• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1zmhWDMATK5-4-hEClgQhp17xDgPtnubjYIFL-yrMyBo/edit#gid=1666225237



    Spartan Race a další terénní překážkové běhy: Predator Race, Army race, Gladiator race, Spartakus race, Bahňák, Tough Mudder atd.

    Absolventi:
    Vechec Sprint 2012: PODFUCK
    Monínec Sprint 2013 (7,2 km): KABIS (1:41), TAURUS (1:29), IMOLOL (1:30), MAD_ (1:31), SARKUF (1:23), SPECS (1:18), VAMPYRCIK (2:12), LORD_WANG (2:12), BUTTERFLY (1:40)
    Monínec Super 2013 (12 km): MHO (1:47), JAKKILLER (1:48), SIRSPOOK (2:12)
    Bořetice Sprint 2013 (7,5 km): LIBUSHKA (1:06), TAURUS (1:06), SPECS (1:04), SIRSPOOK (1:01)
    Vechec Beast 2013: SIRSPOOK (3:32)
    Liberec Sprint 2014: TAURUS (1:41), PIP (1:11), BUTTERFLY (1:31), KUHL (0:57), UGLUGF (0:58)
    Klínovec Super 2014: TAURUS (3:32)
    Valča Super 2014: BUTTERFLY (3:21)

    nejobsáhlejší mapa veřejných i neveřejných míst k tréninku
    http://goo.gl/maps/VGW8V - veřejná mapa míst k tréninku
    Workout Playgrounds - mapa míst k tréninku v přírodě

    Poměrně nové sportovní odvětví, které v posledních letech zaznamenává prudký nárůst oblíbenosti. Od klasických extrémních běžeckých závodů se liší hlavně sadou fyzicky náročných překážek, které je po cestě třeba překonat (přelézání zdí, ručkování, šplhání, plazení bahnem pod ostnatým drátem, přeskok ohně).

    http://www.spartanrace.com/
    http://www.spartan-race.cz/
    http://www.bahnak.eu/
    http://www.toughmudder.com

    Překážky, příprava, trénink.

    14. 01. 2017 - Spartan Winter Sprint Dolní Morava - CZ
    11. 02. 2017 - Gladiator Winter Race Josefov - CZ
    18. 02. 2017 - Spartan Winter Sprint Svit - SK
    rozbalit záhlaví
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    BUTTERFLY: No my postupovali tak, že jsem slečně přeposlal osobní údaje a přeregistrovala mě údejně ona. Žádný potvrzující email jí ani mně nepřišel. Máš nějaký konkrétní kontakt na který by se to mělo odeslat?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    UGLUGF: standardni postup je, ze ti dotycny posle email s potvrzenim registrace, ktery pak posles na SR se svymi udaji a oni te prepisi - kdyz je to vyrizene, mel by ses najit na startovni listine.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    Máte někdo zkušenost s přeregistrací na Spartan Race? V pátek jsem od někoho překoupil registraci a zatím žádný potvrzovací email. Tak jen jestli je to normalní nebo jsem někoho jen zadotoval. :D


    Dík
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    dnes trochu nevsedni tema na blogu, preji prijemne cteni :)

    http://www.spartan-race.cz/cs/media/blog/spartan-news?article=38343
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    lehce OT: tady je článek od Radara z Železný koule - moc dobře se to čte a na 100 % se s ním, jakožto taky poleno, ztotožňji. V porovnání s akurátním a občas až arogantním stylem KB5 mi tenhle přístup sedí daleko víc. Tím to nechci shazovat, jen píšu, jak to na mě působí. Každopádně Radarova cesta od základky třeba k tomu snowboardu, jak popisuje, to je jak přes kopírák můj příběh s během, potažmo OCR.

    Jsem poleno, kašlu na to | Železná koule
    http://www.zeleznakoule.cz/jsem-poleno-kaslu-na-to/
    MACHYK
    MACHYK --- ---
    TAURUS: na vyuku ostepu se rad prihlasim :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Tak kb5 je extrém co se týká správné techniky cviků, a Pavel miluje kontroverzní témata a výroky. Když se to zkombinuje, vyjde takový článek. Jeho argumentace dává smysl, ale jen pro velmi omezené procento cvičenců (z mého pohledu).
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    tohle mě docela pobavilo... a můj názor je, že pokud nemá člověk zdravotní potíže a dělá je pořádně, tak mu to neublíží. Sám mám za sebou řádově tisícovky burpees a nemyslím si, že by mi to nějak ublížilo, naopak...
    "Angličáci" (Burpees) - nejhloupější cvik na světě - KB5
    http://www.kb5.cz/2017/03/anglicaci-burpees-nejhloupejsi-cvik-svete/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: prosímtě zapomněl jsem ti odpovědět na pozvání do Pardubic. Je to lákavé, trochu pocvičím a ozvu se :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    KERUOCOK: Ahoj, limity byly loni takovéto:
    1. do 9 hodin od startu ses musel dostat na 35. kilometr
    2. do 12 hodin jsi musel být na checkpointu necelý kilometr před cílem

    opravdu to nebyly likvidační limity, ten kdo se na to trochu připravoval to zvládl. Ale i tak bylo nějakých 10-15 %, kteří na těch limitech skončili. Chodí to tak, že na stanovišti je u časomíry kontrola, která odchytí každého, kdo nesplnil (stačila jediná vteřina po limitu!), oznámí mu, že má smůlu, přestřihne mu pásku s čipem a závod pro dotyčného končí.

    Jaké budou letos limity netuším, ale největší rozdíl vidím v lokalitě - Valča je nesrovnatelně drsnější, než Vechec, takže důrazně doporučuji nepodcenit přípravu, protože tohle asi fakt nebude sranda bez ohledu na limity. Kdo zažil Super ve Valči v roce 2014, asi mi dá za pravdu. Ale tenkrát tam tu trať postavili fakt brutální, nečekám, že to budou chtít zopakovat zrovna na UB. Každopádně kopce tam jsou a to pořádný.
    KERUOCOK
    KERUOCOK --- ---
    Ahoj, tohle téma sleduji už delší dobu a vypozoroval jsem, že někteří jsou do těchto závodů zasvěcení více než kdejaký smrtelník. :)
    Tento rok bych si chtěl odběhnout Ultra Beast ve Valčianské Dolině. Chtěl bych se tedy zeptat, jestli nevíte jak je to s časovými limity a celkově vše o nich? Při závodu vám oznámí že jste neproběhnul checkpointem do stanoveného limitu a končíte, nebo vám v cíli řeknou že máte smůlu a žádnou medaili nedostanete? :D Prý minulý UB měl tyto limity málo tvrdé a spoustu lidí ten závod dokončilo bez nějakých problémů (nevím co je to tom pravdy, určitě k tomu budete vědět víc) a že pro letošní rok mají být limity tvrdší, tak by mě zajímalo jestli někdo z vás neví jak to je zařízené. :) Nebo aspoň netuší jak by to mohlo být udělané...
    Díky :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: jo... nebyl jsem moc ve formě, po nemoci a navíc mám delší dobu problém se skříplými nervy. Bylo mi doporučeno s pohybem opatrně, ale už se to lepší, tak zase trénuju a v Koutech už budu v lepší formě. Tenhle závod jsem šel cca od půlky už jen pro zábavu, tak by bylo celkem jedno, jestli budu dělat burpees, nebo ne... už vůči nim mám vypěstovanou velmi vysokou toleranci :) Nechceš nám přijet udělat školení do Pardubic? :D a díky :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    TAURUS: To je tvoje práce Butterfly? Jestli jo, tak na překážkách bys měl trochu zamakat :) oštěp naučím :)
    Jinak článek pěknej a překážky znějí lákavě!
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    BUTTERFLY: sory, do Donoval, Valča je blíž...
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Zatím ne, jen, že to dostal na starost Michal Pokorný ze SRTG Kolín (imho výborná volba, Michal je velmi schopný a zkušený člověk) a momentálně se sestavují týmy trenérů z řad SRTG, což oproti loňsku není nic nového. Já tam budu teda jen jako účastník a asi zkusím Liberec Super, nebo Beast, uvidím, jak se bude kolenu chtít.

    a ještě jedna novinka: SR před chvilkou zveřejnil poslední neznámou lokalitu - Kubínska hoľa 9. 9. Beast a Sprint. Takže nová lokalita, což cením a pro ty, co jsou zvyklí cestovat to není ani tak moc daleko. Odhadem něco jako do Valči.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Koukám na FB už se objevuje nějaké info o Spartan Workout, nevíte někdo víc?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: SR Trojmiasto jsem nezaznamenal, každopádně tuhle turistiku/dovolenou za závody v zahraničí strašně doporučuju. My jsme si užili moře jakou součást trasy loni na Toughest Malmö, tehdy jsem na to pěl ódy. Na trati i po trati :) Takže super nápad a dík za doporučení.
    Ze zahraničních jsme letos zvolili rakouský zářijový Beast v Tyrolských Alpách, na který jsme slyšeli mnoho doporučení. Ono to vyjde docela na dost peněz, takže víc jak jeden tenhle výlet letos nedáme.

    HH12HR ty jo hustý... tyhle endurance týmovky nejsou nic pro mě :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Jestli čtyřčlenné, tak to se v hodnocení nepotkáme :)
    No, primárním smyslem celé té akce určitě není zábava, ale reklama pro QG a SR :D
    Potom určitě záleží na každém, jak to pojme. Spartan taky někdo běží jen pro zábavu a někdo na body - výsledky. A jelikož QuickGame má také bodování, tak to tam bude stejné. Každý půjde po tom svém.
    Každopádně za Diversity Beasts jsme zveřejnili výzvu, ať nás někdo zkusí z prvního místa sesadit - jmenovitě jsme vyzvali SRTG Praha, Spartan Gym a Barbar Gym - takže rukavice byla hozena ;))
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: ano, vedení vybralo několik skupin (nevím, podle jakého přesně klíče, ale tipuju, že podle aktivity) včetně té naší, aby dali dobromady 4členné týmy... bude to asi takový sranda match mezi skupinami... nevím, zase to nechci podceňovat, ale přijde mi, že smyslem toho celého je hlavně zábava. Já tam teda nejedu, protože nejsem týmový hráč, co se sportu týká, tak jsem raději vyklidil pozici těm, které to opravdu zajímá. Ale vítám to, je to příjemný bonus.. A díky za report, vyřídím ostatním, že se mají na co těšit :)

    btw. chystáte se někdo na SR Trojmiasto? Je to u Baltu, takže si od toho tajně slibuju moře jako součást trati :) Jinak celkově moc zajímavá oblast z turistického pohledu. A letí se (v tomhle případě si ani nechci představit cestu autem) přes Amsterdam, takže by to mohla být i zajímavá mini dovolená se závodem jako bonus. Zpáteční letenka vyjde na 4000, což mi nepřijde tak strašné a nahlodává mě to čím dál víc.

    Jo a na FB SR Endurance byl jakýsi náznak, že v Koutech bude HH12HR... a to mě hlodá ještě víc, asi neodolám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam