• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    KREMZINA
    KREMZINA --- ---
    EDERA: Ona ho snad potřebuje pravidelně vídat, bacha na ni :) Při vámi navrhovaném systému by se vlastně nepotkávali. Takto to má např. můj bratr. V úterý vyzvedne chlapce ze školy, jsou u něj a ve středu ráno jdou zase od něj do školy. Vždyť je to tááák normální.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: njn, dloubla si.....
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: to ji jako vazne nenapadlo, ze by otec ditete chtel mit dceru jeden den u sebe doma?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: Kromě toho V. je dospělý svéprávný očkovaný běloch, takže mám jisté pochybnosti, že bys mu mohla něco efektivně zakazovat - a taky že by se nechal
    EDERA
    EDERA --- ---
    S novým školním rokem se nově řešilo nastavení péče o brunetu. V. (po dohodě se mnou) navrhl jedno odpoledne-večer-noc u nás, s následným odvozem druhý den do školy oproti dosavadnímu systému, kdy brunetu ze školy vyzdvihl a čekal s ní u nich doma, dokud nedorazí matka z práce. J. reagovala poznámkou, jestli jsem mu zakázala k nim chodit. Pochopíte to? Ten styl uvažování, že všechno musí mít nějakou negativní motivaci?:-O
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: ach jo :-( a taky schvaluju
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: rozhodne schvaluju.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Tak dnes přetekl pohár mé trpělivosti - bruneta nesnědla kuřecí řízky, co jsem jí dala s sebou na příměsťák s odůvodněním, že nebyly dobrý. Úplně normální řízky, smažené v půl sedmé ráno. Nekomentovala jsem to, ale má utrum. Doteď se jídelníček v dny, kdy je tady, poměrně dost přizpůsoboval jí. Ode dneška ani omylem. Když stejně nejí, tak je jedno, co nejí, a dobře se najíme aspoň my ostatní.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: moc preji, aby to takhle porad bylo
    EDERA
    EDERA --- ---
    Holky dneska prijely z tabora. U autobusu jsme je vyzdvihavaly my matky. Autobus prijel o pul hodiny driv nez ohlaseno, ja tam nebyla vcas. J. tam s holkama pockala nez dorazim, normalne komunikovala, byla mila, navrhla, ze kdyz teda byly holky spokojene, tak ze muzou jet pristi rok zase spolu a ze teda neco zase najde... Proc to takhle v klidu a pohode nemuze fungovat porad?
    FIFI
    FIFI --- ---
    TANAIS: ja to tedy citim stejne, taky si myslim, ze bejvalky do minulosti proste patri.

Moje mama take normalne hostila prvni zenu myho muze u nas doma, take chtela vedet, jak se dari diteti z prvniho manzelstvi a navic - byl to bratr jejich detí.
    Pokud by se muj tata schazel se svoji prvni zenou nekde jinde nez u nas, nikdy bych o nem roky neslysela od nikoho vypravet.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    CHIMERA: mno... tak je to matka jeho dítěte. Vzala jsem si ho i s jeho minulostí a do té jeho žena patří. Ona se ke mě ale vždycky chová mile, já s ní problém nemám. Konec konců, ona se za obě alespoň omluvila, že přijely tak nečekaně. Obecně mi bejvalky nevadí. Já mám ostatně taky svou minulost a muž na ni nežárlí.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    TANAIS: jsi obdivuhodná. nedovolila bych, aby do mého domu chodila na návštěvu nějaká bývalá mého muže. co je moc, to je moc.
    vidím, že vydržím mnohem méně než ostatní...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FIFI: byl stejně překvapen, jako já.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TANAIS: Já chci vědět i o nenadálých příchodech těch členů rodiny, co tu bydlej. Když změněj plány a chystaj se domů dřív, tak ať zavolaj. Ve svém vlastním zájmu - určitě nechtěj vidět všechno.:-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    TANAIS: jo, chapu, v dobe mobilu se mi zda SMS o navsteve jako zcela bezna vec.

Nepsaly treba Tvemu muzi a ten Ti to "pouze" nesdelil?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Ještě jenom podotýkám, že jsem o to manželovu dceru poprosila opravdu mile a vysvětlila jsem jí, že jde jen o to, že když má někdo přijet, že to chci vědět a že je jedno, jestli jde o manželovi nebo mou rodinu. I v případě mé rodiny by mi vadilo, kdyby jezdili neohlášeně. Opravdu si myslím, že jsem jí to řekla tak nekonfliktně, jak to jen šlo,
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Jsem to asi zakřikla. Já asi fakt některým věcem neporozumím. Poprosila jsem manželovu (28letou) dceru, aby třeba napsala, když sem jede nebo tak. Odkejvala mi to. Řekla jsem to i manželovi. Byl roztrpčen, že jsem jí to řekla a že jsem to řekla i jemu a že jsem to teda měla říct jenom jemu a on by jí to řekl nebo co...

No a dneska den po tom, co jsme jí tu měla 24 hodin (v pohodě, sama jsem jí řekla, ať přespí a tak, aby si ona i tchýně užily kluky, když jsme s mou dcerkou přijely dřív kvůli angíně z tábora) přijela neohlášeně ještě se svou maminkou, tedy manželovo první ženou. Nedala vědět ani mně a ani manželovi. Prostě najednou tu byly. A že prý veze maminku do Úval (to je od nás z Prahy na druhou stranu) a že koupila třešně a chtěla je tatínkovi přivézt. A taky přivezla ještě další ovoce pro děti. Jako že jsem přece nepřijely jen tak. A ne, samozřejmě, že tu jen to ovoce nenechaly, ale sedí s manželem na verandě a povídají si. Já fakt nechápu, že si nezapamatuje základní princip napsat zprávu. Zvláště když jsem jí o to žádala a když řekla, že jo, že v pohodě. Fakt existujou takoví lidi, kterým tohle prostě nedochází nebo mi to dělá naschvál?...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FIFI: no dobře. Tak pro upřesnění opakuji, že dcerka už je dospělá :-) (Což ne zas tak všechno usnadňuje :-))
    FIFI
    FIFI --- ---
    TANAIS: jojo, ale já bych si tedy představila dítě - tak maximálně do cca 12 let.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam