• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: a dle otce jí jinak normálně? Jedla, když ještě bydlel s nimi? Není to jednoduché, tedy.

Mmch, přítelův sny, když mu bylo tak 13, 14, několikrát hystericky plakal, že u nás nebude, že půjde k mámě, protože jsme po něm něco chtěli, ano, dokonce jí volal, ovšem vždy ho nějak odmítla, to tedy asi díky, ale jsou to pekelný situace.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: Zkoušela, samozřejmě. A ona pak obědvala teštoviny s kečupem, suchou rýži nebo brambory s máslem (ty třeba místo pečeného kuřete, které děti obvykle rády). Ono je poměrně těžké být výchovně důsledný, když (ne)spokojenost dítěte ovlivňuje, jak často ho otec uvidí, že.:-(

Jsem třeba tuhle v sobotu fakt trnula, když zavřená v koupelně brečela, že chce maminku, že matce zavolá a bude z toho scéna ještě větší. Naštěstí jí nedošlo, že snadno může, když má teď vlastní mobil.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: a bruneta ostatni jidla (krome palacinek, rizku a kurete) odmita, nebo jsi dalsi jidla jeste nezkousela predlozit?
    WERKA
    WERKA --- ---
    EDERA: U nás byl takový folklór, že táta vždycky, když jsme přišli na oběd, říkal "Konečně bude nějaké pořádné jídlo" (a to máma taky vaří velmi dobře a rozhodně tátu neodbývala, ani když jedli sami)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: To ale člověka může potkat i ve vlastní rodině. Moje matka vždycky byla a je vynikající kuchařka, a přesto si zřetelně pamatuji, jak otec prohlásil, že si bude muset začít vařit sám, aby to konečně bylo na úrovni. Kupodivu přežil:-)
    Já sama jsem taky dost zmlsaná na to, aby to, co opouští mou plotnu, bylo dobré. Ale za více než rok se mi nepovedlo zjistit, jestli bruneta jí i něco jiného než palačinky, řízky a kuře na paprice. Vlastně dneska se ještě rozplývala nad rajskou polívkou. Bůh ví, že jsem, pokud jde o jídlo, velmi vstřícná a připravená vařit na objednávku; jako dítě jsem byla nemožná, nechutnalo mi prakticky nic a vlastně jsem ani neměla potřebu jíst, tak mám pro vybíravé děti pochopení. Ale na čem se teda u nás vždycky trvalo, bylo, že "fuj" v souvislosti s jídlem nesmí zaznít (samozřejmě vyjma případy, kdy jde nějaké zapomenuté jídlo z lednice naproti, mocně postrkováno plísní). Naštěstí teda v tomhle se s drahým naprosto shodujeme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    WERKA: ne, nemyslel, bohužel :-) Ačkoli, jistě, ta nevaří vůbec, čili není co hodnotit. Loni jim domů nosila oběd ze školní jídelny - chlapec dostal hlavního jídlo, její přítel polévku, dcera jablko.
    WERKA
    WERKA --- ---
    ANNAWA: Třeba to myslel ve vztahu k vlastní matce ;-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: ano, jídlo, to bych taky někdy zabíjela. Myslím si, že vařím fakt dobře a myslím, si, že vařím líp jak moje matka i jak přítelova matka. Nicméně nejstarší dítě v rodině, přítelův syn, se nedávno nechal slyšet, že už abychom jeli na oběd k babičce, přítelově rodičům, protože to je fakt jiná liga a on se bud emoci konečně najíst.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Jo, a roztrhnout ji jsem měla chuť spíš v poledne, kdy, aniž by ochutnala, prohlásila nad pečeným masem s bramborama "fuj!" Ale to teda taťka vystartoval, vyrazil ji od stolu do dětského pokoje a obědvali jsme bez ní. Pak přišla s prosíkem, jestli nezbyla trocha toho "výborného kuřete na paprice od večeře". A ještě i dneska u oběda si to žehlila hláškou "Ty tak dobře vaříš!", takže moje matka, která tu byla taky, nabyla dojmu, jaká úžasná pohoda nám tu furt vládne:-)

Jinak teda vůbec dneska byly zase zlaté. Hrály si spolu (a dokonce vykramařené hračky spolu uklidily!), četly si, vyráběly z korálků, drobné neshody si vykomunikovaly samy, při loučení se objímaly a bruneta ještě pravila "Vy se máte, že tu zůstáváte!". Grrrrrr.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FIFI: měla jsem dneska pohovor s tchýní, já myslím, že v základním principu věci chápe, ale ono je to houby platný. Přeje si, abych si s dcerou promluvila, což o to, to udělám, ale nejsem si jistá, jestli to k něčemu bude. Rozhodně k tomu ale chci přistoupit pozitivně a chci se pokusit najít způsob komunikace, který nám bude oběma vyhovovat.
    FIFI
    FIFI --- ---
    TANAIS: ach jo, to je na pytel. Rozhodne souhlasim s tim, ze ma jit do prace, mit svuj zivot a kdyz vi, ze se matce jejich sourozencu jeji vychova nelibi, tak se do vychovy nema plest. Podle mne ona zadne takova pravo nema, ale pokud se ji zda, ze ma, tak, kdyz se ji to rekne, tak by se mela stahnout a chovat se u vas jako navsteva.

Tchyne se mi vzdy zdala takova, ze by tohle mohla pobrat, ale zrejme tedy ne. Tvuj manzel si myslim, ze nechce mit problemy, mozna vubec nedochazi, v cem ten problem vidis, chce IMHO bezproblemovej zivot a takovyhle veci vubec neresit - viz minule. Mozna ma dceru zarazenou v kategorii je dospela=vychovavat muze.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FIFI: ne, že nesmí, ale že na to má právo. Od posledně jsme se k tomu nevrátili, nicméně když u nás byla, tak opět zasahovala. Já myslím, že se prostě rozhodla, že si to bude dělat po svém a nebude akceptovat to, co chci nebo ne. Ale jinak obecně převládá názor (tchýně, ona, manžel), že má právo zasahovat do výchovy, že má právo jim říkat, co kdy mají dělat atd., protože je jejich sestra. Problém je v tom, že já jí nemůžu říct nic, protože se samozřejmě hned urazí.
    FIFI
    FIFI --- ---
    TANAIS: no to je peklo. Kdo vsechno konkretne Ti rika, ze nesmi vychovavat Vase deti? Ona a manzel? Jako minule?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: nebo tak. A některé povahové rysy se holt nemění.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Podle mě ji spíš štvalo, že není středem pozornosti. A nemůže rozdýchat, že blondýné je teď sedm a jí furt ještě šest.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tak to možná nebylo ani tak kvůli oslavě, ale žárlila na to, že blondýna nebyla jen s ní? Ovšem, já bych ji asi roztrhla!
    EDERA
    EDERA --- ---
    U nás se dneska bruneta pokoušela zkazit blondýninu narozeninovou oslavu. Že ignorovala hry, by nevadilo, ale ona ostatním pěti holčičkám systematicky škodila (např. jim brala část rachtacího pexesa, takže nemohly hrát, házela po nich peřinu etc.). Dvě a půl hodiny v kuse! Když nakonec začala vykřikovat, že pitomá oslava, že jsme ji neměli zvát a že neměla chodit, tak jsem se neudržela, pleskla ji přes zadek a zavřela do koupelny.
    Přitom sotva hosti odešli, zalezly si spolu holky na palandu a četly si knížku.:-O
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TANAIS: tak či tak jsi za špatnou, využila bych toho alespoň k nějakému užitku...
    a chválila ji a chválila...
    ale poctivě vytěžovala
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ILLUZE: problém je, že mám pak na talíři to, že ji zneužívám, když potřebuju, ale že jí pak nedovoluju kupřákladu vychovávat moje děti apod... takže já po ní práci pokud možno nechci, aby pak neměla pocit, že má nárok na něco...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TANAIS: Regulérně bych pro ni na podobné pobyty vymýšlela práci, aby nesahala na věci, do kterých jí nic není.
    Klidně hrooooomadu prádla na žehlení ;-)

Kdybyste ho neměli dostatek, ráda přispěju .))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam