• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak FB se po vikendu zase plny reci o novem pravidle - ze zavodnik musi prijit na bednu pro vyhru ve finisherskem triku. Za me osobne: to pravidlo mi prijde pitome, ale jednou je to pravidlo, tak nevim, proc nad tim nekdo breci, jak kdyby mu nekdo ublizoval. Tim spis mi vadi obcasne naznaky obout se do CEU poradatelu, kteri za to nemohou - je to globalni pravidlo, co jim prislo jako narizeni a oni s tim mnoho nezmuzou. A celkove uz je mi nevolno z tech ustavicnej kecu, jak to jde strasne moc do kopru, ze je to zavod od zavodu horsi. Na druhou stranu po drtive vetsine akci poradanych SR je videt v komentarich hromada chvaly. Nejak me to nehraje, jak muze mit akce, co jde od 10 k 5 cim dal casteji vyprodano a spokojeno?

    Ad tricka: muj soukromy nazor je, ze to bude prace Reeboku. Nakonec v UFC taky sjednotili obleceni a vsichni maji vice mene stejne hadry, coz driv nebylo. A taky jsem zaslechl, ze SR uz ma Reeboku tak akorat a asi bude jiny hlavni partner se kterym by mohlo zmizet i toto pravidlo. Nakonec jestli sledujete nekdo UFC, tak asi taky vite, ze Reebok tam taky nema zrovna nejlepsi povest. Kazdopadne tohle, co pisu jsou jen moje domenky a nicim nepodlozene veci, takze to nikdo prosim neberte jako fakt. Ale budu rad, kdyz napisete, co si o tom vsem myslite.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Dalo se tomu podle mě zabránit dvěma způsoby:
    1. a to je zcela to nejdůležitější - závodník by měl dbát na bezpečnost. Svojí a hlavně na bezpečnost ostatních. To je to, co mě tak strašně rozčiluje, když vidím na závodech lidi, když se pouští do akcí, které ohrožují ostatní. Bohužel toho je na závodech vidět poměrně dost. Při tom se stačí jen podívat kolem sebe a trochu se zamyslet nad tím, co udělám. V tomhle konkrétním případě si myslím, že se ale klidně mohla stát situace, že ten závodník o té holce před sebou vůbec nevěděl, protože ta skluzavka je obří už jen na fotce. I když sama Zuzana Kocumová psala, že tam lidi jezdili, jako hovada a dobrovolníci to nějak neřešili.

    2. takové překážky musí být pod kontrolou pořadatelů/dobrovolníků. Což se nikdy nepovede na 100 %, když je hodně lidí, hlídá se to strašně blbě. To mluvím z vlastní zkušenosti. Vzpomínám si na Klínovec Super 2014, kde jsem byl na oštěpu. Tenkrát ještě nebyly na provázku, takže jsme je museli chodit posbírat a odnést k zábranám, odkud se házelo. Totální blázinec celý den. Jeden borec se s tím nesral a mrsknul oštěp do terče, kde jsem zrovna byl já a sbíral je. Proletělo mi to kousek od hlavy. Nestačilo na ně křičet, že se tam teď házet nesmí a hlavně nestačilo vidět, že tam někdo je a házet tam je docela nebezpečné. Holky mu tenkrát vystavili zcela zaslouženě DQ. Některý lidi maj fakt divný myšlenkový pochody. Každopádně až na tenhle nechtěnej adrenalin to byl super den, byla sranda :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: je to tragédie :( V každém sportu existují úmrtí, ale zde se mu zřejmě dalo předejít. Dle seznamu očividně voda je ten rizikový faktor :(
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    tak tady je zprava... a je tam i historie tragickych udalosti - zatim celkem 6 zivotu, vetsina v severni Americe
    OCR Tragedy In The Netherlands - Mudstacle
    https://www.mudstacle.com/2017/06/ocr-tragedy-netherlands.html
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    PIP: to asi ne - nevim, co to bylo za zavod, cetl jsem to na strankach Zuzany Kocumove.
    https://www.facebook.com/zkocumova/
    PIP
    PIP --- ---
    BUTTERFLY: toughest?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak nevím, kolik má OCR na svědomí životů, ale po víkendu jeden přibyl. V Holandsku zemřela žena po jízdě na skluzavce - hned za ní jel další závodník, který na ni spadl - bohužel v nemocnici zemřela. Doufám, že tady se podobných zpráv nedočkáme. Vždycky jsem se na SR strašně rozčiloval u šplhu na lidi, co šli na obsazené lano, aniž by se nad sebe podívali. Asi v tom budu pokračovat.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    UGLUGF: No prave, je to divny.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    PODFUCK: AC byl před 3 tejdnama, to už musíš být zregenerovanej až až. ;)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    UGLUGF: Byl jsme se probehnout a moje nohy po Adrenaline Chalange reaguji hodne divne, v tomhle staidu by to nemo vyznam. Ale zkusim to nejak rozhejbat :)
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    UGLUGF: moje regisrace bohuzel nelze prepsat na nekoho jineho
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    BUTTERFLY: kdyžtak překoupim :D
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    PODFUCK: pořád v řešení.... ty jdeš?
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    PODFUCK: já tomu momentálně dávám tak 10-20 %. Zranění mi to pravděpodobně nedovolí. Ale registrovaný jsem..

    TAURUS: jo, dělá to Michal Pavlík. Momentálně se stará o FB, můžeš ho znát z videí - dělá po závodě rozhovory s nejlepšíma.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Bezite nekdo Ultrabeast?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    další poprvé, AFAIK: stadionový závod s překážkami ze Spartana bude v Kutné hoře. Olympia Spartan Training.
    https://www.facebook.com/events/681829995335447/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    tohle vypadá na výbornou akci, na které budu s dětma: http://www.spartan-race.cz/cs/race/detail/3020/overview
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    BUTTERFLY: jen doplnim, co jsem prave nasel. V Rejkjaviku bude ten den vychod v 11.15 a zapad v 15.29.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Nejaka svetova vytrvalosti premiera SR se chysta pred vanoci na Islandu. Zatim jsem z toho mala co jsem zahledl pochopil, ze to bude 24 hodin, ze to bude jakesi mistrovsti v Ultra Beast a ze kvalifikace vede pres Ultra Beast. Neumim si predstavit, jaky to bude. Hlavne v tehle dobe. Zima a temer porad tma.

    Jinak za me je vyzva rozhodne Ultra Beast - tim spis ve Valce, kdo tam byl, tak vi sve. Dal HH je docela vyzva - narozdil od bezneho zavodu daleko vetsi psychicka zatez. Zbytek zavodu nevim, moc neznam... ale zahledl jsem, ze u PR jim ted taky trochu preskocilo a chteji lidi poslat na 2km prochazku sjezdovkou s 50kg pytlem. Limit je 55 minut.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    zajimavej treninkovej zavod Spartan v Kutne Hore. https://www.facebook.com/events/681829995335447/?ti=cl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam