• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TANAIS: a to přišlo z ničeho nic? Ona to nevěděla nebo se tak dohodli? A je to tak nastálo? A jak to mají prostorově?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    EDERA: nojo, žárlí no... zrovna včera jsem rozhovor s Františkem Koukolíkem (neuropatolog a spisovatel) o tom, že to, jak bude dítě zvládat různý krizový situace, ovlivní z 50 procent genetika a z 50 procent výchova a že klíčový je v tomto ohledu vztah s matkou kolem jednoho roku života. Můžeš se tedy uklidňovat tím, že Tvoje dítě má lepší genetický předpoklady a že v jednom roce jejího života jsi to zvládla podstatě líp, než bývalka :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TANAIS: U nás ani nešlo o to, že bychom jedné zrovna něco přinesli a druhé nic. Na to fakt dáváme bacha, aby se nestalo. Ale prostě blondýna měla doma kufřík na gumičky a bruneta zjistila, že ho koupil její otec. Sama není dost trpělivá, gumičkování ji omrzelo po týdnu, takže kufřík nepotřebuje a vlastně ani nechce. Ale táta nemá blondýně co kupovat. Zvláštní, že věci ode mě jí přijdou OK. :-P
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Nemáte nějaký rady a tipy, jak tohle přežít?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Ale sestra je teď v šílený situaci. Má dceru s předchozího manželství (5 let), žije s jiným chlapem už přes rok, čekají spolu další dítě (sestra je v šestým měsíci) a do toho se jim tam tenhle týden ze dne na den nastěhoval přítelův syn (16,5) a na střídavku ještě jeho dcera (11 let). Jako, mně by z toho šlehlo...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    No, ono je dobrý, když toho děti zkrátka nemají moc... i když je někdy těžký se tomu ubránit. Jako, já to třeba nezvládám se tomu ubránit. Já toho měla jako malá extrémně málo, takže teď svým dětem dopřávám to, co jsem mít nemohla. Ale zase, dcerka je sice někdy zklamaná z výběru, ale zas takový scény nedělá. Občas dokonce unese i to, že přinesu klukům a jí nic. Ale to jsou zřídkavé případy, já se těmhle situací vyhýbám :-)
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    ILLUZE: hmm, kamarádů dcera dělá tyhle scénky, když má pocit, že má málo pozornosti. Vyhrožuje i útěkem z domova, a to jsou rodiče i sourozenci vlastní :-) Dostává amoky, že ji nemají rádi, jsou na ni zlí, kupují jí hnusné oblečení... Mně někdy připadá, že čím líp se děti mají, tím víc je těchhle scén. Jako že rodiče neustále berou ohledy na jejich city, zařizují jim všemožné kroužky, pořídí v podstatě vše, co si přejí i za cenu toho, že si sami nic moc nedopřejí... Ony si děti imho neuvědomují, jakou mají péči, je to pro ně samozřejmost a nemají srovnání... Vím, že jsou to emoce, ale přijde mi to někdy až absurdní.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: vůbec, absolutně a nikdy. Bude to šťastná náhoda, vyžeru si to jindy.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Jsem měla dodat, že se ptám jako blb i proto, že jako jedináček nemám naprosto žádné zkušenosti s porovnáváním a sourozeneckým soupeřením (ať už o pozornost nebo o hmotné statky). A mezi mými dětmi je deset let a co má ten druhý je moc nezajímá. Scéna kvůli něčemu, co nepotřebuje a nechce, mě fakt rozhodila.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: Otázka není na mne, ale snad tě utěší to, že na sebe dokážou žárlit děti stejného pohlaví i od těch samých biologických rodičů...

U nás následovala neskutečná scénka po akci, kdy jsem nejdříve koupila starší dcerce pexeso s písmenky (je předškolák, navíc ji to jinak baví), a aby to nebylo líto té mladší, tak té jsem koupila pexeso také, ale jiné - má ráda Minnie, tak holt Disney pexeso.
    Nevěřila bych, co může nastat - starší mi otřískala o hlavu, že ji nemáme rádi, že chce také Disney, že jsme na ni zlí - nikdy, nikdy jsme jí nekoupili, co ona chtěla a co by si přála. Skončilo to vzlykajícím klubíčkem v rohu kuchyně, které nemá ráda maminka, nemá rád tatínek ani sestřička, všichni jsou na ni zlí.
    Jako jasně, nemuselo jí něco sednout. Ale bylo docela těžké nevzít ty dva archy papíru a neroztrhat je a vyhodit do koše. A nezmydlit jí zadek.
    Hééérečka jedna malá.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Prosím Tě, řešej vaše děti, když biologický rodič koupí něco těm, co nejsou jeho? Nemyslím dárek, ale prostě něco, co je potřeba a koupí to ne vlastní rodič, ale ten druhý prostě proto, že to má cestou z práce kolem příslušného obchodu?
    Aneb absolvovali jsme scénu kvůli plastové krabici na šroubky z OBI za stovku (pochopitelně ne na šroubky, ale na gumičky).:-O
    KREMZINA
    KREMZINA --- ---
    EDERA: Ona ho snad potřebuje pravidelně vídat, bacha na ni :) Při vámi navrhovaném systému by se vlastně nepotkávali. Takto to má např. můj bratr. V úterý vyzvedne chlapce ze školy, jsou u něj a ve středu ráno jdou zase od něj do školy. Vždyť je to tááák normální.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: njn, dloubla si.....
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: to ji jako vazne nenapadlo, ze by otec ditete chtel mit dceru jeden den u sebe doma?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: Kromě toho V. je dospělý svéprávný očkovaný běloch, takže mám jisté pochybnosti, že bys mu mohla něco efektivně zakazovat - a taky že by se nechal
    EDERA
    EDERA --- ---
    S novým školním rokem se nově řešilo nastavení péče o brunetu. V. (po dohodě se mnou) navrhl jedno odpoledne-večer-noc u nás, s následným odvozem druhý den do školy oproti dosavadnímu systému, kdy brunetu ze školy vyzdvihl a čekal s ní u nich doma, dokud nedorazí matka z práce. J. reagovala poznámkou, jestli jsem mu zakázala k nim chodit. Pochopíte to? Ten styl uvažování, že všechno musí mít nějakou negativní motivaci?:-O
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: ach jo :-( a taky schvaluju
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: rozhodne schvaluju.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Tak dnes přetekl pohár mé trpělivosti - bruneta nesnědla kuřecí řízky, co jsem jí dala s sebou na příměsťák s odůvodněním, že nebyly dobrý. Úplně normální řízky, smažené v půl sedmé ráno. Nekomentovala jsem to, ale má utrum. Doteď se jídelníček v dny, kdy je tady, poměrně dost přizpůsoboval jí. Ode dneška ani omylem. Když stejně nejí, tak je jedno, co nejí, a dobře se najíme aspoň my ostatní.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: moc preji, aby to takhle porad bylo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam