• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    PREVIT: to je borec... no tak co, ceka na to velvyslanectvi (nebo uz ne?), tak proc si nezkusit i neco jineho, behem cekani
    a ke vsemu perli: Čili nešlo o rady, šlo o zkušenosti.

Nečas chce vypovídat v kauze Nagyová. Sám napsal státnímu zástupci | zpravy.ihned.cz - Česko
    http://zpravy.ihned.cz/...60181630-necas-chce-vypovidat-v-kauze-nagyova-sam-napsal-statnimu-zastupci
    to je zas trapne, neni presne to, co se tu snazi ti kaspari par let odbourat? vliv politiku na soudy?
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    CHORCHE: Ten se ty politiky drzi, jako hovno kosile:
    Nabídku na post ministra bych zvážil. Jsem ekonom, naznačil Fischer, o které místo má zájem | zpravy.ihned.cz - Politika
    http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-60177200-jan-fischer-nabidka-post-ministra-ekonom-finance
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    a želé? sem nejak ztratil nit, jestli to vubec nakonec nejak zalepil nebo se radsi nevratil z dofci :D
    Franzovi by podle me pukla hlava z Kalouska... jakoze by neustal lobby a radsi to taky polozil ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CHORCHE: franz by sestavil vladu s landou jako premierem :)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    CHORCHE: Franz by imho sestavením vlády pověřil Němcovou ... jen názor
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ANDY_WARHOL: no s tim prave nesouhlasim, figurka Milouse hraje porad vesmes stejnyma figlema - napr. smerem k novinarum... proc bych mu mel verit, ze se zmenil nejak zasadne v jinych vecech? stejna finta je i Vlada kamosu, asi jako byla Opo smlouva likvidace protikandidatu...
    todle se da slovickarenim nahnout vic k tomu, co rikas ty, ci ja, dle potreb... ja si proste nemyslim, ze lidi se muzou v jadru moc zmenit, tim spis s rostoucim vekem
    souhlasil bych s tebou, kdyby prezident nebyl nekdo tak provarenej, kdo tu uz neco nemalo (negativniho) predved... tam nejsme - treba i takovej Franz by byl v tomhle asi solidnejsi cistic odpadnich vod (i kdyz si nedovedu vubec predstavit, co by on v tomhle pripade delal)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Prezident není gosudar, ale ani ceremoniář, jak by chtěl Kalousek. Blog - Dušan Streit (blog.iDNES.cz)
    http://streit.blog.idnes.cz/.../Prezident-neni-gosudar-ale-ani-ceremoniar-jak-by-chtel-Kalousek.html
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CHORCHE: je to k placi, ale je to tak..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CHORCHE: stejne figurky ale jina hra, reaguju na aktualni hru. v tomto rozlozeni figurga zeman hraje pouze logicky jak by mela hrat, bez toho aniz bych posuzoval to co delala figurga zeman pred 10 lety.
    ale uvedom si, ze i kdyby tam dal nejake zlodeje, ty struktury se netvori pres noc a ty aktualni se znici, aspon z velke casti...
    a uz sem ti to rikal, tvuj prvoplanovej antizemanismus je k nicemu, snaz se na to divat objektivne...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ANDY_WARHOL: to je snad uz k placi... :/ takovyhle tajtrdlici muzou ridit tak Horni dolni, kde vylov kapru znamena jen vylov kapru a strach z pytlaku... k nicemu vic nejsou kompetenti (sorry, me naivni ja todle stale sere)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ANDY_WARHOL: vladu zasahla pomerne velka korupcni afera a jedine co vladni strany chteli bylo prosadit stejnou vladu s jinym premierem, ale to mi neprijde jako dobre reseni a uloha prezidenta v nasem typu demokracie je prave v tom, aby v takovychto nestandardnich situacich neco delal.
    jak todle muzes zrovna ty rict? korupce tu je celou dobu, za Milousovo opo smlouvy byla snad jeste mnohem vetsi, to same afery, jen se jich vic povedlo ututlat bez tech internetu... jak muzes cekat, ze zrovna tenhle sasek neco zmeni? asi jakoze nam dal Standu Grosse, x led ho vodil za rucicku, tlacil nahoru a pak ho zacal pomlouvat? sve dite? tenhle clovek ma neco vyresit? to je pro me dost naivni a jen vyrazeni klinu klinem... karavana jeda dal, i kdyz mozna odstavi par hajzlu, doda jich stejne mnozstvi - jak sam rad rikas, de tam jen o moc

LOPIK: s nadsazkou si pichnu, ze Kralovna je v UK taky hlava statu... todle je slovickareni
    2) no a todle zni prave v pripade Milouse dost strasidelne
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: jistě. I proto jsem psal, že si počkám na hlasování. K panice zatím neni důvod.

JUNIPETRUS: asi tě zklame, že mě srovnání s Kalouskem nijak neuráží, to je možná potupa v kruzích, kde se pohybuješ ty. Vlastní myšlení, účelové fráze, to ses naučil pěkně, ale takhle to plácnout nestačí, je třeba ukázat, co je ta účelová fráze a dokázat, že někdo není schopen vlastního myšlení. To se obávám, že sis ukousnul moc velké sousto.

Jinak k tomu fackování, to už tak dopadá, když někdo vyrukuje s útoky ad hominem, že. Ale jak jsem napsal, asi by to nepomohlo. Že jsem tak smělý, v kterých volbách jsi poprvé volil?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    CROSS: jak definujes legitimitu?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    CROSS: nafackuj se sam, ze nejsi schopnej vlastniho mysleni. Mluvis jako Kalousek, ucelove fraze, a rad by si fackoval.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: ale stejne tak bude legitimni tedy jakakoliv jina vlada, ktera ziska duveru tech samych poslancu. tedy i rusnokova, pokud ji ziska...
    CROSS
    CROSS --- ---
    JUNIPETRUS: ne, o legitimitě tu mluvíš pouze ty, a pravděpodobně si pod tím představuješ nějaký vlastní konstrukt. Náš (tj. český) systém zastupitelské demokracie je postaven na mandátu poslance, získaném ve volbách. Uzavírání politických dohod, koalic, formování poslaneckých klubů a podpora zákonů (a vlády) formou hlasování se odvíjí právě od mandátu poslanců. Můžeme debatovat o tom, jestli volební systém, jak je nastaven, je ideální, případně jestli se voliči chovají opravdu racionálně a podle svého zájmu, ale to na systému samotném nic nemění.

Argument, že LIDEM nebo jakékoli jiné formální uskupení nemá mandát z voleb je tudíž pouze pseudoargumentem, protože ti poslanci volbami prošli a byli zvoleni. Jestli se během výkonu mandátu rozhodnou změnit politickou příslušnost, názor nebo účes je pouze na nich a legitimitu (pokud se tedy o ní chceš bavit) výkonu jejich mandátu to nijak neohrožuje.

Za poslední větu bys zasloužil nafackovat, ale to na hodinách vlastivědy už někdo zanedbal, takže to asi nedoženeme.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    CROSS: no tak cela debata je preci o legitimite.
    Tvuj vyklad pojmu odpovednost neni vubec odpovednosti. V tomhle pripade jsou politici odpovedni stejne jako jsou zpevaci odpovedni svym "volicum" v anketach.
    Tak ty nevis k cemu jsou poslanci a to jsi volic?
    CROSS
    CROSS --- ---
    JUNIPETRUS: jestli máš problém s porozuměním tomu, co jsem napsal, můžu to zkusit jinými slovy, ale spíš si to přečti ještě jednou. Ale že mám zrovna chvíli, tak k tvým otázkám:

takze pojem legitimita je retorika? -- nerozumím, proč se na to ptáš a proč mě, nevšiml jsem si, že by to tu někdo tvrdil, natož já
    Je poslanec odpovedny svym volicum? -- jistě, pokud se budou cítit nespokojení, v dalších volbách ho nebudou volit
    K cemu jsou podle tebe poslanci? -- k čemu jsou podle mě je irelevantní, ale podle ústavy jsou k tomu, aby vykonávali mandát získaný ve volbách (...v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí).
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JUNIPETRUS: Hele voni ty koalice vítaj a vyhledávaj. Nemusej pak plnit jakejkoliv program na základě něhož je lidi zvolili, protože se vymluvěj že to bylo koaličně neprůchozí a tak je to nezdržuje v kradení,odklánění, kmotření a jinejch podstatnejch činnostech v kterejch vynikaj, navíc jak sou v tom pak kolektivně namočený tak sice občas obětujou nějaký pěšáky, jako zrovna teď, ale jinak držej hubu a nepráskaj na sebe.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    CROSS: takze pojem legitimita je retorika?
    Je poslanec odpovedny svym volicum?
    K cemu jsou podle tebe poslanci?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam