• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGEFreelancing - žít a pracovat na volné noze
    DYNK
    DYNK --- ---
    KAJJAK: tak to zalezi na veku daneho cloveka.. mne bude tricet, takze s duchodem od statu nepocitam ani jako zamestnanec:)
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    DYNK:

    taky bys mel myslet na duchod, zivnostnikum s pausalnimi naklady vychazi o dost nizsi socialni pojisteni a tim padem i duchod... asi bych to do vzorce taky nejak zahrnul...
    DYNK
    DYNK --- ---
    LEFTY: Ja pro tyhle ucely pocitam rocni cistej prijem. Kdyz pocitam kolik MDs budu pracovat, tak si od poctu pracovnich dni v roce (cca 250) odectu pocet dni, ktery bych mel dovolenou, plus prihodim neco na nemoc. Vysledny pocet MDs vynasobim odmenou za MD a cely to hodim do kalkulacky na mesci, aby mi vylezl cistej prijem.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Moc to tady nežije, ale zeptám se - když zvažuju switch na "freelancing" (ve skutečnosti práce na dlouhodobej fulltime kontrakt), je nějakej jednoduchej vzorec, jak řeúpočítat, jak na tom budu s výdělkem?
    Tedy třeba porovnávat výdělek z freelancingu se současnou superhrubou mzdou? Díky za rady. Chci si udělat jenom takovej "sanity check".
    CHUCKCHODESSA
    CHUCKCHODESSA --- ---
    JINX: nevim jak v zahranici, ale nasich vodach je osvobozena vyhra v soutezi do 10 000 CZK to ma v podminkach napr. http://www.logopro.cz, nad 10K je poreba danit viz. zákon 202/1990 Sb.
    TOMB
    TOMB --- ---
    H3AD3AD: hm tak to je možné, já zatím problém neměl, tak klepu na dřevo, aby ani žádný nebyl... support asi fakt nic moc
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    TOMB: dik za info, napriklad tady se do toho poustej celkem drsne: http://www.yelp.com/biz/odesk-redwood-city , https://www.trustpilot.com/review/www.odesk.com ... vypada to, ze pokud neni zadnej problem, vsechno funguje vpohode, ale jakmile je k necemu potreba zakaznicka podpora nebo zasah zamestnancu, tak to zacne skripat.
    TOMB
    TOMB --- ---
    H3AD3AD: kritické recenze? Pošli odkaz :). já dělám hudbu a sound design, zatím má zkušenost - nekvalifikované práce (data entry, kontrola správnosti informací ke které stačí v podstatě jen to že jsi z ČR a umíš dostatečně anglicky) mi přijdou někdy až nadhodnocené, kvalifikované naopak spíš podhodnocené... ale je to subjektivní, záleží na klientovi. Zkušenost že bych tam sám nabízel práci nemám.
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    TOMB: muzu se ohledne toho odesk zeptat v jakym tam pracujes odvetvi, pripadne na nejake generalni zhodnoceni? premyslel jsem ze tam neco nabidnu, ale recenze hodnotej ten web fakt kriticky, tak jsem na vazkach...
    TOMB
    TOMB --- ---
    JINX: Mě živí práce přes oDesk asi rok, každý týden přijdou peníze, které si můžu kdykoliv převést na PayPal účet, z něj pak na svůj osobní a pohoda. Žádné handrkování se s klienty, v tom je to super, prostě Ti honorář přijde každý týden ve stejný den. Jak budu přiznávat daně taky zatím netuším, asi se tam zkusím doklikat k nějakému výpisu transakcí za rok 2014, vytisknu a zdaním jako svou jedinou fakturu... ale to je samozřejmě zatím čistá teorie
    JINX
    JINX --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s portaly typu odesk.com, freelancer.com ? Jakym zpusobem to resite v ucetnictvi? (nejradsi bych to teda v ucetnictvi neresil vubec a zrusil ZL)
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    Čao, možná si někdo pamatuje jak jsem na rok a půl jela zkoušet skloubit práci online a cestování... tak to vyšlo :)) Rozhodně doporučuju i ostatním!

    Návrat do Čech a plány do budoucna | Blog o cestování a práci přes internet
    http://www.pracenaceste.cz/navrat-do-cech-a-plany-do-budoucna/
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ILLUZE:
    článek nefunguje, kde o tom můžu něco najít ?
    třeba od kdy to bude platit ?
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    ILLUZE: akorat kdyz mam jako osvc misto vykonu stejne, jako bydliste, tak se vubec nic nezmeni Y_Y
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Hááálelujááá :-)
    V živnostenském rejstříku už nebudou údaje o pobytu podnikatelů
    18.6.2014, Zdroj: ČTK
    http://www.infoportal.cz/...&utm_medium=enl&utm_campaign=ENPR-2014-23&utm_content=ENPR-zpravodajstvi
    STICK
    STICK --- ---
    Bitcoinovy startup SatoshiLabs hlada nove posily! http://satoshilabs.com/jobs/
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Nesnesitelná lehkost paušálu | Fokus - Respekt.iHNed.cz
    http://respekt.ihned.cz/fokus/c1-62215580-nesnesitelna-lehkost-pausalu
    JESTERDAY
    JESTERDAY --- ---
    Ahoj, sháním grafika na expresní převod loga z naskenovaného rastru do křivek. Odměna 1000,- a odhaduji to max na 2-3 hod. čistého času. Více kdyžtak v poště. Dík.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Nejšílenější nápad mého života. Z mé rodiny se stali digitální nomádi - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/...450_dum_osobnosti_web#utm_source=lidovky&utm_medium=text&utm_campaign=sph
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam