• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COULEENRC on-road/off-road
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MADCAT: ptej se, zatim jsi se nikdy nezeptal tak ze bych nemel potrebu odpovedet...
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    VEVERAK: naprostej souhlas, pro zacatecnika rozhodne jednodussi... duvod proc mit buggy je ze je
    a, zabavejsi
    b, jezdi se.. oproti truggy je pro buggy miliarda zavodu, truggyn jezdi zavodit minimum
    VEVERAK
    VEVERAK --- ---
    KALIBAN: no ja osobne bych rekl ze truggy > buggy minimalne u zacatecniku

    pac truggyny jsou hold jednodussi na rizeni :-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    KALIBAN: OK, dík za info, učím se.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MADCAT: nene, jakoze jinou vysilacku a tim to hasne. zadna ironie. Ovsem koupil bych preci jen nejakou lepsi...

    ad ten thunder tiger. Ted se do toho zkusim nezamotat.
    Co se vydrze dilu tyce, bude ta truggy srovnatelna s e-revem, ktery ale je vyrazne tezsi a neni to truggy co se koncepce tyce. Tzn ztracis prostupnost terenem kterou revo umi kdyz ho prestavis na monstera pomoci vahadel. proste budes mit truggy. V tu chvili uz si muzes jizdne koupit cistokrevnou truggy, ktera se bude jizdnima vlastnostma chovat tak asi 100x lip nez thundeer tiger a e-revo dohromady a co se vydrze tyce, bude taky nekde uplne jinde + se jich bude prodavat po bazarech mraky.
    Otazka je, jestli nutne trvas na tom, ze to musi bejt novy. Imho to je u prvniho rc auticka nesmysl, ale jsou lidi, pro ktery je to proste nutnost.

    Druha vec je elektronika, v e-revu je mamba, coz neni nijak smooth medovy kombo, se kterym by jsi delal rekorddy v plynulosti. Vykonu ma vic nez je potreba kdekoliv (na 6s je stim cokoliv vcetne buggy temer neovladatelny) a HLAVNE!! strasne moc vydrzi. Mel jsem postupne mambu v e-revu, dvou truggynach a trech buggynach, pokud jsem ji znicil, tak pokazdy mechanickym narazem napriklad do sloupku na kterym byl uchycenej banner v trech metrech, nebo neco takovyho, dobre, jednou jsem ji zkratoval protoze jsem kokot.
    ale nikdy se minestalo ze bych ji prehral nebo znicil pouzivanim. Oproti tekinu, LRP, orionu (dva za dvacet minut) a nedejboze nejaky cine... to co je v thunder tigeru sice pojede podobne, ale pokud s tim budes jezdit dlouho a treba po trave nebo nekde kde to bue mit odpor, tak to spalis vyrazne driv nez mambu.

    takze nehlasuju pro traxxas, hlasuju pro mambu.. .a pokud uz by jsi byl ochotnej akceptovat truggy, tak uz jsi napul cesty k buggy :)

    + RTR auto znamena ze bude mit k hovnu (rozumnej vymenit do mesice) servo, vysilacku a konkretne u toho TT i treba tlumice.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    KALIBAN: je to slozitejsi, chce to novou vysilacku :) vidím tam ten smajl, ale nějak si furt nejsu tou ironií jistej...?? :) jakože teda je to fakt složitý, nebo stačí koupit něco jako toto (například, to je první na co jsem narazil a je to 2,4 GHz), přemontovat přijímač v autě a jezdit?

    a s tím thunder tigrem - vážně je to taková hrůza? já teda samozřejmě nevím, v těch jednotlivých součástkách, co jsou uvnitř, se naprosto nevyznám, nevím který servo nebo regulátor je dobrej a kterej ne... jsem byl tady nedaleko v jednom obchodě, kde vypadají, že tomu snad i trochu rozumějí, měli tam traxxas, tohleto a pak ještě nějaký další menší, a borec mi radil, že traxxas za posledních několik let výrazně zdražili, takže jsou hůř prodejný, a že na cca stejné úrovni je tady ta thunder tiger truggy, co jsem linkoval... tak nevím, "správnej" obchodník by mně asi doporučoval spíš dražšího traxxase, aby vyvařil trochu...? anebo možná trochu pravdu máš, že borec viděl greenhorna, tak proč mu hned dávat (možná) výbornýho traxxase, když mu bude stačit pro začátek horší thunder tiger...? fakt nevím, nechám si poradit.

    podle voka co je vidět na yt mi přijde, že to ale s lipol baterkama umí lítat naprosto srovnatelně jako traxxas a jiný, tak nevím...

    Thunder Tiger ST4 Speed Test - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=A40PZXLDLaE
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MADCAT: je to slozitejsi, chce to novou vysilacku :)


    MADCAT: proti revu to bude desnej shit... bohuzel, ta cena je lakava, ale je to vykoupeny hlavne tim, ze ta elektronika tam vydrzi vyrazne min, jede vyrazne min a je horsi, model jako takovej je sice horsi nez traxxas, ale ne nijak extremne. ta elektronika proti mambe je peklo
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    případně - nemá někdo zkušenosti s tímto?

    ST-4 G3 Truggy, Brushless, RTR 2, 4 GHz (modro/černá verze) Thunder Profimodel.cz
    http://www.profimodel.cz/...detail-42223-st-4-g3-truggy-brushless-rtr-2-4-ghz-modro-cerna-verze.html

    nebo aspoň značka - dobrý/šunt? je tam něco, na co je potřeba si dát pozor?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    COULEEN: no jestli jsem se díval dobře třeba sem, tak se originálně to auto prodávalo s 2,4 GHz vysílačkou, tak přemýšlím, proč tento prodávající tam má nějakou starší...? i když jestli si to celý nějak stavěl nebo pořizoval po částech, tak mu třeba zbyla...

    co by to obnášelo předělat na 2,4 GHz? jenom nějakej set vysílač/přijímač, nebo je to složitější?
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    MADCAT: Je to pěkné auto, dobrá značka a za 9ku celkem zajímavá nabídka. Ikdyž žádná velká sláva....a ta vysílačka se hodí max. do muzea....

    MADCAT
    MADCAT --- ---
    JENIIK, COULEEN: už chápu, dík.

    jinak - jak byste se dívali na toto?

    Team Losi Muggy
    http://www.rcauta.net/forum/topic23257-team-losi-muggy.html

    jde mi hlavně o tu konfiguraci - jestli to jakože pro začátečníka není moc high tech a zbytečný všechny ty tuningový díly, co tam zmiňuje... že je to předělaný ze spalováku na elektriku to by bylo pro mě plus, ale takový ty fičurky jako možnost připojit regulátor na PC atd... esi už to není trochu overkill? :))
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    MADCAT: jednoduché, levné, pevné, lehké, funkční. Nic víc.
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    nekdo na pojezdeni dnes v nedeli po praze? mam maly revo :)
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    MADCAT: Většinou se jedná o závodní disky, u kterých se nehledí na design, ale na funkčnost, dají se dobře vyvažovat, bývají lehčí, a pružnější, tedy trvanlivější....U off.roadů hraje roli i fakt, že se dovnitř nedostane tolik nečistot, které jsou nejen váhou navíc, ale opět způsobuje nevyváženost kol, atd, tedy vyšší namáhání celé hnací soustavy a horší ovladatelnost....
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    proč se na hodně rc autíčkách používají takovýhle relativně škaredý kolečka místo replik originálních? v čem mají tyhle plný výhodu? pevnější/lehčí/levnější na výrobu (hodně se jich spotřebuje)/...?
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    prodavam tohle jdu na litani
    ma nekdo zajem?
    SUPER CLOD BUSTER for sale - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=oH1PddHfpNU&list=UUO8If5a0mbhHDwO4ETIJQsg&index=3
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    Nová kastle pro revíka - druhý pokus o nástřik už lepší, ale ještě je na čem pracovat.... :P

    Nová kastle e-revo
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    COULEEN: zkouším přímo support kopropo, uvidíme, co řeknou...
    COULEEN
    COULEEN --- ---
    JENIIK: tak to vypadá, že nikdo nic - zkus to ještě tady:

    RC modely aut
    http://www.rcauta.net/forum/
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    Čus děcka. Nemáte někdo zkušenosti s propojením MINI-Z mr03 via USB od Ko Propro? Nějak si to nechce pokecat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam