• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    SWT: Někdo nemá rád grafomany, někdo nemá rád Zemana a někdo nemá rád vdolky...; nechápu tu netoleranci. ( ač vím že se v každé společnosti najdou grázlové ) . Máš rád černochy ?, anebo nemáš rád žížaly ?, ty dělají nechutný sliz, že ?, někomu to vadí někumu jen "grafomanstvíííííí"...a když někomu něco vadí, tak mu dal bůh rozkaz si flusnout na něj...., že ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    josef tu bude tedy aspoň do sta když má jeho rod takové tuhej koren
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: ..jenom jeden plivanec- mínuska ??? co, co ?
    SWT
    SWT --- ---
    VYHULENY_UFO: No já nevím, Pepíkův příspěvek, kde nejsou aspoň čtyři ůůůůů za sebou nějak nemá šťávu a člověku se ani nechce flusnout na chudáka grafomana ...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Kouření je velmi špatný zlozvyk. Já s ním bojoval 11 let. ( od 37 to 48 let let ) . Nakonec jsem zvítězil. Byl jsem tak nechutný, nenapravitelný kuřák, že když jsem v pátek v poledne zahodil vzteky krabičku a dostal jsem před půlnocí chuť, tak jsem byl schopen ( po prohledání všech kapes a tašek, aj. ) jít ven před popelnice a tam prohledat okolí...a sebrat špačka. Naštěstí tenkrát ještě nebyly drogy..., díky bohu, nikdy jsem si "neprásknul", naštěstí...
    Takže Zeman by takové názory veřejně propagovat neměl. (( můj děd kouřil do 92 let a zabil ho nakonec traktor na poli...; osud je v kartách a v Big-Bangu ))
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO:
    citace : "a jeste neco, pepiku? nejakej peknej flusanec by nebyl? co takhle Vaclav Klaus, je perfektni, ze Milos dal za odmenu jeho pani pozici velvyslankyne na Slovensku, zejo. Bude dobra zastupkyne nasi male zeme."
    reakce : Každý president má právo na libovolný rozmar, pokud .... pokud je v souladu se zákonem. Kdyby Zeman jmenoval do Bratislavy Červenou Karkulku, která to povede dobře, bez problému, bez korupce, bez podrazáctví, bez vyhrožování třetí světovou válkou, atd., tak co proti té Karkulce máš předem ? a proč máš ? předem? ...Někdo holky, někdo vdolky. Je v naší společnosti už přeci "normální", že : Klaus řekl Zemanovi : dám ti v presidentských volbách podporu když mě konečně zbavíš té mé semetriky a odsuneš jí do Bratislavy... a budu mít konečně doma pokuj"...to kámoši dělají, nemyslíš ?, to děláš i ty...tak o co ti jde ?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Vyhulenče, a ty tu mluvíš na téma "Zeman " ?? Ne, proč tedy buzeruješ jiné když odbočí ? No proto, že máš takovou povahu = buzerovat , vždy, ať už se to hodí či ne. Prostě být zlý od přirození...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Vážení ostatní, toho "ufo-vyhulence" zpacifikujte a řeknete mu, že i vy se tu bavíte nejen o Zemanovi,a že by si měl jít do lékárny pro prášek...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    DAVIDO: Vážení, roste tato společnost do pozic, kdy všichni budeme mít strach, že kdokoliv nás kdekoliv oblafne, okrade, podvede ve smlouvě, znectí, vypráská, pomluví, zfalšuje co se dá zalže do éteru co se dá,..., prostě tudy vede cesta do ráje ? : zelená gaunerům a běda obyčejným když to nerozeznají včas ? Vinen je okradený, oblafntý ?? No to je společnost a vyhlídka budoucnosti. To vám "přeji". Zdá se mi to, anebo ne, že slušný občan je povinnen se učit bránit grázlům a grázlové se budou volně svobodně a s dobrozdary "demokracie" učit gauneřinám ???
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VYHULENY_UFO: Já se neobávám, protože vím. A je to jasné každému, kdo umí číst.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VYHULENY_UFO: OK, zeptej se jí. A pak se přijď omluvit za bludy, které tady šíříš.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Poťape, nevšiml sis, že řeč přede mou a řeč pomě, mluví "o vymáhání dluhů" a že toto také """"nemá"""" nic společného se Zemanem, přesně jako má řeč o stavu společnosti. Proto jsi poťap, který NEROZEZNÁ, co je "zemanovské a co ne". bay-bay.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VYHULENY_UFO: Ujednání ve smlouvě, že si tam nemůžeš nahlásit TP je ze zákona neplatné.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VYHULENY_UFO: Přečti si to znovu. Prostě nemá ti co dovolovat, nikdo se ho na souhlas neptá. Jestli to nechápeš, čti to tak dlouho, dokud to nepochopíš. Buď doložíš smlouvu NEBO souhlas. Na základě toho ti to úřad zapíše.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VYHULENY_UFO: TV, umíš číst?! Buď doložit oprávněnost užívání bytu (=smlouva), naebo potvrzení oprávněné osoby o souhlasu. To snad ne, tohle...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ANDY_WARHOL: § 711 OZ:

(1) Pronajímatel může vypovědět nájem pouze z důvodů uvedených v zákoně.
    (2) Pronajímatel může vypovědět nájem bez přivolení soudu:

a) jestliže nájemce nebo ti, kdo s ním bydlí, přes písemnou výstrahu hrubě porušují dobré mravy v domě;
    b) jestliže nájemce hrubě porušuje své povinnosti vyplývající z nájmu bytu, zejména tím, že nezaplatil nájemné a úhradu za plnění poskytovaná s užíváním bytu ve výši odpovídající trojnásobku měsíčního nájemného a úhrady za plnění poskytovaná s užíváním bytu nebo nedoplnil peněžní prostředky podle § 686a odst. 3;
    c) má-li nájemce dva nebo více bytů, vyjma případů, že na něm nelze spravedlivě požadovat, aby užíval pouze jeden byt;
    d) neužívá-li nájemce byt bez vážných důvodů nebo byt bez vážných důvodů užívá jen občas;
    e) jde-li o byt zvláštního určení a nájemce není zdravotně postižená osoba; toto ustanovení se nepoužije, pokud nájemce dovršil 70 let věku.

Veškerá další ujednání ve smlouvě o možnosti podat výpověď v jiných případech jsou neplatná.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VYHULENY_UFO: Najdi si §10 odst. 6 písm. c) zák. č. 133/2000 Sb. o evidenci obyvatel. Podmínkou zápisu TP je pouze doložení právního titulu k užívání nemovitosti, což je např. nájemní/podnájemní smlouva. Ze zápisu TP nevyplývají žádná práva k vlastníkovi objektu nebo objektu samému. Tzn. nepotřebuješ žádný další souhlas ani nic podobného.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PHAILO: pokud je to ve smlouve, a obe strany se na tom domluvi, tak samozrejme muzes dostat vypoved kdykoliv. a ve vsech smlouvach co sem za par let mel, tato klausule byla. s vypovedni lhutou pochopitelne...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ANDY_WARHOL: A jéje... Nájem bytu je chráněn. To znamená musí existovat relevantní zákonný důvod pro podání výpovědi.

Pánové tahle diskuze nemá smysl, nemáte ani naprosto základní právní povědomí, takže dalších 30 stran budeme pozvolna definovat jednotlivé právní pojmy a základní principy. To se nikam nedostaneme.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PHAILO: proc by mel byt duvod, proste ti da vypoved a budes se do dvou mesicu stehovat... vypovedni doba dva mesice je standardni v pronajmech. asi zijes jako byvaly regulac (coz bych se nedivil, protoze kdyz si delal v pijavicovem businesu, tak by to jen dokreslovalo obraz tvoji existence) s nevypoveditelnou smlouvou, ale normalni smlouva tuto klausili obsahuje a to pro obe strany..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam