CORNHOLIO:
zorganizovat čas tak, abych dělal jen "v práci" ale to je podle me porad lepsi varianta, nez tu praci tahat od zamestnavatele. Porad vis, ze to delas pro sebe a ze te asi ta prace bavi, kdyz jsi schopen si ji brat "domu".
Jinak rodinu mam, dva maly prcky a zenu. Ona je na matersky, takze jsme doma momentalne vsichni. Na praci potrebuju svuj klid, ale jelikoz mame dum, tak jsem si vyclenil jednu tabu mistnost na "kancl", kde mi je fajn. Z obyvaku bych delat nemohl, to je pravda.
Dodrzuju opravdu pevnou pracovni dobu od do. A ikdyz mam nekdy chut neco dodelat navic, ze zkusenosti vim, ze to je spatne. Clovek by mel delat 8-8-8 prace, relax, spanek.
Vim, ze mi chybi lidi okolo, tak se snazim min. o vikendech jezdit vsude mozne, coz jsem jako zamestnanec nedelal. Obcas jedeme na chatu, kde muzu delat taky. Obcas jsem delal na zahrade, ale neni to idealni- vic pozoruju nez delam.
Kdyz jeste srovnam osobne mou minulou praci (jako zamestnanec), kde jsem delal vicemene to same, co ted: Jezdil jsem denne celkem 120km = 3h v aute. Kdyz jsem dorazil, byl jsem nastvanej, protoze jsem prijel o pul hodky dyl kvuli zacpe = zustat zase dyl. Firma byla IT zamerena, takze nejaka konverzace krom obeda? Zapomen. Vsichni pro interni komunikaci pouzivali email - i sef te sprdnul emailem. Nejaky spolecny aktivity? 2x - 3x do roka kulabr, kuzelky.. ok. ale kamarady mam. Cili socialni prvek v tomto ohledu nenarusen.
ad: co-working. Nezkousel jsem, u nas ve meste nic takoveho nefunguje. Ale popravde tomu moc z hlediska efektivity neverim, alespon co se obecnych hubu tyce. Urcite bych zvazil jako ty pracovat se znamymi v pronajatem kanclu, ale zatim nemam potrebu.