• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: Já právě jako entry level u PR chápal spíš Run úroveň a myslím, že se to tak snaží aj prezentovat. Myslím, že Dril nebyl easy od samého začátku, ale souhlasím, že další zdrsňování tomu asi moc neprospěje. Spíš mě teď zarazilo, že tam nešli na překážky, nebo skončili i ostřílení borci od nás. Pravda, že když se zraníš, tak se nedá nic dělat. A právě i ta četnost zranění (o které jsem se dověděl) mě trochu děsí. Ok, asi k tomu dost přispělo počasí...

    a taky něco pozitivního, co jsem postřehl takhle z tepla domova: PR má krásné trofeje pro vítěze - nejsou v tomhle limitováni a využívají toho naplno.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Kategorizací mám na mysli něco ve smyslu entry-level, mid, high. Když vezmou dril a nazvou ho 5+ km, tak když ho udělají na 9 km do kopce a z kopce, že ho začátečník běží 4 hodiny, tak to prostě není entry-level, i když splňují svoji kategorii 5+ km. Přihlásí se tam tedy člověk, který si chce jít tak na dvě hodiny zaběhnout do přírody s pár zajímavými překážkami? Po těchto závodech asi jen těžko. Což mi přijde jak velká škoda. Ve výsledku je pár magorů nadšených jaká to byla drsňárna, ale takový ten průměr se na to příště vykašle. Takže to OCR ve výsledku škodí, protože si pak spousta lidí řekne, že radši zůstane u svého běhu po asfaltkách se sluchátkama na uších.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    BUTTERFLY: Mně v sobotu na Brutalu ta skluzavka roztrhla gumovej řemínek hodinek (nechápu jak :D naštěstí mi zůstaly v dlouhym rukávu). Na Drilu už jsme šel raději handicap. :D

    BUTTERFLY: Velkej palec nahoru dobrovolníkům, stát tam v tom celý den muselo být šílený.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    UGLUGF: pamatuju si, jak jsem úplně nahoře chytil chcanec u monkey baru na Beast 2014. Samozřejmě jsem spadl a ještě tam angličákoval. Byl z toho zánět v rameni. Byl to tam hnus fialovej a to byl srpen. Neumím si představit, jak to tam vypadalo teď, klobouk dolů před každým, kdo se tam vyškrábal.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Počasí je jedna věc, ale... třeba skluzavka - viděl jsem pár fotek, byla opravdu obří a není to tak dávno, co pod skluzavkou v Holandsku přišla o život závodnice. Na Klínovci si tam prý pár lidí solidně natlouklo, někdo od nás šel dokonce raději na handicap a to už mají nějaký ten PR za sebou a jen tak něco je nerozhodí. Na můj vkus je už to na hranici, ne-li za hranicí toho, co je na OCR v pořádku.

    TAURUS: co přesně máš na mysli tou kategorizací? Pokud vím, tak tam mají akorát minimální počet km a překážek, jako na SR a to dodržují, podle všeho.
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    Sobota byla hodně ostrá, ale ještě se dala. (I když asi průměrnej člověk, co si v rámci team buildingu zaběhne Plžen a řiká si "ok tak na drill mám taky" pak asi valil voko a byl to jeden z těch promrzlejch šmoulů na prohřívacích dečkách nebo lidí co odváželi se zlomenejma žebrama).
    Neděle pak ale pure hell. Na startu to ještě šlo - počasí kolem 5-6 stupňů, mírny déšť, ale čím člověk víc stoupal tím víc počasí že by psa nevyhnal - mlha, nepřestávající celovíkendový déšť, zima a hlavně vostrej vítr co s člověkem mával do stran. My se vydrápali 5 km na vrchol Klínovce a tam po tom co bylo plazení pod sítí ve strouze a nekonečném opakovaní tresů v krabu do sjezdoky jsme vzdali a nechali se svézt lanovkou. :) Přítelkyně se tak třásla zimou, že nemohla ani chodit. :) Kámoši z týmu co doběhli už píšou, že maroděj. Jako fakt očistec. :D
    Ale jako počasí neodhadneš - teď mi FB vypliv vzpomínkovou fotku z loňskýho Beastu, kde se směju do foťáku vyletněnej v krátkym rukavu.
    Na druhou stranu úrověň obtížnosti překážek - drsárna! Třeba Multiring na Masakru dal z elity všeho všudy pouze jeden závodník. :D..
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Vůbec se nedivím, čekal jsem to a nešel jsem tam. Obávám se, že Predator musí počítat s odlivem návštěvnosti. Dlouhodobě nedodržují kategorizaci vlastních závodů a to se obrátí proti nim.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Tak letos si to celkem vyziram... po zlomenine natazeny vaz v koleni, orteza a dalsi stopka, nevim na jak dlouho.

    Jinak reporty z vikendu na klinovci celkem desive... zavody pry opravdu extremni uz jen diky pocasi a celkem dost zraneni - od nas tam byli 3 lidi a vsichni si neco privezli, cely vikend dokoncil jen jeden... a co jsem si vsiml na fb, tak dost lidi nedelni zavod nakonec po sobote vzdala
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Nerozumím tomu úplně stejně. A je to asi jen takové info. Že spadli, protože to bylo mokré. Faktem zůstává, že Multirig dali z USA všichni a z CZ ne. Takže to zřejmě jenom vlhkostí nebylo.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Nevím, jestli jsem vše správně postřehl, ale český tým tvrdí, že popadali z twisteru, protože překážka byla mokrá od roztáté jinovatky, což byla pravda - bylo dobře vidět, jak z trubek padají kapky vody. Tým USA už prý překážku mokrou neměl. Tomu úplně nerozumím, to překážku osušili během té chvilky, nebo si vybrali stejnou dráhu, kterou už jim naši "prošlápli"?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Dle vyjádření OCRA na Facebooku to bylo skutečně penalizací Kanady za špatné provedení angličáků.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: :D
    ještě Zuzka v interview v cíli říkala, že možná udělali 70 angličáků, ale že je lepší udělat víc než míň. Tak jsem zvědav, jak se to nakonec ukáže.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: kanalizace nahodou skvele pobavila :D
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    TAURUS: tvl *penalizace... omg autokorekce :D
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    JAIME24: je to tak a duvod jsem neodposlechl, myslim, ze jim nekde uletel nejaky anglicak, kazdopadne stribro je tam! :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    JAIME24: Tak to je zajímavé, netuším. Mohlo se stát, že nedodělali angličáky, potom je kanalizace 30 sekund za jeden.
    JAIME24
    JAIME24 --- ---
    Na ceremoniálu co byl na FB byla Česká republika na druhém místě? Nevíte proč? Kanada byla na 3tim
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    For the record top 10 týmy MS SR 2017:

    1. USA
    2. Canada
    3. Czech republic
    4. France
    5. Mexico
    6. Germany
    7. Slovakia (!)
    8. Great Britain
    9. South Africa
    10. Italy
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: Stoprocentně souhlasím. Počítám, že si to Zuzka teď asi přebírá, protože pádem na Olympusu přišla o zlato v jednotlivcích a pádem na Twisteru o stříbro či zlato v týmech. Ale chápu, že to muselo být opravdu hodně náročné a druhé místo v jednotlivcích a třetí v týmech je pořád skvělé umístění, když třeba GB skončila až osmá!

    Týmový závod byl skvělý. Každý tým byl nadšený, ať běžel o první nebo o dvacáté místo. Bylo úžasné sledovat země jako Island, Jižní Korea, Čína, Hong Kong a další v závodě Spartan Race.

    Albona mám taky rád. Je to neuvěřitelný běžec, neustále usměvavý, pozitivní a s dobrou náladou a píše napínavé reporty. Velmi skromný mezi těmi Američany a přitom špičkový univerzální závodník.

    Přenos se mi velmi líbil. A souhlasím, že to bylo napínavé. Zvlášť, když divák zná příběhy některých závodníků a o co vlastně běží. Jen tak dál. Umím si představit, že tohle bude jednou v televizi (ačkoli o té Olympiádě stále pochybuju, i když by se mi chtělo věřit).
    Podobné přenosy mívá i Toughest. Mimochodem zdá se, že letos bude Toughest final ve stejném duchu jako loni - hon na Jona Albona, který zatím na Toughest skončil vždy první. Doporučuju nenechat si ujít, zvlášť, pokud jsi jeho fanoušek!
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Koukal jsem na finále jednotlivců i týmů a byla to strhující podívaná. Obdiv k našim reprezentantům, jen si neodpustím: škoda těch pádů na překážce, dál ještě uteklo stříbro o 10 vteřin... každopádně to nic nemění na tom, že před nima smekám! Na FB jsem zahlédl nějaké řeči o tom, že OCR je pro TV neatraktivní, nekoukatelný a nudný sport. Po tomhle víkendu říkám, tak to sakra ani náhodou!!!

    TAURUS: Ono nejvíc vtipný na tom je, že to jde od lidí, kteří jsou sice dobrý, ale nepatří mezi špičku. Kde si berou právo na takové řeči je mi záhadou. Pravá elita, lidi, co vítězí chová k lidem, co mají v OCR hlavně zábavu úctu, jako ke kterémukoliv jinému závodníkovi, to myslím mluví za vše.

    TAURUS: tenhle web se mi moc líbí, našel jsem tam i svůj první závod z roku 2013. Je to taková sportovní sociální síť, kde se jde kámošit, srovnávat výsledky atd. A SR to celkem tlačí, když jsme chtěli jednoho blázna od nás přihlásit na Ultra World Championship na Islandu, účet tam byl nutný k registraci.

    A ještě k MS: Mám radost, že můj velký oblíbenec Jon Albon skončil druhý. Vidět je tam se Zuzanou byla pro moje oči paráda. A taky pozitivně hodnotím za pravidla na týmovém závodu. Myslím, že to udělalo závod dost zajímavým, i když náš tým na to nakonec doplatil. Kdyby to někoho zajímalo, tak to celkem hezky popsali na OCRA, za což palec nahoru: http://www.ocra-cz.cz/tymove-stafety-na-ms-spartan-race/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam