• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    Moje děti, tvoje děti, naše děti. Jaké je to v rodinách, kde se sešli partneři s dětmi z minulých vztahů? Jedno, zda spolu všichni žijete neustále nebo se vídáte jen občas. Problémy, možnosti, zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to chápu. Všechno naše napětí je taky většinou kvůli dětem. Co to bylo tentokrát?
    EDERA
    EDERA --- ---
    No, tak u nás právě došlo na konflikt a tradičně kvůli dětem.:-( Rozběsněná jsem tak, že neusnu nejmíň do tří ráno.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CHIMERA: držím pěsti, ať je líp... a jakmile to bude možné, dej si aspoň na den dva pohov...

P.S.
    hm, k nám včera dorazily neštovice...
    kde to chytla, je nám záhadou... možná dlouhá inkubační doba od pobytu ve školce
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    ILLUZE: jaj, já mám taky pracoviště jako únik. bohužel v rámci šetření energiemi je fakulta od 20. 12. do 2. 1. zavřená. pekelná to věc. no stejně jsem nemohla nic psát, malej má od 18. 12. zápal plic. větší horor jsem ještě nezažila. z toho se budu zchabrávat minimálně měsíc.
    teď můžu psát jen něco na způsob "škoda, že nemáte pochopení pro matky", a moc vysokou úroveň to mít nebude.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CHIMERA: přiznám se, že to je čím dál těžší... v pátek jsem šla "dobrovolně" do práce - prostě pro ten klid na práci... vyděsila jsem vrátného
    ideál za mne - určité aktivity v kanceláři, zbytek, když jsou holky ve školce...
    pitomé je, že když tam jde ta mladší, tak máme další dva tři týdny o zábavu postaráno a opět to pak lepím, jak se ne/dá...

jinak to řeším tak, že když je malá doma, ráno vyhlásím, že "maminka pije kafe", dám demonstrativně hrnek na viditelné místo - cca 10 min. se u toho odhodlávám, pak ten NT zapnu, když malé dojde trpělivost, zkusím ji obalamutit "malováním", pak nezbývá, než se zapojit do hry nebo jít na procházku, oběd, spát a v mezičase zase něco udělat... pak se k tomu dostanu, když dorazíme ze školky a holky se na chvíli zabaví společně (nebo holt pohádka v televizi), no a pak večer po spaní...
    a tak to nějak pořád lepím...
    už nějakou dobu si slibuji, že zase začnu vstávat před pátou a udělám nějakou práci ráno, jenže co "jsem" na druhém rodičáku, nedávám to... stačí, že vstávám o půl šesté nebo v šest, když jdu do kanceláře
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    CHIMERA: Sice mame pracovnu, ale je z toho nakonec takovy obyvak vcetne herny. Dopoledne jeste neco udelam, kdyz je erik odpocatej, ale odpo uz to nejde skoro vubec a stejne to zabere nepomerne vic casu, protoze komentuje, neco chce, chodi na nocnik apod. Sice ma svuj vlastni pokoj, ale zatim je dost malej, takze tam mizi jen tak na dvacet minut denne a to pak akorat najdu vsechny knihy vyndany z knihovny. Jo kdyz ne tu navsteva s ditetem, to zmizi do pokoje a chodi jen hlasit co a jak, ale to je tu stejne navsteva, takze se pracovat neda
    EDERA
    EDERA --- ---
    Mně stačí to peklo, když potřebuju doma vyřešit úřadování spojené s chodem domácnosti - zaplatit účty a tak. NIKDY na to nemám klid. Kdybych měla doma pracovat, můžeme se rovnou jít pást.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    CHIMERA: taky píšu a je to někdy těžký, proto ta pracovna.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    ANNAWA: holky, já vás obdivuju.
    já bych doma pracovnu mít mohla, ale nebylo by mi to ku ničemu.
    když jsem doma, pracovat nemůžu. jedině v práci. doma se buď musím starat o děcko, nebo poslouchat jeho řev (když se stará někdo jinej), nebo dělat domácí práce. na mou práci (psaní) tam fakt atmoška není :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ILLUZE: přítel dělá weby plus se věnuje nějakým přístrojům, pracovně sice, ale tak nějak ve výsledku mě vytlačují jako hračky tvého muže. Prý, když B spí nebo je ve školce, jdi psát nahoru... na mém psacím stole jakési krabičky, šroubky, židle úplně pryč.

P.S. Neustoupím. My máme ještě jednu místnost, kterou jsme používali i jako sklad na eshop, co pro něj přítel mimo jiné pracuje, ale už to tak nepotřebujeme, čili to bude jeho pracovna, sám to navrhl, teď ještě ty činy.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANNAWA: :-)) zdravím od toho našeho, zrovna chystám jednu smlouvu ;-)
    a ano... klasika - naše pracovna - v reálu přes den herna muže, ještě chvíli a ty jeho hračky mne vytlačí od stolu... zvažuji se přestěhovat do šatny, akorát, že tam přespávají návštěvy, takže je na výběr - postel nebo pracovní stůl

P.S.
    neustupuj! :-))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ILLUZE: tak u nás je to o to složitější, že to nejsou vlastní bratři a že navíc jeho sestra, přítelova dcera, svůj pokoj má a ne malý. Jenže u ní jako u jediné holky nebylo co řešit a místnost na to holt vyšla tahle. Každopádně, zdravím od kuchyňského stolu ;-) Ale po Novém roce začínám upravovat pracovnu, která byla zatím moje a přítelova, v praxi hlavně jeho, na mou pracovnu a ne, neustoupím. Přítel tedy naštěstí naprosto souhlasí.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANNAWA: ani jsem muži neříkala, že jsem si také už vyslechla něco na téma oddělené pokoje pro holčičky... ani smykem... mají největší pokoj v domě
    nemám v plánu ťukat do notebooku v posteli :-/
    stačí, že ho mám přes den na kuchyňském stole (jinak bych se k práci přes den těžko dostala)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: To znám - na Juniorově pokoji je nejdůležitější to, že je stranou a má dveře:-) Stačilo by, aby měl rozměry tak akorát na postel a psací stůl.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tak nějak. Nejstarší dva kluci, můj a přítelův, mají po dohodě pokoj spolu, vybrali si menší, protože chtěl být v přízemí, ale na to, že tam jen večer sedí u počítačů, ani větší nepotřebují.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Ve chvíli, kdy vás práce z domova živí, fakt pracovna není luxus, ale nezbytnost.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: přítel dneska vytáhl obě své děti na celodenní výlet a ukázalo se, že ony si zase tak nestěžujou... patrně by pro něj mimo jiné požadovala vlastní pokoj, ale ne, pracovny, kterou zatím ani nemám, se nevzdám, což přítel chápe. Děláme teď přesuny, kdy on bude mít pracovnu a já taky pracovnu - hernu pro B. Vypadá to jako luxus, ale já dosud psala všechno v kuchyni u stolu, což teda není žádná výhra a B taky potřebuje víc víc prostoru.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Jasně - u vás trpí, ale ona ho na furt nehce. Tak co navrhuje?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Já to taky přežila, ale trochu nám to rozložila ex, protože nám začala psát, jak u nás nejstarší dítě - její a přítelovo trpí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TANAIS: My máme za sebou zatím jen tu nepatchworkovou část, ale ta proběhla v naprosté pohodě. Zítra si nabíráme brunetu a jedeme všichni k babičce, přítelově mámě. Večer dostanou holky poslední díl vánoční nadílky u nás doma.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Máme za sebou letos moc hezké patchworkové Vánoce. Ani jeden problém s tchýní, nevlastní dcerou, všechno proběhlo v pohodě a fakt to bylo moc fajn. Doufám, že u vás také tak :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam