ANDY_WARHOL: Jo, já jsem za ty roky s levičákama pochopil, že jejich nepřítel, kterýmu rádi zatápí není hroznej zlej kapitalista s velkym majetkem.
Ne.
Nějakym hnutim mysli se dostal k tomu, že nejvíc ho sere střední třída specielně nadprůměrně vydělávající zaměstnanec. Nabo aspoň průměrně. Nebo prostě vydělavající víc než on.A na toho se, drápy skřípaje, chystá. Tam míří svejma jekama o progresivnim zdanění, solidaritě sociální.
Je to prostě modifikace hesla levice "Bohatýmu vezmi" na "Bohatšímu vezmi".
Dost dlouho sem přemejšlel proč sakra tenhle cíl a ne ten velkokapitalista.Mám pro to několik vysvětlění.
-V podstatě ho chápe jako člena proletariátu kterej zradil, protože nebere hovno jako on.
-Závidíme,co každý den vidíme (velkokapitalistu spatří občas uskakuje před jeho limousinou zlomen v pokloně, ale lidi ze stejný fabriky který vydělávaj víc než on spatřuje každej den v jídelně)
-střední třídu tvoří také takzvaní papaláši z kanceláří, kteří jsou dle jeho mínění zbyteční (hlavní je vyrábět, jedno z čeho, co, a co s tím výrobkem potom, hlavně že se kola výroby točí) a jejichž práci by klidně zastal levou zadní(po doučení se trojčlence a počítání procent).
-dost lidí ze střední třídy po něm něco chce-lékař poplatek, učitel aby donutil svý potomky učit se atd. což ho irituje.
-střední třída má vzdělání, kterým opovrhuje (stejně jako jeho rodiče, kteří ho dostali tím že ho málo mlátili a nenutili se učit tam kde je)
etc.
TEKKIT: Jo, minule to tady v auditku "Jak ušetřit" řešili Kellner,Tykač a Dospiva :-) a dostali se ke stejnýmu závěru.