• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    Moje děti, tvoje děti, naše děti. Jaké je to v rodinách, kde se sešli partneři s dětmi z minulých vztahů? Jedno, zda spolu všichni žijete neustále nebo se vídáte jen občas. Problémy, možnosti, zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: Část z toho je dlužné výživné za dobu kdy byl bez práce a bohužel jaksi neřešil snížení i formálně.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: takze on plati 17 tisic alimenty na jedno dite?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: my měli zase spory o to, že E, jediná holka mezi klukama a mladší z přítelových dvou dětí, nijak netrpí - je to pěkná potvora, která dokázala trpět okázale, být superroztomilá a přitom dělat i nepěkné věci, ale on to prostě neviděl a ještě se jí ptal, zda netrpí a litoval ji. Ha ha! Ale naštěstí se to podařilo odbourat.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Právě se taky bojím, že jakmile je to zaseklé v rovině "tenkrát mě naštvala", tak naděje na zlepšení moc není. Ale když to vím, tak se z toho dá vyjít a minimalizovat třecí plochy.

Víš velmi dobře, že vztek jsem na něj tehdy měla pořádný. A nijak jsem se tím netajila, byla kolem toho naše první hádka. Ale co už.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA: takovéhle iluzi bych bohužel moc nevěřila, tyhle věci se časem moc nelepší a je lepší pracovat s tím takhle, než si budovat vzdušné zámky. Můj přítel svým dětem nikdy nic víc nekoupil, prostě to nedělá, nejspíše je to šťastná náhoda, za kterou bych mohla bát víc vděčná. A to, že jim oproti dohodám víc dopřává jejich matka (která na to tahá peníze ze svého otce), to je pro moje děti pochopitelně věc mnohem více skousnutelná, i když to v důsledku taky vedlo třeba k pořízení jiného mobilu, než bych byla koupila já.

EDERA: Annawa si pamatuje, taková scénka se zapomenout nedá. A ačkoli je mi tehdejší motivace Filomenina otce jasná, stejně jsem na něj měla trochu vztek.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: tak třeba se ten vztah mezi nimi ještě časem zlepší, taky až F. povyroste.
    EDERA
    EDERA --- ---
    HANELA: To jsem samozřejmě udělala. Proto taky vidím pozitivně, že to vyslovil. Vím, jak to vidí a byla šance mu poskytnout i jiný úhel pohledu.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: a nepobral by Jr., kdybys mu to vysvětlila, rozebrala, jaká vlastně Filomena je? Co jí k tomu vede, co vede jejího tátu k tomu, co dělá....to jsou hezké psycho analýzy :-))

pro Jr. to bude dobrá škola, jaké že vlastně ženský jsou.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Mobil jsem objednala a vyzdvihla. Je fakt pěknej, asi si s ním budu hrát.:-)

A probírala jsem to s Jr., který se napřed zlobil, proč kupuju něco, co si sama myslím, že je zbytěcné. Pak to pobral. Ale přiznal, že jeho vztah k Filoméně je ovlivněn loňskou šílenou scénou s plyšovou veverkou za 20 euro, kterou vztekle zahodila, protože jí přišlo, že Gabrielin plyšový pes za třetinu (včetně čokolády) je hezčí (Annawa si jistě vzpomene:-). Tatínek tehdy bohužel zareagoval tím nejhorším možným způsobem - druhý den koupil i toho psa. Můžu chápat, co ho k tomu vedlo (dceru předtím prakticky nevídal, takže jí v těch výjimečných chvílích snášel modré z nebe), můžu vidět, že za ten rok udělal ve své rodičovské roli obrovský pokrok, ale bohužel - asi nenávratně to poškodilo vztah našich dětí. Protože Jr. to dodnes vnímá jako do nebe volající nespravedlnost vůči své sestře a na nespravedlnosti on je vysloveně přecitlivělej. Hura hoj!

No, pozitivní, na tom je, že jsme vůbec takovouhle debatu s Jr. vedli. Protože on je jinak celkem uzavřený a o nějakých citech či pocitech prakticky nikdy nemluví.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Byt, auto a veškeré úspory.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to si představit dovedu, protože přítelova ex je taky iniciátorkou rozvodu, po němž jí zůstalo auto a větší část peněz za dům a jakmile nemá přítele, dokáže se do svého utrpení velice položit.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: V jejím případě se obávám, že samoživitelka vlastní vinnou. V. včera přijel úplně hotovej - prý už nějak odvykl tomu neustálému proudu závisti a porovnávání.
    EDERA
    EDERA --- ---
    HANELA: Ano, dotykáč je zaříkávadlo. Takže já holt objednám tohle http://www.czc.cz/samsung-galaxy-pocket/105881/produkt
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: chápu, samoživitelka.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Já to taky myslela z pozice mluvení do výchovy. Ale pokud tam nemáš tu finanční páku, tak nějaké hovory jsou jen bzukotem mouchy.

Ano, vyžádala si odvoz z letiště. Přece nebude platit za taxíka, když má ten složitej život:-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    ANNAWA: dyk jo :))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA: no vždyť o tom píšu.
    HANELA
    HANELA --- ---
    ANNAWA: mám pocit, že nejhlavnější je to slovo..."dotykáč", ale nemusí pak nic umět, hlavně, když je to "dotykáč" :DD
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Z pozice rodiče, který má taky co mluvit do výchovy, nemyslela jsem to finančně, tam je mi jasné, že nemá šanci. Ale nevím, jak moc tu výchovu spolu řeší - "naše" ex je taky na zabití, ale výchovné zásahy ještě pořád řeší společně, alespoň ty zásadní.

Cože? Ona si ještě vyžádá odvoz z letiště? No comment.

Je fakt, že děti už jiné mobily než dotykové neuznávají a že ty levnější jsou horší, překvapivě, že? Ale stačilo by to.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: A jak to asi tak může rozporovat? Ex momentálně dostává na malou každý měsíc 17 tisíc Kč (nechtěj vědět, kolik zbude jemu - je to sotva na jídlo a tramvajenku), takže na nákup mobilu žádný další příspěvek nepotřebuje a prostě ho koupí.

"Vtipný" je, že já včera probírala nákup mobilu s kolegyněmi v práci - jedna má desetiletou neteř, druhá sestru, takže vědí, jak to mezi dětma v současné době chodí. Obě se přimlouvaly za něco s dotykovým displejem. Tak to chlapovi říkám a on, že to je blbost, že Nokie za sedm stovek stačí, že něco dražšího ztratí nebo jí to pančelka ve škole zabaví, že na tom hraje hry... Načež odjel na letiště, aby holky odvezl domů (taxíka totiž můžu z letiště platit jen já, že:-) a přijel s tím, že tedy Galaxy mini. Jsem to ani nekomentovala.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: no, vlastně spíše za čtyři v nejlevnějším provedení. Tohle jde mimo moje chápání, protože to dítě devět desetin z toho, co telefon umí, stejně nevyužije. Nebo jí matka bude platit také internet, kupříkladu - nehledě na to, že není žádoucí, aby na něj takhle malé dítě mělo volný přístup.
    Co na to tatínek? Není asi možné, aby nákup rozporoval s tím, že takhle si dítě věcí vážit nezačne, protože ani nebude vědět, že jsou nějaké obyčejnější, a podobně?
    Nezávidím ti to, mně vytočilo, když stejně drahé telefony nechala koupit protilehlá maminka před minulými vánocemi dětem podstatně starším, protože tím porušila dohodu o ceně dárků a tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam