• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    TAURUS: Používám v létě i návleky na paže, a to z toho důvodu, že se strašně snadno odřu. Tak místo dlouhýho trika dám krátký triko a kompresní rukávy a běží se mi s tím líp, líp to větrá než dlouhý rukáv a můžu pořádně zabrat při plazení atd.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: Používám já i spousta závodníků. Funguje to. Návleky dle mého názoru lépe než ponožky. Výzkumem je prokázaná lepší regenerace, v závodě zase subjektivně spousta závodníků reportuje nižší sklony ke křečím. Má to fungovat tak, že bez kompresních prvků ti při běhu svaly lítaj sem a tam, víc se vyčerpávaj. Mám a můžu doporučit kompresní návleky od Craft. Kamarád co dělá ironmany doporučuje Compressport. V zásadě maj dva druhy návleků -- hřející do chladného počasí a chladící do teplého. Stačí vybrat.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: Seš slepej :)

    Igelitový pytlíky na plavání vodou - udržet suchý oblečení. Rukavice na některý překážky (nošení).

    Buď voda, nebo 60 angličáků. Jelikož jsem pravý spartan řekl jsem si, jsem na závodě, tak jdu do vody, nejsem srab atd. Vyfasoval plovací vestu, sundal Triko a hodil si ho pod čepici Všichni s sebou měli igelitky a pytlíky a dali si věci do toho. Zase poučení pro příště.

    Po „nakopávači“ další silová překážka ve stylu strongmanů Farmářská chůze se špalky, které se museli držet za řetězy, které se nemilosrdně zařezávali do rukou. Měl jsem si vzít ty rukavice, další poučení pro příště.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Diky panove, vyzkousim je.

    TYCHOVRAHE: K100? Tak to respekt.

    A mate zkusenosti s banadazema nebo tejpama na kolena? Pri K55, jsem mel ke konci problem, ze jsem nemohl bezet z kopce, protoze kazdej silnejsi dopad uz byl dost citit v kolenou.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PODFUCK: osobne pouzivam kompresni podkolenky, ale spis ciste kvuli pocitu, nez abych veril tomu, ze by byli jakkoliv efektivni. Co jsem cetl studie v triathlon magazinu, tak tam efektivitu v ramci behu nepotvrdili, ale psali o pozitivnim vlivu na regeneraci po dobehnuti, pokud mas kompresky alespon 40 minut na sobe.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    TYCHOVRAHE: rekl bych ze lytka jsou zniceny min nez treba stehna nebo pritahovace, ale tekzo rict jestli vlivem tech podkolenek
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    PODFUCK: shodou okolnosti jsem vcera/dnes poprve pouzil kompresni podkolenky na k100 a udelal si celkem hezkej osobak (ofiko cas 13:58) takze to asi funguje :-) nejakeho objektivniho srovnani ale zatim schopen nejsem. melo to tam ale mrte lidu, tak tomu asi dost veri
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    TAURUS: ...kde se pise o pytlicich, rukavicich,...? asi jsem slepej

    pouzivate "kompresní návleky nebo kompresní podkolenky"? vase zkusenosti a nazory?

    TAURUS
    TAURUS --- ---
    RUNGO Reebok challenge. Tréninky zdarma pro veřejnost zaměřené na Spartan.

    https://www.facebook.com/events/674505376020548/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Sto shybů, dvě stě kliků, tři sta dřepů a spousta běhu. Markéta je dříč - iDNES.cz
    http://rungo.idnes.cz/...ace-musim-zabrat-hlavne-v-behu-1ko-/behani.aspx?c=A160613_122311_behani_onr
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Report Zuzky Kocumové z evropského šampionátu OCR. Nadšení!

    ME v ORC (překážkovém běhu) - když skepsi střídá radost - Blog iDNES.cz
    http://kocumova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=528688
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: tady je jeden ten článek -- doporučuju každému aspirantovi přečíst, pak přečíst ještě jednou a udělat si výpisky. Zvlášť kolem slov "igelitové pytlíky", "rukavice", "poučení". Ale ještě někde psal Patrik více zaměřený text na to, jak se přímo připravit -- tohle je primárně report. Zkusím ještě najít, ale mám dojem, že to možná psal jen na FB.

    ULTRA BEAST USA 2015 | Barbarian Extreme Team
    http://kitlab.pef.czu.cz/1516ls/ete77e/03/?p=183
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: On Richard není zrovna ukecanej typ člověka, což je velká škoda, protože má ohromné zkušenosti. Chystám článek s Martinem Adamem, což je hlavní builder tratí a asi jediný, koho znám a má za sebou HH - někdy před dvěma lety v US, prý to byla strašná pakárna... snad se mi podaří z něj dostat víc.. a vůbec, kdyby tu měl někdo tip na článek, nebo rozhovor s někým, tak rád uvítám, nechce se mi úplně psát o ničem, jen aby byl článek, jak to občas dělají sousední země

    btw, máš odkaz na ten článek o kterém píšeš?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Pěkný článek jako medailonek, ale upřímně moc praktických rad na UB v něm není. Četl jsem článek od "Batmana" a ten bych každému aspirantovi též doporučil přečíst. Je tam i informace o výbavě, náhradním oblečení a botách, bedně s jídlem co si mají závodníci zabalit apod.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    krásná práce!

    s drobným předstihem přináším článek s Richardem z Neratovic o Ultra Beast. Sice se moc nerozpovídal, ale i tak myslím, že stojí za přečtení... na tohle téma + HH chystám další články... a jen jedno malé info... na UB se nepočítá s nějak extra velkou úspěšností závodníků, takže opravdu přípravu nepodcenit...

    Richard Wiesner: přípravu na Ultra Beast není dobré podceňovat - Spartan Race Czech Republic
    http://spartan-race.cz/latest-news/richard-wiesner-pripravu-na-ultra-beast-neni-dobre-podcenovat/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Vyhlášení - první místo ženy elite: Zuzka Kocumová (10. minuta), první místo muži elite: Michal Rajniak (12. minuta). Československo to bere všechno :)

    https://www.facebook.com/OCRBelgium/videos/1057129511024156/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Jestli ano, tak ji prohlašuju za nerváka roku :)
    Video bylo fajn, dokud ten telefon nepostavili na stůl. To byl fakt fail.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    jako ty live vide byly pěkný shit a průběžné výsledky taky mohli někam hodit.. jiank paráda, vypadá to, že Kocumová to dala na prvním místě bez chyby
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam