• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: no pockej, ona tam neni za zasluhy a vitezstvi z lonske sezony. u ni je ta vyhoda pohlavi :), holky se tam mohou prihlasit, i kdyz loni nehraly nijak dobre.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: Tý jo, mistrovství Čech! Je fakt dobrá.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: nevim, co poradit. Jen si vubec nedovedu predstavit, ze by bruneta hrala sachy, kde je na to dite jeste samotny za stolem . Moje pubertacka je na Mistrovstvi Cech mladeze, nasazana byla 58 z 58 deti v jeji kategorii HD16. Nyni jsou po sedmem kole z deviti, pubertacka je posledni, dnes prvne uhrala remizu, do te doby mela nula bodu. Kdysi davno (vek 10 let) mi volala (a brecela) domu prohranem zapase- kdyz se ji proste zadarilo treba 3x za sebou prohrat.
    Na MC jeste nehrala a ja furt zjistuju, jestli nebulí. Lito ji to je, ale za tech 5 let se uz prohravat naucila, nebreci, snasi to podle mne uplne desne statecne.
    U tech sachu bylo za ty roky plno deti, ktere, kdyz svoji partii prohraly, sly skodit jinam, treba i tim, ze schvalne pobihaly po mistnosti, ostatni deti se nemohly soustredit. Nas kluk se tedy vzteka dosud.

Ale holka treba brecela minuly tyden, kdy ji ucka vyhodila z hodiny klaviru, protoze nic neumela. To mi pak syn septem sdeloval, ze je uplne hotova.
    EDERA
    EDERA --- ---
    WERKA: O to se snažíme, samozřejmě. Jenže bruneta ve chvíli, kdy zjistí, že nehraje prim, začne činnost sabotovat, případně aktivně škodit, a to i když jde o věc, kterou chtěla dělat a sama navrhla. Např. navrhne pexeso, v průběhu hry zjistí, že někdo má víc dvojic a že se to do konce už nedá dohnat. Tak rázem prohlásí, že pexeso je debilní hra pro mimina, konkrétní sada má hnusné obrázky, a když se tím nedáme odradit a pokračujeme, rozhamtne kartičky tak, že se to nedá dohrát. Klidně se nechá seřvat a potrestat, hlavně, když se nepřijde na to, že nevyhrála.:-O přitom fakt ona je ta chytřejší a ve většině věcí talentovanější.
    WERKA
    WERKA --- ---
    EDERA: Rada, že chválit, i když to má Blondýna lepší, a snažit se střídat činnosti, ve kterých je lepší Blondýna, s činnostmi, ve kterých je lepší Bruneta, je předpokládám nošení dříví do lesa. A nic jiného mne nepadá. Akorát tě můžu podpořit v tom, že dělat jen to, v čem je lepší Bruneta, je cesta do pekla, jak kvůli Blondýně, tak kvůli Brunetě - protože ona si podle mého taky musí zvyknout "neúspěch" (byť relativní) a smířit se s faktem, že není ve všem "mistr světa"
    EDERA
    EDERA --- ---
    Bruneta téměr celé pondělí gumičkovala. Ona, vtělená netrpělivost, udělala několik fakt moc hezkejch věcí a vztekala se u toho jen minimálně. Chválila jsem ji, jak jí to pěkně jde, a ona řekla, že ji to baví jen když u toho není blondýna. Ptala jsem se proč. Odpověď byla "Když jí to jde líp!"
    Jako moc nevím, co s tím. Že okamžitě začne sabotovat jakoukoliv činnost, když v ní není nejlepší z účastníků, teda víme dávno (třeba pexeso je ochotná hrát jen s tátou, se mnou a s blondýnou ne). Nechci to lámat silou, ale na druhou stranu taky nechci společně dělat jen věci, v kterých je blondýna horší a vyvolávat v ní dojem, že je looser.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Jsme šli aspoň na večeři, když jako máme ten volný večer, ale stálo to za houby. Povinná zábava, jak televizní Silvestr.:-(
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: Tak super! Jsem ráda, že se Ti to taky líbilo.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: byla jsem v divadle dnes, v zari jsem chytla JEDEN listek, tak jsem holt musela sama.
    Ovsem bylo to BAJECNE, cele hlediste stalo.

EDERA: ja Te lituji velmi. I po vsech tech nemocnicnich byste aspon par dni spolu potrebovali.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: lituju té velmi! Protože to tak dobře znám. Například loni o Vánocích k nám O deti přišly hned 27/12 dopo, ačkoli jsme měli mít dva dny volna. A tak.porad.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Už zas. Povedlo se udat blondýnu na podzimní prázdniny. Sobota až úterý. Takže co? Ano, bruneta nečekaně dorazí v neděli. Můžu stokrát chápat důvody, ale stejně jsem frustrovaná, že prostě nikdy, nikdy, nikdy nemáme volno.:-(
    EDERA
    EDERA --- ---
    Bruneta dnes pravila, že k nám jezdí ráda. I když teda se obávám, že hlavní motivací byl kontrast, kterým chtěla zdůraznit jak moc nemá ráda mámina přítele, o kterém mluvila těsně před tím.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    TANAIS: Je to náročný. Hodně taky záleží na tom, jak se k tomu postaví její muž, jak moc ji podpoří a jak dobře on zvládá vlastní děti. Je to fakt hodně na něm.
    Jinak jí děsně držím place!
    EDERA
    EDERA --- ---
    TANAIS: A pokud jde o to, jak to přežít, tak bych viděla jako stěžejní co nejdřív si sednout a nastavit pravidla, co, kdo a kdy dělá. Domácnost s dvěma puberťákama a předškolačkou dá podstatně víc práce než s jen s tou předškolačkou, což muži a puberťáci mají tendenci nevidět. Ségra jenavíc těhotná, takže potřebuje nějakej relax a bude ho potřebovat čím dál víc. A jestli hocha matka vyhodila z domu, tak nejspíš nebude bezproblémový pohodář.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    nějaká krize u bejvalky, vyhodila asi synátora z domu, v neděli. Dcerka sice jako bydlí u matky, ale je na bratrovi závislá, takže to vypadá na tu střídavku.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TANAIS: a to přišlo z ničeho nic? Ona to nevěděla nebo se tak dohodli? A je to tak nastálo? A jak to mají prostorově?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    EDERA: nojo, žárlí no... zrovna včera jsem rozhovor s Františkem Koukolíkem (neuropatolog a spisovatel) o tom, že to, jak bude dítě zvládat různý krizový situace, ovlivní z 50 procent genetika a z 50 procent výchova a že klíčový je v tomto ohledu vztah s matkou kolem jednoho roku života. Můžeš se tedy uklidňovat tím, že Tvoje dítě má lepší genetický předpoklady a že v jednom roce jejího života jsi to zvládla podstatě líp, než bývalka :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TANAIS: U nás ani nešlo o to, že bychom jedné zrovna něco přinesli a druhé nic. Na to fakt dáváme bacha, aby se nestalo. Ale prostě blondýna měla doma kufřík na gumičky a bruneta zjistila, že ho koupil její otec. Sama není dost trpělivá, gumičkování ji omrzelo po týdnu, takže kufřík nepotřebuje a vlastně ani nechce. Ale táta nemá blondýně co kupovat. Zvláštní, že věci ode mě jí přijdou OK. :-P
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Nemáte nějaký rady a tipy, jak tohle přežít?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Ale sestra je teď v šílený situaci. Má dceru s předchozího manželství (5 let), žije s jiným chlapem už přes rok, čekají spolu další dítě (sestra je v šestým měsíci) a do toho se jim tam tenhle týden ze dne na den nastěhoval přítelův syn (16,5) a na střídavku ještě jeho dcera (11 let). Jako, mně by z toho šlehlo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam