• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COULEENRC on-road/off-road
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    https://photos.app.goo.gl/2U2vYwcibM1ApPtb6 toto je zázemí "nejrychlejšího muže planety" . na obrazku jsou i jiné nabíječe a hlavně vybijece. ty nabíječe jsou v podstatě ty samé co v odkaze u pecky.
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    HONCKA: já bych si dovolil nesouhlasit. už jsem se setkal s tím že mi nabijec hlásil že jsou baterky vadné. v tomhle nabíjecí jsem si je oživil a nic jim nebylo. každá baterie vyžaduje nějaké zacházení a dají se z parametrů vyčíst informace které ti umožní si je alespon seskupit podle vnitřního odporu, kapacity a podobně. ta nabíječka co je odkazovana je prakticky jedna z mála co poskytuje nuntou kvalitu. nabíječe že sad od výrobců baterií jsou obvykle tak ke zničení těch baterii a koupí no ve sady.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Trosku se pochlubim, pripravuju hardbody D90 na SCX10

    zacinam se obavat, ze MG946 servo to neutahne, uvazuju nahradu za MG958
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    STB23: podle me uplne zbytecna, ja mam VARTA LCD Multi Charger 57671 na 8 baterek a to jsem ji vybiral kvuli tomu, abych mohl nabijet 6 baterii najednou do synkova lego boost. Kdyz si vemu, ze jsem za 80E kupoval modelarskou nabijecku 2*400W, tak ta cena je hodne velkej ulet, za co platis je rychlejsi nabijeni, ale to imho baterkam stejne nedela dobre, ja bych koupil radsi obycejnou nabijecku a vic baterii.
    STB23
    STB23 --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Nabindováno můžete mít kolik přijímačů chcete, pokud teda nemáte telemetrické přijímače, tam je vždycky jasné který přijímá (a přijímá jeden), protože zároveň i vysílá.
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    binduje se prijimac na vysilac. Lze mit dva ruzne prijimace na jeden vysilac. Uplne bezne jezdi kolegum druhe auto ktere zapomneli vypnout.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    HONCKA: ja mam za to, ze tam je najaky ID, ktery je v danou chvili aktivni a vysilac ho hleda a sparuje se jen s tim danym receiverem.
    nicmene jsem krapet hledal a jsou vysilacky a prijimace, ktery muzes naparovat najednou. Takze to zkus :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KALIBAN: Ja mel za to, ze se binduje receiver k vysilaci a ne vysilac k receiveru, protoze nevim jak by to fungovalo obracene (max rucne pres nejaky kod, ale co jsem naposledy bindoval, tak pres propojeni pinu v receiveru), kdyz vysilac vysila a prijimac prijima
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    HONCKA: to bys musel tem dvema recieverum nejak vysvetlit, ze maji stejnou identifikaci pro tu vysilacku, coz asi nejakym hackem jde, jinak jsem presvedcenej, ze pribindovat dva prijimace na jednu vysilacku najednou bez nejaky spesl funkce nebo mezikusu nejde
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KALIBAN: Zatim mam 3 kanalovou vysilacku, takze
    V podvozku bude prijimac, kde bude kanal A na zataceni a B na pohon, kanál C nevyuzity.
    V kastli bude druhy prijimac, kde bude kanal A na ovladani blinkru a serva na volantu, kanal B na zvukovy modul motoru a na brzdovy a zpateckovy svetlo, kanal C na navijak
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    HONCKA: asi to potrebuju vic popsat.
    mas auto, kde bude prijimac kterym chces ovladat kanaly A a B ktery jsou zataceni a plyn/brzda
    a pak tam bude druhej prijimac, na kterym budes ovladat kanaly C a D (ktery jsou na tom prvnim prijimaci taky, jen v nich nic nebude pripojeny) a na tom budou svetla a troubeni?

    a tyhle prijimace budes mit pripojeny najednou?
    tak to imho nejde protoze vysilacku v jednom profilu parujes s jednim prijimacem
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KALIBAN: Najednou, v expedici, chci mit oddelene samotne ovladani auta od "scale" picovinek jako svetla, zvukovy modul, navijak, servo na volant, atd..
    Samozrejme to muzu zapojit pres Y kabely, ale uz jsem kvuli blbymu navijaku, kterej mi vytloukl baterky nedojel jeden zavod, tak bych to chtel mit uplne oddelene
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    HONCKA: jako najednou? na vysilacce mas moznost vice modelu? pac jestli ne tak to nepujde
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Potřebuju abych mohl ovládat jedním ovladačem 2 receivery se schodnými funkcemi, mám Flysky GT3B, stačí to prachsprostě oba spárovat a pak to bude běžet?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SCHEEZE: Koupim audi, tuzkovyy baterky a necham si u pecky doporucit pneu na RPC

    Me je to jasny, jak to dopadne v expedici mam asi 20k tu musim do vidrholce udelat, koupil jsem novy napravy, abs kastli, navijak, kola, klec, zvukovy a svetelny modlul a Laru Croft :D
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    HONCKA: zacni s tim Audi. K te Lancii budes muset dokupovat jeste HM drzak motoru. To koupis casem. Je to sranda kategorie kde ja jsem dost casto na strese. Nebrvena karoserie z Ameriky je super. Tam budes asi muset dat drzak motoru RM. Nevim jaky ma rozvor. Ale za par stovek to pujde. O vikendu ti vyfotim jake gumy si mas koupit. A nebo ti poradi v obchode.(snad). Potrebujes siroke dozadu a uzke dopredu. Dozadu velmi mekke, dopredu tvrde. Ta draha je klasika RPC.

    Pocitej s tim ze kdyz budes chtit jezdit ruzne karoserie, potrebujes ruzne podvozky. Nelze to prehazovat kazdy den. To je moc sroubovani ;-)

    Chapu ze do toho nechces nasypat moc penez, ja taky ne :-DDDD
    https://photos.app.goo.gl/ohdw78FzGnbACXsU7
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SCHEEZE: v touseni maji takovou tu skladaci drahu z dilcu
    na stratos jsem narazil tady za 25$
    Kyosho Mini-Z MA010 Lancia Stratos White Body Set
    http://www.kenonhobby.com/Kyosho-Mini-Z-MA010-Lancia-Stratos-White-Body-Set_p_44682.html
    airbrush mam doma, tak si ji muzu nastrikat, jak chci
    Takze kdyz to zrekapituluju
    auto bych vzal tohle
    Mini-Z RWD Audi R8 LMS 2015 (White) s vysílačem KT-531P
    https://www.peckamodel.cz/32323as-mini-z-rwd-audi-r8-lms-2015-white-2-4ghz-vysilac-kt-531p
    s tim muzu zavodit v kategorii box stock
    pripadne kdyz k tomu koupim
    Lancia Delta HF Integrale
    https://www.peckamodel.cz/mzn-127-lancia-delta-hf-integrale-ma-010-nebarvena-karoserie
    tak muzu zavodit v kategorii HM Cup
    loziska uz to ma v sobe, tak ty kupovat nemusim
    Akorát ty kola nevím který
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    HONCKA: Ten Lexus se bude zasekavat pod mantinel pokud budes jezdit na RCP draze. Nevim co maji v Touseni. My mame koberec a obcas se zasekne. Ale cilem je nebourat :-D. Stratos je velmi vzacna. Zrovna jsem jednu za levno koupil. Obratem ji dokazu prodat za 3 tisice korun. To ti nedoporucuji. Jeste ke vsemu je uzka kratka, takze nebude mit takove jizdni vlastnosti jako to Audi, Lexus, McLaren nebo Honda NSX. Porsche je podobny pripad a myslim ze ani neni tak dobre udelana. Je pekna, ale prijde mi trochu odflakla. Ale Porsche je Porsche. Z tech RWD doporucuji ty 4. Neprohloupis s zadnou, obzvlast kdyz je to na zabavu. Mini-z MR-03 coz je vlastne totez jako RWD ma dve varianty sirky(rozchod kol) Narrow a Wide. Wide je vetsinou stabilnejsi. Ty 4 co jsem psal jsou wide. Porsche je myslim Narrow a stejne tak Stratos a jine karoserie. Kazdopadne soucasti ready setu jsou dily tak abys si to mohl prohodit. Dale se da nastavit rozvor(86, 90, 94, 98 a 102 mm). A pak existuji ruzne drzaky motoru. LM(placky na rozvor 102, motor je pred zadni napravou), MM ma rozvor 98 a motor mezi napravami. MM2 to same ale umoznuje 94 a 98, RM ma motor za zadni napravou a to je Porsche a jine dalsi a to je myslim 86, 90, 94. HM je motor nad zadni napravou. A karoserie ktere se na to daji nasadit: Mini Cooper(nesezenes jinde nez draho na eBay), Lancia Delta(tu by mel mit pecka za hubicku), VW Golf, Fiat 500, VW New Beetle. Myslim ze se uz nevyrabi zadna z nich. Ale jde o to aby ta karoserie v te nasi sranda kategorii bez uprav sedely na ten drzak HM. V kazde sade je(alespon to tak byvalo) 2 drzaky motoru. Obvykle RM a MM a prestavba na siroky nebo uzky rozchod.

    Do zakladu bych doporucil dokoupit pneu podle povrchu na kterem budes jezdit(pro RCP gumy Marka) a loziska(bud draha Kyosho nebo kulickova loziska spravnych rozmeru, cca 25 Kc za kus a potrebujes jich 7 ve dvou typech). Pripadne kovove maticky na kola.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam