• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zmhWDMATK5-4-hEClgQhp17xDgPtnubjYIFL-yrMyBo/edit#gid=1666225237



    Spartan Race a další terénní překážkové běhy: Predator Race, Army race, Gladiator race, Spartakus race, Bahňák, Tough Mudder atd.

    Absolventi:
    Vechec Sprint 2012: PODFUCK
    Monínec Sprint 2013 (7,2 km): KABIS (1:41), TAURUS (1:29), IMOLOL (1:30), MAD_ (1:31), SARKUF (1:23), SPECS (1:18), VAMPYRCIK (2:12), LORD_WANG (2:12), BUTTERFLY (1:40)
    Monínec Super 2013 (12 km): MHO (1:47), JAKKILLER (1:48), SIRSPOOK (2:12)
    Bořetice Sprint 2013 (7,5 km): LIBUSHKA (1:06), TAURUS (1:06), SPECS (1:04), SIRSPOOK (1:01)
    Vechec Beast 2013: SIRSPOOK (3:32)
    Liberec Sprint 2014: TAURUS (1:41), PIP (1:11), BUTTERFLY (1:31), KUHL (0:57), UGLUGF (0:58)
    Klínovec Super 2014: TAURUS (3:32)
    Valča Super 2014: BUTTERFLY (3:21)

    nejobsáhlejší mapa veřejných i neveřejných míst k tréninku
    http://goo.gl/maps/VGW8V - veřejná mapa míst k tréninku
    Workout Playgrounds - mapa míst k tréninku v přírodě

    Poměrně nové sportovní odvětví, které v posledních letech zaznamenává prudký nárůst oblíbenosti. Od klasických extrémních běžeckých závodů se liší hlavně sadou fyzicky náročných překážek, které je po cestě třeba překonat (přelézání zdí, ručkování, šplhání, plazení bahnem pod ostnatým drátem, přeskok ohně).

    http://www.spartanrace.com/
    http://www.spartan-race.cz/
    http://www.bahnak.eu/
    http://www.toughmudder.com

    Překážky, příprava, trénink.

    14. 01. 2017 - Spartan Winter Sprint Dolní Morava - CZ
    11. 02. 2017 - Gladiator Winter Race Josefov - CZ
    18. 02. 2017 - Spartan Winter Sprint Svit - SK
    rozbalit záhlaví
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    NAGASAWA: o webu mi nemluv, je to ostuda! Lidí, co by to chtěli dát do pořádku je tu dost, jenom je problém, že stránky jsou majetkem US strany a domluvit tam byť jen malou změnu je hotový neštěstí... tohle je fail jako prase...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Jinak kluci, spravte si Vi(c)tory v eng mutaci webu

    SPARTAN RACE ČESKÁ REPUBLIKA - spartan-race.cz
    http://spartan-race.cz/?lang=en
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BUTTERFLY: paradni report. jinak Dlouhy strane jsem vam v nedeli trochu zavidel, protoze jsem i na Super tak nejak porad tajne doufal, ze nas kolem nich protahnou taky, kor kdyz fotku publikovali tyden co tyden. Mno kazdopadne vyhled z Rysi skaly smer Praded to celkem i vynahradil.

    Jinak jeste zpetne k sobotnimu Super - naprosto vybornej moment byl v cili pred Cargo siti, kdy podel cesty postavalo tak osm malejch spartanku, kteri hulakali na ostatni at vydrzi, ze je to uz jenom kousek a davali vsem high-five :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    btw. dunk wall jsem si přes veškerou hrůzu užil maximálně!! asi jsem divnej, ale skvěle mě to osvěžilo, skoro bych tam nejraději vlezl znova :D
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    abych se taky vyjádřil - závod parádní, trasa promyšlená, ale s rozumem, jak již bylo řečeno.. že někdo spadne na laně do vody - no to musí dávat pozor, tohle je zase za mě naprosto ok, není to závod pro citlivky.. sandbag naprostá paráda, běh kolem nádrže byl zážitek po všech směrech.. počasí mi sedlo, jako nikdy, měl jsem dobré tempo, většinou předbíhal, až na MHD madlech mě opět zastavilo koleno - opět před větším běžeckým úsekem, kde bych získal nejvíc, protože běhání je moje nejsilnější stránka... bohužel... i tak 5 a půl hodiny, což myslím, že vzhledem k tomu, že skoro polovinu závodu jsem strávil v bolesti a na překážkách posral, co se dalo, považuju za uspokojivý čas.. ale ambice byly úplně někde jinde. Snad se do ledna dám dohromady... a tady nějaké ty plky jako vždy

    Pár slov k závodu Beast v Koutech - Spartan Race Czech Republic
    http://spartan-race.cz/event-types/par-slov-k-zavodu-beast-v-koutech/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    NAGASAWA: Přesně... navíc mi přijdou ty šipky tam namalovaný dost malý, mám dojem, že v Litovli byly větší. Tam mi zůstalo bahno pod čočkama až do cíle.... No a nejvíc mě potěsili v Donovalech, tam bylo tak sucho, že v jámě byla jen sláma :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TAURUS: je zvlastni ze v Litovli za hodinu co jsme tam sedeli a koukali na holky, nenapadlo prelezt nikoho a tady se o to snazi pomalu kazdej patej - coz chapu, byla kosa.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    NAGASAWA: Kdyby dali nahoru ostnatý drát, jako jsem to viděl tuším na fotkách z Tough Mudderu, tak by byl každýmu směr jasnej :)
    A doufám, že se vám tu VASIL přizná sám, jak tuto překážku v neděli překonal, abych to nemusel psát za něj ;)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Uz chapu proc je to divacky tak atraktivni misto. Neni nad to poslat nekoho pod vodu hned 2x

    Spartan race 2015 Super - Kouty
    https://www.youtube.com/watch?v=HwvMRn-WSc8

    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PIP: Ad křeče... de facto to co píšeš jsou moje doporučení. Plus přidal bych kompresní oblečení. Klíčové jsou kompresní návleky na lýtka. Dle mého názoru jsou účinnější než podkolenky. A dělá se komplet kompresní nohy, paže, slipy. Dále, co jsou vysoké dávky magnesia? Zkusil bych zvýšit např. na trojnásobek DDD tak tři dny před startem. V průběhu závodu mít v camelbagu magnesiu s multivitaminem/multiminerálem, a samozřejmě to magnesium, ideálně tekuté. Jinak co se týká doplňků, někde jsem viděl, že křeče může způsobovat i nedostatek vápníku.
    No a nakonec bych se zaměřil na ty svalové partie, které ti jdou do křeče. Já měl dost zatuhlá lýtka. Pomohlo je pravidelně masírovat, foam rollovat, protahovat. Dokud jsem v nich nepřestal cítit zatuhliny. Podobný problém bývá i se zadní stranou strehen (hamatrings). No a při závodě pak tyto svaly udržovat v teple (což je samozřejmě často nemožné).
    PIP
    PIP --- ---
    Já jsem na Beastu v neděli řešil hlavně oblečení. Říkal jsem si, na jednu stranu bude zima, pořádně se obleču, ale na druhou stranu mít na sobě mokrý hadry to člověku taky nepřidá. Naštěstí měli organizátoři rozum a voda byla fakt až na konci. I když..........u prvního lana se týpek přede mnou neudržel, sklouzl dolů a při dopadu zahučel do té vody až po bradu. Lezl ven docela v šoku, nechtěl bych být v jeho kůži......další 3-4 hodiny běžet úplně mokrý v té zimě.

    Nahoře u nádrže to foukalo brutálně, zima byla velká. Stoupání mi dalo zabrat, největší masakr bylo to kolečko se sandbagem :D. Nedal jsem oštěp, křeče mě shodily z lezecké stěny a pak jsem ještě těsně nedal 2. ručkování. Po pěti hodinách jsem toho měl fakt plný kecky :)

    Přemýšlím, co s těmi křečemi.....min. týden před závodem jsem bral pravidelně větší dávky hořčíku, večer před startem a ráno jsem se snažil tělo hodně zavodnit, pít co to šlo. Před startem jsem se samozřejmě rozcvičil a na trati jsem tentokrát měl gely, i další hořčík v tekuté podobě a stejně jsem se křečím nevyhnul. Možná to chtělo před závodem víc odpočívat nebo dát důkladnější a delší rozcvičku/protažení. Máte na to nějaký recept?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RAMJAH: v cili mi podavala banan slecinka, ktera rikala at ho do sebe hned kopnu s tim, ze za nej byla taky rada, protoze dvacet minut predtim taky dobehla. Volunteers byli vyborni a nejlepsi banda mi prisla nahore na monkey baru. Perfektni organizace, hecovacka. Je videt, ze tam jsou z 90% lidi, kteri tim zijou a ne znudena particka studentu, ktera si to tam akorat odsedi.
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    KUHL: jako jo některejch mi bylo líto :D byly pěkně zmrzlý :D
    KUHL
    KUHL --- ---
    RAMJAH: ja si nekolikrat musel dosypavat aby ch to mel po okraj, bez toho me nechtel pustit ..

    jinak teda musim uznat, ze volunteer to nema uplne jednoduchy. Musi byt furt ve strehu, prudit lidi co toho maj fakt dost, aby delali burpees az k zemi .. neplati o jednoduchejch prekazkach ktery vsichni davaj, ale jinak respekt
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RAMJAH: nedivil bych se kdyby to bylo ono :) predstavoval jsem si to nejak tak, ze tam chlap riznul s kyblem, ze se na to muze vy***t, aby nasledne odkracel stredem sjezdovky do cile se vyznamne zdvizenym prostrednickem.
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    NAGASAWA: hele mě kluk od nas z týmu že viděl borce sejít s kýblem a než byl travers a stoupání, tak ho položil a volně odbočil směrem dolu po sjezdovce, nebylo to ono? :D jo tak když upadneš tak bych předpokladal nějaky volný rozložení ne uhlednou homolku :D ale jo muže to tak bejt, klouzalo to tam pěkně
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RAMJAH: jinak k tomu odsypavani - par lidi tam sebou rizlo a hrabalo potom sterk zpatky, tak to mohlo (a nemuselo) byt i od toho.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RAMJAH: me pobavil v polovine kopce odhozenej kybl, tak jsem si rikal jak asi scena kdy k tomu doslo vypadala :)
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    TAURUS: no hele třeba u štěrku mě borec nahoře kontroloval, jestli sem někde neodsypal...a po cestě sem sam viděl odsypaný kupičky....každej sám za sebe:/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    UGLUGF: To se štěrkem vyprávěl i kamarád co byl na beastu, že ho tam předbíhali kluci co měli půlku kýble. Dost mě to pobavilo v souvislosti s tím, co se stalo Žiškovi na MS.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    UGLUGF: Zrovna u poslednich kyblu jsem chytnul dve holky, ktery se tvarily celkem nekompromisne. Sedely na hromade sterku a buzerovaly kazdyho chlapa, ze ma mit kybl pekne az po okraj, takze jsme se s klukama co hrabali solidarne s nama shodli na tom, ze to budou urcite feministky. Kluka bez ruky jsem potkal na burpees za lanem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam