• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Z pozice rodiče, který má taky co mluvit do výchovy, nemyslela jsem to finančně, tam je mi jasné, že nemá šanci. Ale nevím, jak moc tu výchovu spolu řeší - "naše" ex je taky na zabití, ale výchovné zásahy ještě pořád řeší společně, alespoň ty zásadní.

Cože? Ona si ještě vyžádá odvoz z letiště? No comment.

Je fakt, že děti už jiné mobily než dotykové neuznávají a že ty levnější jsou horší, překvapivě, že? Ale stačilo by to.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: A jak to asi tak může rozporovat? Ex momentálně dostává na malou každý měsíc 17 tisíc Kč (nechtěj vědět, kolik zbude jemu - je to sotva na jídlo a tramvajenku), takže na nákup mobilu žádný další příspěvek nepotřebuje a prostě ho koupí.

"Vtipný" je, že já včera probírala nákup mobilu s kolegyněmi v práci - jedna má desetiletou neteř, druhá sestru, takže vědí, jak to mezi dětma v současné době chodí. Obě se přimlouvaly za něco s dotykovým displejem. Tak to chlapovi říkám a on, že to je blbost, že Nokie za sedm stovek stačí, že něco dražšího ztratí nebo jí to pančelka ve škole zabaví, že na tom hraje hry... Načež odjel na letiště, aby holky odvezl domů (taxíka totiž můžu z letiště platit jen já, že:-) a přijel s tím, že tedy Galaxy mini. Jsem to ani nekomentovala.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: no, vlastně spíše za čtyři v nejlevnějším provedení. Tohle jde mimo moje chápání, protože to dítě devět desetin z toho, co telefon umí, stejně nevyužije. Nebo jí matka bude platit také internet, kupříkladu - nehledě na to, že není žádoucí, aby na něj takhle malé dítě mělo volný přístup.
    Co na to tatínek? Není asi možné, aby nákup rozporoval s tím, že takhle si dítě věcí vážit nezačne, protože ani nebude vědět, že jsou nějaké obyčejnější, a podobně?
    Nezávidím ti to, mně vytočilo, když stejně drahé telefony nechala koupit protilehlá maminka před minulými vánocemi dětem podstatně starším, protože tím porušila dohodu o ceně dárků a tak.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: uf
    EDERA
    EDERA --- ---
    Akce mobil - pokračování:
    Gabriela pravila, že by mobil teda taky ráda a stejný jako Filoména. Muž pověřen, aby zjistil, co že to teda Filoména dostane. Maminka se vyslovila, že Samsung Galaxy Mini za cca 3 tisíce.:-O Pro prvňáčka!
    Teda fakt sorry, ale v tomhle případě by celkem pomohlo, kdyby se otec konečně taky mohl podílet na životní úrovni svého dítěte.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    BALAENA: Myslím, že o vlastním děťátku mají někdy bezdětní lidé zkreslené představy - děti těch ostatních jsou omezující, protože jsou to rozmazlení spratci, kdežto vlastní dítko by bylo slušně vychovaný nenáročný andílek :-) Často žijí v představě, že po narození dítěte (vlastního) bude vše skoro jako dřív. Moje spolužačka například měla takovou představu o roztomilém poslušném broučínkovi, který coby miminko soustavně pokojně spinká v postýlce a posléze si do 3 let celé dny hraje sám na písečku s lopatičkou :-) Realita je pro ni velmi krutá, málem skončila na psychiatrii :-)

HANELA: Je to pravda. Člověk, který děti nemá, někdy některé věci nechápe. I já jsem někdy nechápala, co přítel řeší ohledně dcery - například mi přišlu ujetý, že chce spát s námi v posteli, když už je jí 9 let. Fakt jsem z toho nebyla nadšená (mimochodem její vlastní matka si ji nebrala do postele, ani když byla mimino). Byla jsem mladá, zamilovaná a zvyklá na vlastní soukromí. Když to šlo, chtěla jsem, aby spala ve svém pokoji, který jsem u sebe pro ni udělala. U nás v posteli byla většinou jen ráno a večer. Teď, když mám mimino, chápu, že to pro ni mohlo být důležité i v tomhle věku. Teď už je jí 13 a chce mít své soukromí, je to slečna. Ale před pár lety to bylo jinak, chtěla být s námi (nebo hlavně s tátou) a já to nechápala. Vadilo mi to.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    FIFI: já do té konkrétní situace podrobně nevidím, ale je to jak píše BALAENA, cizí a vlastní, to není totéž.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    FIFI: dá rozum. CIZÍ děti jsou omezující, VLASTNÍ docela jistě není (aneb zatím jsem to nezkusil, ono by pak omezující bylo taky)
    FIFI
    FIFI --- ---
    ANNAWA: to je nejaky protimluv - deti jsou omezujici, ale sam dite chtel...To male by ho neomezovalo nebo co?:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: u nich to vtipně krachlo mimo jiné na tom, že ano, děti, byť velké, jsou omezující, plus on zatoužil po dítěti vlastním, což ona nechtěla.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: A to ona má děti jen půlku měsíce. Já furt! Bydlet s mými dětmi je dost náročné někdy i pro mě, natož pro "cizího" chlapa.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: vidím to stejně. Ostatně, přítelova ex manželka žila teď asi dva roky s bezdětným chlapem a byl to problém, i když podrobnosti neznám.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: nejen, že by byl divnej, ale určitě by nebyl tolerantní zase k vám. A to nikdy neškodí.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    EDERA: chápu, protože právě tento typ exempláře mám.
    ale naštěstí je o dost mladší, vypadá to, že se nějak i sžijem :-D
    je fakt, že já sama taky nesnáším soužití s někým... tohle se nám tak nějak přihodilo, tak oba děláme, co můžem... ale kór snadný to není...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: jj, však o chlapech tabula rasa jsme se už párkrát bavily
    EDERA
    EDERA --- ---
    CHIMERA: Mám kamaráda, kterému je 45 a prakticky nikdy s nikým nebydlel, děti nemá. Přišlo by mi jako hazard jít do vztahu s někým takovým. Ten už si na nutnost dělat kompromisy fakt těžko zvykne - poslední vztah mu ztroskotal na tom, že slečna hochtěla vídat "i dvakrát týdně":-)
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    EDERA: jj, teď už vím, proč je ten můj chlap divnej :)
    a celkově máš pravdu, že vidíš hlavně pozitiva.
    škoda se rozčilovat.
    EDERA
    EDERA --- ---
    CHIMERA: Nejsem svatá žena a ta malá má i dobré vlastnosti, rozhodně není furt jen příšerná. Ostatně moje děti taky dovedou být příšerné. Akorát holt jsou příšerné způsobem, který je mi důvěrně známý a tak nějak pochopitelnější. To je celé.

BALAENA: Když to máš těžký - v našem věku už tězko můžeš očekávat, že narazíš na chlapa, který bude tabula rasa, svobodný, bezdětný. Resp., když bude, bude divnej:-) A to společné soužití a tmelení má i své pozotivní stránky. Na našich holkách je na obou vidět, že jim to prospívá mít jedna druhou. Taková životní lekce tolerance se jim bude hodit. Mně to třeba z mého idilického dětství chybí:-)
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    ANNAWA: nojo, já jsem takovej typ ode zdi ke zdi :)
    buď bych fracka naprosto ignorovala (což by se jejímu otci nelíbilo), nebo bych fracka usměrnila (což by se taky nelíbilo :-)
    ještěže mám děti i muže hodného, nefrackovité povahy :)
    on byl sice taky vychován v tom, že jen to nejlepší je pro něj dobré, ale aspoň mi to nevnucuje :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CHIMERA: myslím, že to vidíš moc příkře. Já bych děti svého přítele taky někdy nejradši prohodila oknem, ale nějak mi nepřišlo na mysl, že bych kvůli tomu měla zahodit náš vztah, k čemuž by nepochybně přispělo to, kdybych je zmydlila, což ostatně sama píšeš. Ale je to náročné, to jo, občas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam