CHIMERA: Ne, tahle je jediná. Jak jejich společná, tak každého z nich.
To neustálé srovnávání a následné vytahování nebo skuhrání (v závislosti na tom, k jakému výsledku došla) má fakt jako defaultní nastavení. Minulý týden ji otec vyzhdvihával z příměsťáku a nějaká jiná holčička tam poznamenala, že se těší domů, protože mají na zahradě bazén, takže se konečně ochladí. Načež Filoména vystřihla scénu, že nikdy nechtěla bydlet v nějakém nablblém bytě a že to je teda pěkně nefér, že taky nemají s mámou dům a bazén. Schytala to strašně a taťka běsnil ještě večer - "nablblej byt" stál čtyři miliony a odešel z něj fakt jen s osobními věcmi.
HANELA: Ne, v tomhle případě si fakt nemyslím, že by testovala hranice a něco zneužívala nebo využívala. Tohle je setrvalý proud, ať už to komentujeme nebo necháme bez povšimnutí. A že většina projde bez komentáře, protože to bychom museli hudrat prostě furt.
ANNAWA: Tak nejen otec, i matka:-) Já jsem v tomhle teda trochu magor, protože jak mám svoje děti ráda a záleží mi na tom, aby si ve vnějším světě moc nenabily držku, tak celkem vítám, když mě někdo (pokud možno šetrně!) upozorní, čím jsou protivné. Ne, že bych z toho vždycky vyvodila nějaké závěry, ale minimálně jako motiv k zamyšlení to beru.