m), Balls to the wall - zeď vysoká tak 4m s lanem (s uzly) na obou stranách, Electric eel - plazení v bahnité vodě pod el. dráty, Holz vor der hütte - nošení polena, Cage crawl - dlouhý zamřížovaný kanál s vodou (člověk musel ležet na zádech a odstrkovat se, z vody mu koukal jen obličej), Spiderman - síť mezi stromy, Funky Monkey 2.0 - monkey bar + pohyblivá hrazda + tyč (vše nad vodou), Sewer rat - plazení skrz rouru do vody, Everest 2.0 - něco jako mega vlna z Predátora, Flussquerung - plavání přes potok, Electroshock - závěrečná konstrukce s el. dráty, kterou musel člověk proběhnout. Mapka zde

    Masakr byly ty el. šoky, protože to fakt kopalo, a pak Artctic enema - člověk do té ledové vody sjel po skluzavce a musel podplavat mříž a následně ještě jeden zátaras. Byl to hroznej šok, hlava mi třeštila, musel jsem to pak chvíli rozdýchávat. Ještě na ten Everest se dostávalo těžko, protože nahoře nebyl okraj, za který by se dalo chytit. Jinak ale ty překážky nebyly zas tak náročné, pořád se něco přelézalo, plazilo....málo toho bylo na ruce. V tom je Spartan náročnější. My jsme dali všechny překážky. Ani nevím, zda byla nějaká penalizace za nezdolání.

    Co bylo super, to bylo značení trati, nešlo zabloudit. Na trati pak bylo 5 občerstvovacích stanic, kde člověk dostal kromě vody i banán. A měli tam u nich navezené i TOI TOIky :) Mezi závodníky panovala skvělá atmosféra, plno jich mělo na sobě crazy kostýmy, všichni si navzájem pomáhali a užívali si to. Běželi jsme to cca 2 a tři čtvrtě hodiny, v cíli jsme dostali tu spešl oranžovou čelenku, tričko a osušku. Krize nebyla, jen bráchu ke konci chytali křeče. Za mě spokojenost, docílil jsem další mety v počtu uběhnutých km, zdolal nové překážky a teď už jen ten Beast v Koutech a Trifecta ;)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: u nás zatím ne, ale máme v týmu přes 20 lidí, ze zkušenosti vím, že při takovém počtu je celkem pravděpodobné, že někdo odpadne, kdyžtak sem nahodím info

    jinak se chci zeptat co B7, byli jste někdo?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Taky se zeptam, kamaradka shani startovny na beast Kouty, nejaka dopoledni vlna, prodava nekdo?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    ...a máme tu první závod ČR - Predator Run, nový koncept - překážkový běh středem města http://www.predatorrace.cz/zavody/?id=13
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Jakej byl Tough Mudder?
    NIKI_21
    NIKI_21 --- ---
    ahoj, sháním dvě registrace na super do koutů levnější než 79 E , našel by se někdo kdo prodává?
    díky za info do zpráv.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    HELVETE: Díky moc, Veronika je z jablonecké SRTG, tak to by mohlo vyjít.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    tak prý záleží na tom, zda je v nějaké tréninkové skupině, to by prý teoreticky mohla mít ubytko placené, jinak je to prý na ní samotné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam