ANNAWA: vzdávat se ze strachu je jedna z věcí, se kterými jsem se musela naučit v životě bojovat. to bych už neudělala vůbec nic. bojím se vždycky. vždycky by bylo lepší "nechat věci být, jak jsou" - jenže pokud u zmíněné rodiny platí, že 3/4 příjmu muže jdou na alimenty (v důsledku krize, zmenšení počtu zakázek atd.), tak to teda v pořádku není. a jestli jeho druhé ženě tato situace až tak nevadí, ok. pokud vadí, žádný soud snížení neodmítne, pokud snížení nebylo zaviněno schválně.
jestli u vás doba čekání na nařízené jednání trvá rok, chápu, že se člověk na to vyprdne. za rok už fakt bude jiná situace.
ach jé - vymahatelnost práva je základní problém.
mám samozřejmě hodně zkušeností s klienty, ale ty nechci dávat k dobru. tak svůj případ. můj ex teď v brzké době přijde o část svého příjmu (vedlejšák). ale na druhou stranu jeho ženě skončila mateřská, dcerka jde do školky (má 4 roky) a paní holt bude muset pracovat (ona nepracovala nikdy, má 5 dětí, jednou byla vedena na evidenci úřadu práce a vyřazena pro nespolupráci) - zde není důvod snižovat výživné. to soud jasně posoudí. je rozdíl v tom, když někdo vydělávat víc nemůže, nebo nechce.