• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    EDERA
    EDERA --- ---
    U nás se dneska bruneta pokoušela zkazit blondýninu narozeninovou oslavu. Že ignorovala hry, by nevadilo, ale ona ostatním pěti holčičkám systematicky škodila (např. jim brala část rachtacího pexesa, takže nemohly hrát, házela po nich peřinu etc.). Dvě a půl hodiny v kuse! Když nakonec začala vykřikovat, že pitomá oslava, že jsme ji neměli zvát a že neměla chodit, tak jsem se neudržela, pleskla ji přes zadek a zavřela do koupelny.
    Přitom sotva hosti odešli, zalezly si spolu holky na palandu a četly si knížku.:-O
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TANAIS: tak či tak jsi za špatnou, využila bych toho alespoň k nějakému užitku...
    a chválila ji a chválila...
    ale poctivě vytěžovala
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ILLUZE: problém je, že mám pak na talíři to, že ji zneužívám, když potřebuju, ale že jí pak nedovoluju kupřákladu vychovávat moje děti apod... takže já po ní práci pokud možno nechci, aby pak neměla pocit, že má nárok na něco...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TANAIS: Regulérně bych pro ni na podobné pobyty vymýšlela práci, aby nesahala na věci, do kterých jí nic není.
    Klidně hrooooomadu prádla na žehlení ;-)

Kdybyste ho neměli dostatek, ráda přispěju .))
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FIFI: jo. A jestli pusobi stejne na potencialni zamestnavatele behem pohovoru stejne, jako na me pratele, asi hned tak misto nesezene. Je abnormalne pracovita a spolehliva, ale to bohuzel nejde poznat hned.
    FIFI
    FIFI --- ---
    TANAIS: stale je bez prace?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Tyjo, já už fakt nevím. Jak 26ti leté holce vysvětlit, že ne všechna její aktivita - jakkoli dobře míněná - je žádoucí? Měli jsme v domě manželovu dceru z prvního manželství na tři dny, byla tu s kamarádama, což je v pohodě. Ale opět mi přeskládala šuplíky v kuchyni (uklidila je) a zase mi vyprala prádlo. Já se nemůžu zbavit dojmu, že ví, kde co mám. Na počítač se snad nikdy nezeptala, jestli do něj může. Samozřejmě bych jí to nezakázala, ale přijde mi, že člověk by měl v místě, které není jeho, nedělat rozhodnutí za druhý, neorganizovat věci a tak dál. I kdybych byla špindíra a měla tu všechno na hromadě, je to přeci má věc.

Napsala jsem jí včera velmi slušnou a velmi asertivní smsku. Bez odpovědi. No, že neodpověděla, nevadí, hlavně aby jí to konečně došlo. Proboha, ať už si konečně najde práci a začne žít svůj soukromý život. Nějakýho chlapa, kéž by si našla. Paradox je, ž ese celkem dohodnu s tchýní, ale ne s ní. A cokoli řeknu na její adresu, je hned oheň na střeše. Ne, že by se dělo něco hroznýho, jenomže znáte to, stokrát nic...
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: Část z toho je dlužné výživné za dobu kdy byl bez práce a bohužel jaksi neřešil snížení i formálně.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: takze on plati 17 tisic alimenty na jedno dite?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: my měli zase spory o to, že E, jediná holka mezi klukama a mladší z přítelových dvou dětí, nijak netrpí - je to pěkná potvora, která dokázala trpět okázale, být superroztomilá a přitom dělat i nepěkné věci, ale on to prostě neviděl a ještě se jí ptal, zda netrpí a litoval ji. Ha ha! Ale naštěstí se to podařilo odbourat.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Právě se taky bojím, že jakmile je to zaseklé v rovině "tenkrát mě naštvala", tak naděje na zlepšení moc není. Ale když to vím, tak se z toho dá vyjít a minimalizovat třecí plochy.

Víš velmi dobře, že vztek jsem na něj tehdy měla pořádný. A nijak jsem se tím netajila, byla kolem toho naše první hádka. Ale co už.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA: takovéhle iluzi bych bohužel moc nevěřila, tyhle věci se časem moc nelepší a je lepší pracovat s tím takhle, než si budovat vzdušné zámky. Můj přítel svým dětem nikdy nic víc nekoupil, prostě to nedělá, nejspíše je to šťastná náhoda, za kterou bych mohla bát víc vděčná. A to, že jim oproti dohodám víc dopřává jejich matka (která na to tahá peníze ze svého otce), to je pro moje děti pochopitelně věc mnohem více skousnutelná, i když to v důsledku taky vedlo třeba k pořízení jiného mobilu, než bych byla koupila já.

EDERA: Annawa si pamatuje, taková scénka se zapomenout nedá. A ačkoli je mi tehdejší motivace Filomenina otce jasná, stejně jsem na něj měla trochu vztek.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: tak třeba se ten vztah mezi nimi ještě časem zlepší, taky až F. povyroste.
    EDERA
    EDERA --- ---
    HANELA: To jsem samozřejmě udělala. Proto taky vidím pozitivně, že to vyslovil. Vím, jak to vidí a byla šance mu poskytnout i jiný úhel pohledu.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: a nepobral by Jr., kdybys mu to vysvětlila, rozebrala, jaká vlastně Filomena je? Co jí k tomu vede, co vede jejího tátu k tomu, co dělá....to jsou hezké psycho analýzy :-))

pro Jr. to bude dobrá škola, jaké že vlastně ženský jsou.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Mobil jsem objednala a vyzdvihla. Je fakt pěknej, asi si s ním budu hrát.:-)

A probírala jsem to s Jr., který se napřed zlobil, proč kupuju něco, co si sama myslím, že je zbytěcné. Pak to pobral. Ale přiznal, že jeho vztah k Filoméně je ovlivněn loňskou šílenou scénou s plyšovou veverkou za 20 euro, kterou vztekle zahodila, protože jí přišlo, že Gabrielin plyšový pes za třetinu (včetně čokolády) je hezčí (Annawa si jistě vzpomene:-). Tatínek tehdy bohužel zareagoval tím nejhorším možným způsobem - druhý den koupil i toho psa. Můžu chápat, co ho k tomu vedlo (dceru předtím prakticky nevídal, takže jí v těch výjimečných chvílích snášel modré z nebe), můžu vidět, že za ten rok udělal ve své rodičovské roli obrovský pokrok, ale bohužel - asi nenávratně to poškodilo vztah našich dětí. Protože Jr. to dodnes vnímá jako do nebe volající nespravedlnost vůči své sestře a na nespravedlnosti on je vysloveně přecitlivělej. Hura hoj!

No, pozitivní, na tom je, že jsme vůbec takovouhle debatu s Jr. vedli. Protože on je jinak celkem uzavřený a o nějakých citech či pocitech prakticky nikdy nemluví.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Byt, auto a veškeré úspory.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to si představit dovedu, protože přítelova ex je taky iniciátorkou rozvodu, po němž jí zůstalo auto a větší část peněz za dům a jakmile nemá přítele, dokáže se do svého utrpení velice položit.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: V jejím případě se obávám, že samoživitelka vlastní vinnou. V. včera přijel úplně hotovej - prý už nějak odvykl tomu neustálému proudu závisti a porovnávání.
    EDERA
    EDERA --- ---
    HANELA: Ano, dotykáč je zaříkávadlo. Takže já holt objednám tohle http://www.czc.cz/samsung-galaxy-pocket/105881/produkt
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam