• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zmhWDMATK5-4-hEClgQhp17xDgPtnubjYIFL-yrMyBo/edit#gid=1666225237



    Spartan Race a další terénní překážkové běhy: Predator Race, Army race, Gladiator race, Spartakus race, Bahňák, Tough Mudder atd.

    Absolventi:
    Vechec Sprint 2012: PODFUCK
    Monínec Sprint 2013 (7,2 km): KABIS (1:41), TAURUS (1:29), IMOLOL (1:30), MAD_ (1:31), SARKUF (1:23), SPECS (1:18), VAMPYRCIK (2:12), LORD_WANG (2:12), BUTTERFLY (1:40)
    Monínec Super 2013 (12 km): MHO (1:47), JAKKILLER (1:48), SIRSPOOK (2:12)
    Bořetice Sprint 2013 (7,5 km): LIBUSHKA (1:06), TAURUS (1:06), SPECS (1:04), SIRSPOOK (1:01)
    Vechec Beast 2013: SIRSPOOK (3:32)
    Liberec Sprint 2014: TAURUS (1:41), PIP (1:11), BUTTERFLY (1:31), KUHL (0:57), UGLUGF (0:58)
    Klínovec Super 2014: TAURUS (3:32)
    Valča Super 2014: BUTTERFLY (3:21)

    nejobsáhlejší mapa veřejných i neveřejných míst k tréninku
    http://goo.gl/maps/VGW8V - veřejná mapa míst k tréninku
    Workout Playgrounds - mapa míst k tréninku v přírodě

    Poměrně nové sportovní odvětví, které v posledních letech zaznamenává prudký nárůst oblíbenosti. Od klasických extrémních běžeckých závodů se liší hlavně sadou fyzicky náročných překážek, které je po cestě třeba překonat (přelézání zdí, ručkování, šplhání, plazení bahnem pod ostnatým drátem, přeskok ohně).

    http://www.spartanrace.com/
    http://www.spartan-race.cz/
    http://www.bahnak.eu/
    http://www.toughmudder.com

    Překážky, příprava, trénink.

    14. 01. 2017 - Spartan Winter Sprint Dolní Morava - CZ
    11. 02. 2017 - Gladiator Winter Race Josefov - CZ
    18. 02. 2017 - Spartan Winter Sprint Svit - SK
    rozbalit záhlaví
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: prosímtě zapomněl jsem ti odpovědět na pozvání do Pardubic. Je to lákavé, trochu pocvičím a ozvu se :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: jo... nebyl jsem moc ve formě, po nemoci a navíc mám delší dobu problém se skříplými nervy. Bylo mi doporučeno s pohybem opatrně, ale už se to lepší, tak zase trénuju a v Koutech už budu v lepší formě. Tenhle závod jsem šel cca od půlky už jen pro zábavu, tak by bylo celkem jedno, jestli budu dělat burpees, nebo ne... už vůči nim mám vypěstovanou velmi vysokou toleranci :) Nechceš nám přijet udělat školení do Pardubic? :D a díky :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    TAURUS: To je tvoje práce Butterfly? Jestli jo, tak na překážkách bys měl trochu zamakat :) oštěp naučím :)
    Jinak článek pěknej a překážky znějí lákavě!
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    BUTTERFLY: sory, do Donoval, Valča je blíž...
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Zatím ne, jen, že to dostal na starost Michal Pokorný ze SRTG Kolín (imho výborná volba, Michal je velmi schopný a zkušený člověk) a momentálně se sestavují týmy trenérů z řad SRTG, což oproti loňsku není nic nového. Já tam budu teda jen jako účastník a asi zkusím Liberec Super, nebo Beast, uvidím, jak se bude kolenu chtít.

    a ještě jedna novinka: SR před chvilkou zveřejnil poslední neznámou lokalitu - Kubínska hoľa 9. 9. Beast a Sprint. Takže nová lokalita, což cením a pro ty, co jsou zvyklí cestovat to není ani tak moc daleko. Odhadem něco jako do Valči.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Koukám na FB už se objevuje nějaké info o Spartan Workout, nevíte někdo víc?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: SR Trojmiasto jsem nezaznamenal, každopádně tuhle turistiku/dovolenou za závody v zahraničí strašně doporučuju. My jsme si užili moře jakou součást trasy loni na Toughest Malmö, tehdy jsem na to pěl ódy. Na trati i po trati :) Takže super nápad a dík za doporučení.
    Ze zahraničních jsme letos zvolili rakouský zářijový Beast v Tyrolských Alpách, na který jsme slyšeli mnoho doporučení. Ono to vyjde docela na dost peněz, takže víc jak jeden tenhle výlet letos nedáme.

    HH12HR ty jo hustý... tyhle endurance týmovky nejsou nic pro mě :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Jestli čtyřčlenné, tak to se v hodnocení nepotkáme :)
    No, primárním smyslem celé té akce určitě není zábava, ale reklama pro QG a SR :D
    Potom určitě záleží na každém, jak to pojme. Spartan taky někdo běží jen pro zábavu a někdo na body - výsledky. A jelikož QuickGame má také bodování, tak to tam bude stejné. Každý půjde po tom svém.
    Každopádně za Diversity Beasts jsme zveřejnili výzvu, ať nás někdo zkusí z prvního místa sesadit - jmenovitě jsme vyzvali SRTG Praha, Spartan Gym a Barbar Gym - takže rukavice byla hozena ;))
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: ano, vedení vybralo několik skupin (nevím, podle jakého přesně klíče, ale tipuju, že podle aktivity) včetně té naší, aby dali dobromady 4členné týmy... bude to asi takový sranda match mezi skupinami... nevím, zase to nechci podceňovat, ale přijde mi, že smyslem toho celého je hlavně zábava. Já tam teda nejedu, protože nejsem týmový hráč, co se sportu týká, tak jsem raději vyklidil pozici těm, které to opravdu zajímá. Ale vítám to, je to příjemný bonus.. A díky za report, vyřídím ostatním, že se mají na co těšit :)

    btw. chystáte se někdo na SR Trojmiasto? Je to u Baltu, takže si od toho tajně slibuju moře jako součást trati :) Jinak celkově moc zajímavá oblast z turistického pohledu. A letí se (v tomhle případě si ani nechci představit cestu autem) přes Amsterdam, takže by to mohla být i zajímavá mini dovolená se závodem jako bonus. Zpáteční letenka vyjde na 4000, což mi nepřijde tak strašné a nahlodává mě to čím dál víc.

    Jo a na FB SR Endurance byl jakýsi náznak, že v Koutech bude HH12HR... a to mě hlodá ještě víc, asi neodolám.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    DREAMWEB: Kolíky byly dost těžký, hlavně se trefit do tý díry :) kdo si je párkrát nezkusil, ten musel mít docela potíže.
    DREAMWEB
    DREAMWEB --- ---
    TAURUS: eh, me zimni gladiator tak moc nenadchnul. ten patern dolu-nahoru-prekazka zacal byt po pulce zavodu moc repetitivni a otravny. ale jinak trochu komornejsi prima atmosfera.
    a ty koliky u konce hodne zakerne. tam uz lidi bez pokusu prochazeli do anglicakove zony... :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Ještě jsem tu nepsal o Quickgame. Navštívil jsem dvakrát. Jednou ve čtyřech lidech na otestování, což prokázalo, že jde o hodně zábavnou hru, podruhé už ve třech se dvěma experty na překážky z našeho týmu Diversity Beasts, s cílem to tam pořádně prověřit. Skončili jsme před koncem standardní hrací doby s max počtem bodů pro tříčlenný tým -- všechny překážky jsme dali na nejvyšší obtížnost. V některých případech to bylo snadné, v jiných zase těžké, ale nakonec jsme vše rozlouskli. Nejtěžší byl jednoznačně Ninja jump.

    Docela nás to chytlo, tak tam hodláme obsadit vrchol žebříčku ještě v dalších kategoriích :)
    Bohužel není to úplně levné, cca 500 Kč za člověka za hodinu. Ale zábava zaručena :) A ze začátku měli slevy na Slevomatu, tak třeba se zas objeví.

    Koukal jsem, že Spartan vyhlásil nějakou výzvu, že SRTG tam budou též soutěžit, tak jsem zvědav, jestli se někomu podaří totéž, co nám, nebo třeba i v lepším čase!
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Bahňák spustil registrace a oznámil novou kategorii - týmy rodiče + děti.
    Další z prvenství, na která se ptal BUTTERFLY. Paráda!

    Bahňák 2017 | Vytvoření účtu
    http://www.bahnak.eu/muj-ucet/registrace
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Svit povedený závod. Oproti Dolní Moravě nesrovnatelně zajímavější ohledně překážek. Byly dvě nové - asi 3metrová slack line a asi 5metrový žebřík do áčka, který začínal stěnou, takže bylo nutné se chytit nahoře a přitáhnout se - překážka na jediný pokus. Pokud jste někdo podělanej z výšek, jako já, tak to nažene dost hrůzy, což u mě nebylo třeba, protože jsem udělal školáckou chybu, nesundal si rukavice a trochu mi to uklouzlo, takže místo nahoru jsem šel k zemi. Obrovsky se projevilo odhalené podvádění na DM - dobrovolníci sice neměli ani tak šanci vše pohlídat na 100 %, ale i tak bylo znát, že dělají, co můžou a dali tomu závodu skvělou atmosféru. Rozhodčí nekompromisní. Z tohoto pohledu zatím absolutní top z toho, co jsem běžel, podpora a kontrola z jejich strany byla ohromující. Jo a taky nás nechali proběhnout se řekou, sice asi jen 10 metrů, ale i tak to stačilo - a vůbec to nebylo nepříjemné, naopak!

    Hurricane jsem potkal na louce, když tahali obrovské pneumatiky a podle toho, co jsem viděl na fotkách a podle výbavy a pár postřehů od vedení jim dělali ještě větší zhuvěřilosti, než nám před měsícem. Jsem zvědavý na vyprávění, jestli někoho odchytím.

    A jedno negativum: i já, který jsem nikdy neřešil hřebové boty jsem tady trochu nepochopil, proč nesmí být - aspoň v zimě. Sbíhali jsme celkem dlouhý kopec, který byl pod vrstvou ledu a bylo to pořádně o držku. Takové boty by tady asi dost podržely.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Jake byl Svit? Video vypadá dobře :)
    MACHYK
    MACHYK --- ---
    TAURUS: strucne a presne. Cely zavod mel spad a uteklo to rychle.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Tak zimní Gladiátor parádička! Říkal jsem si - Josefov, to bude rovinka. No. Nebyla. Hnedka po startu hodně těžký houpání na kruzích, který v době našeho startu 13:30, ač nepršelo a kruhy byly dřevěné, krutě klouzali. No, dali jsme to. Pak hnedka na kopeček a dolů, na kopeček a dolů, přelejzání sítě a další kopečky. Pak už trocha rovinky a hned zaběhnutí do pevnostních kasáren, průběh kachlíkovejma chodbama z doby komunismu - atmoška. Pak zas do podzemních spojovacích chodeb ještě cihlových, běh tmou jen za svíček. Dvojitá atmoška. Pak nějaký oštěp, převracení pneumatik přeskakování zdi, běh, výběh nahoru na strešní komplex, kde jsem fakt nečekal asi deset prudkých kopečků nahoru a dolů - dobře je využili. No pak už standardně parkem párkrát dolů ke korytu Metuje a zase zpět - kdo měl hřeby (byly povolené) - ten vyhrál. Metují se pak šlo asi 50 metrů, aby se ukázalo, že ocr běžci nejsou žádná másla. Pak pozvolný návrat ke startu, kde bylo lehčí ručkování, nošení těžkýho zmrzlýho šutru, ruční kolíkování (dle mého názoru velmi těžký, páč se šlo blbě trefit do díry a občas člověk musel chvíli vydržet viset na jedný ruce) a závěrečná malá (3 m) vlna do cíle.
    Trasa parádní, skvěle využila prostředí, překážky vtipné, bylo jich dost. Počasí super, atmosféra bezvadná. Z mého pohledu perfektní jednodenní závod, kde jsem si slušně máknul a zařádil. Okamžitě začínám plánovat podzimní Josefov, kde bude i noční závod, což v prostředí pevnosti bude určitě atmoška jak hrom. Doporučuju.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    V sobotu zimní Gladiátor, yay! Bude lehce nad nulou, takže fajn.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: 3. místo Jirka Vacík, 2. místo Jonáš Vilíkovský a 1. místo nějaký Pavel, kterého neznám...
    btw Jonáš taky zajímavý mladík: https://www.youtube.com/user/3w56riggs
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    kdo to vlastne vyhral?

    jo a na ten zimni GR kamaradka nabizela listek, nemuze tam jet, kdyby nekdo mel zajem, zjistim, zda je to jeste aktualni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam