• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    WERKA
    WERKA --- ---
    ILLUZE: Ono je to hlavně otravné...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: brala bych to jako její osobnostní rys a je velmi pravděpodobné, že ji v tomhle očkuje její matka... nemáte šanci "vyhrát"...
    takže těžko tohle vyřešíte a jen se tím trápíte...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Já neříkám, že je nenormální ty dárky počítat. Ale za vyčerpávající považuju, že nás furt podezírá, že ji chceme ošidit, ačkoliv se to nestalo ani jednou.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: To přepočítávání dárků je asi normální, naše starší také "kontroluje". Ale i když nás to potajnu stojí nervy, navenek se to snažíme nedávat najevo a zdůrazňujeme jí, že každá z nich měla přece jiné přání.
    Protože popravdě řečeno - a je jedno, jestli to jsou vlastní či nevlastní sourozenci - i když koupíš naprosto totožné věci, nakonec se pohádají třeba o takovou pitomost, že chtějí tu panenku, která nemá ten divný puntík na levém uchu :)
    Myslím, že ve "spravedlnosti" u dárků se my rodiče zalamujeme víc, než je zdrávo...
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: no to uz je opravdu na serial! Dallas hadr!:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: nevím, jestli by nám to někdo uvěřil :-D
    EDERA
    EDERA --- ---
    HANELA: Tak jistěže pro něj by to bylo plus a zcela nový zážitek, ale zrovna on je fakt zastáncem myšlenky, že Vánoce jsou akce především pro děti a měly by je trávit tam, kde jsou doma.
    Pokud jde o dárky, tak variant je celá řada. Ono to nějak dopadne.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: a co brunetin otec na společné Vánoce? Pro něho by to bylo zase plus, ne?
    A k těm dárkům...když by si matka takto určila Vánoce, vy byste si mohli určit, že bruneta přijde bez dárků, ať jí je dá sama.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Zhruba desetiletou, pokud vím. Ve střídavé péči. Její matka od manžela utekla k dvoumetrovému černochovi, s kterým má teda teď asi dvouletého bubáčka. Co kdybysme spolu začaly psát nějaký pěkný seriál?:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: ten nový pan Brunetiny matky má tayy podobně starou dceru?

EDERA
    EDERA --- ---
    A čím víc nad tím přemýšlím, tím víc mi z toho hučí v hlavě. Třeba z toho, že J. by prý poslala k dítěti i příslušnou sadu dárků. Což znamená, že potřebuju dopředu přesně vědět jejich počet, aby blondýna dostala stejně.

By mě celkem zajímalo, jestli je bruneta stejně srovnávací i k té druhé holčičce. Jestli její matka ví, zač je toho loket. Protože třeba dneska jsme byli na výstavě Naše cesta, na jejímž konci si bruneta vybrala tričko (platil otec) a blondýna šátek do vlasů (platila jsem já). Já k šátku přidala ještě magnet na lednici pro sebe. Což ona nepochopila a domáhala se ještě odznaku, protože jinak to není fér. Taťka byl běsnej a křičel na ni, ať už si konečně uloží do paměti, že na celém světě nejsou dva lidi, který by byly tak spravedlivý jako on a já. Že pořád dáváme pozor, aby některá z nich nebyla ošizená, takže nás nemusí furt kontrolovat.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: naprostý souhlas.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: nejsi divná.
    "Zvlástní" mi přijde "matka", která kvůli partnerovi odstrčí své dítě, navíc o Vánocích.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Mně tím teda J. dost překvapila. Začínám mít pocit, že jsem divná. Ano, samozřejmě si uvědomuju, že podřizovat se jenom dítěti je blbost. Děti vyrostou, dospějou, odejdou a já zůstanu jako kůl v plotě, protože jsem nepracovala na vztahu. Ale teda nemusím si piplat vztah zrovna o Vánocích, že. To jsou fakt svátky, kdy by děti měly dostat jednoznačnou přednost. Partner, který by to nechápal, by mi za to nestál.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: bingo! Aneb všechno pro děti, co mi to jen připomíná :-O

EDERA
    EDERA --- ---
    Tak opět téma Vánoce. Momentálně to vypadá na možnost, že budeme mít na Štědrý den i brunetu.:-O Její matka nechce trávit Vánoce se svou matkou, ale s přítelem, který letos o Vánocích svoji vlastní dceru mít nemá. Takže by to prý nebylo fér, aby tam jeden dítě měl a druhý ne, a bruneta byla nabídnuta na Vánoce otci. Mně to teda přijde divný - chápu dospělácké důvody, ale myslím si, že bruneta má přes veškerou lásku k otci přece jen blíž k mámě a bylo by pro ni lepší, aby byla s ní.
    Jinak s tím teda problém nemám. Šest lidí ke stolu nebo sedm, to už je fuk. Jediné, co jsem si vymínila, že musí být jasno s předstihem, jak to přesně bude. Protože jestli má být s námi i třeba 25., musí dostat své tři dárky u mojí mámy. A nehodlám to zařizovat 23. prosince.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Jasně. Jiný kraj, jiný mrav. Ale nám teda tohle uspořádání, na které byly děti navyklé, velmi usnadnilo novou situaci.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: u nás to právě bylo vždycky jen jednou. Naši pro ne nikdy žádné vánoce nedělali, bývalý tchán taky ne a u O rodičů je tedy tradiční oběd 25/12, kde jde spíše o to setkání a nějaké maličkosti.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Moje děti byly odjakživa zvyklé fasovat dárky natřikrát - doma na Štědrý den, u jedněch prarodičů na Boží hod a u druhých na Štěpána. Takže to vlastně není až taková změna.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: u nás bude Štědrý den 24/12 (tedy snad, loni jsme ho měli 26/12, protože jsme čtyřiadvacátého úpěli v posteli) a jsou u nás i O. děti. Ovšem dobře si pamatujeme, jak to bylo před dvěma lety, když u nás byly taky. Nějakého třiadvacátého si je O. ex vyžádala, že jako ať u ní ozdobí stromeček a oni se vrátili s novýma mobilama (což bylo proti dohodě, protože jak mají střídavou péči, vždycky měli jen jeden ŠD, na střídačku), dárky se i ten rok domlouvaly a kupovaly napůl a ona tohle. Divné to bylo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam