• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    Moje děti, tvoje děti, naše děti. Jaké je to v rodinách, kde se sešli partneři s dětmi z minulých vztahů? Jedno, zda spolu všichni žijete neustále nebo se vídáte jen občas. Problémy, možnosti, zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: no... já z Bártova dopisu nemám trasu B pražského metra, ale to se snad vsakne :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: No, a já sice mám perfektně zabalené dvě přepravky dárků, ale blondýna se právě vyslovila, že hlavně teda doufá ve sněžítko Glitters, což je zcela neomylně jediná věc, kterou z jejího seznamu nemám.:-( Tak holt jedu shánět, no.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: já to mam vymýšlene a zorganizovane perfektne, všechno na sebe navazuje a tak. Bohužel mi to totálně podstřelil Bartuv kasel, takže já se například nehnu z baráku a ze jsem se nějak tesila na výlety.
    WERKA
    WERKA --- ---
    EDERA: To chce grafikon :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Tak nakonec je z toho totální bramboračka, kdy V. brunetu teď vyzdvihl, zítra odpoledne pro ni přijede teta a bere ji do divadla, přiveze ji zpět k nám večer, kdy pak u nás dostane dárky. V úterý dopoledne ji V. odveze k babičce, u babičky si ji zas vyzdvihne 27. ráno, pojedeme na návštěvu k další babičce a večer opět předáme dítě zpátky. Mám pocit, že potřebuju další excelovou tabulku.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Jen postesk. U manželových dětí jako každý rok řešíme dárky pro jedno dítě, jeho ex pro druhé, dostanou to vždy u toho, u koho ten rok jsou (zmatky a plus dárky, které do toho ex vnáší, pomíjím). Nicméně my máme vše vyřízeno a zařízeno, načež se ukáže, že pro jejich dceru není zařízeno nic, protože to ex nevyřešila a ona se o jala řešit teď s námi (ví, že to má koupit máma ale to je na tom skoro to nejjednodušší). Přesněji řečeno se mnou. Já na to ale kurva fakt nemám čas. A to jsou od čtvrtka až do vánoc a po vánoc u nás, čili s matkou už toho moc nepořeší, že.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Bruneta včera pravila, že táta je její nejoblíbenější člen rodiny. "A co mamka?", optala se blondýna. "No, mámu mám taky ráda, ale je přísná." Přišlo mi to nefér, takže jsem pronesla plamenou obhajobu, že maminka je s ní častěji a musí častěji řešit i ty nepříjemný věci, kdy se brunetě třeba nechce dělat úkoly, cvičit na housle a tak. A že proto to pak vypadá, že je přísnější. A že na blondýnu jsem taky určitě přísnější než byl její táta.
    Blondýna to pak uzavřela, že nejpřísnější je na ni brácha. Což je teda taky pravda.
    FIFI
    FIFI --- ---
    VALENTINA: taky mi to je líto.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: "Vždycky říkáš, že mám jít po smyslu toho, co lidi říkají - ´Nevíš, čím by to mohlo být?´JE prosba." Tahle věta od našeho aspíka? Jako fakt? Mám já to zapotřebí? Ať jdou do háje oba!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: vyžeň! Aspoň v duchu.
    Já zase miluju, když O., který je typický odkládač práce a který nesnáší, když ho do ní někdo honí, cepuje M., který je v tom úplně stejný. A taky se úplně stejně brání ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Jen upustím páru.
    Juniorovi nejde v jeho pokoji internet. Jeho počítač jako jediný je připojený přes dráty, má na to takovou krabičku v zásuvce, ostatní počítače jedou přes WiFi. Netuší, proč mu to nefunguje. V. by mu s tím asi dovedl aspoň trochu pomoct, ale trvá na komunikaci na levelu, kterého Jr. zjevně není schopen. Takže v tuhle chvíli jsou zaseklí na pozicích - "nebudu to řešit, dokud si to nepřijde vyjednat", a "přece jsem mu racionálně řekl, že to nefunguje a co už jsem vyzkoušel".
    Mám sto chutí je vyhnat na mráz. Oba!
    EDERA
    EDERA --- ---
    VALENTINA: My právě měli takové debaty pořád taky. Můj muž naprosto netušil, kolik v Čechách stojí dětské oblečení, měl v hlavě jen americké ceny, takže mu přišly drahé snad i věci od Vietnamců.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Ano, ta samozřejmost mě na tom vytáčí taky nejvíc. U nás teda nejde o peníze - J. nenárokuje nic nad rámec výživného (které je teda vysoké a rozhodně nezapadá do doporučovaných tabulek v poměru k příjmům otce). Ale zase teda zcela samozřejmě předpokládá, že dokážeme vykrýt jakoukoliv potřebu hlídání oznámeného na poslední chvíli.

ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: je vtipne, jak to vidím i z druhé strany. Ale mně primarne nevadí výdaje, ale jakasi ex samozřejmost atd.

VALENTINA: u nás většinu zařizujeme my, protože ex nemá čas, akorát to děláme blbe, to zase jo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: je vtipne, jak to vidím i z druhé strany. Ale mně primarne nevadí výdaje, ale jakasi ex samozřejmost atd.

VALENTINA: u nás většinu zařizujeme my, protože ex nemá čas, akorát to děláme blbe, to zase jo.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EDERA: no ano, to rozhodně, o tom máme diskuze už teď:) a ano, počítám s tím, že většinu věcí budu kupovat/zařizovat já
    EDERA
    EDERA --- ---
    VALENTINA: Já bych se bála i toho, že taťkovi se do nákupů těch věcí chtít nebude, takže to budeš zařizovat Ty a ještě se budou vést diskuse o tom, jestli fakt musela mít M. takhle drahý boty (i kdyby ve skutečnosti byly za cenu podprůměrnou).

ANNAWA: Ano, blbější. To si pokaždé říkám taky.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    {reply EDERA|43104824 a hodnější, a někdy si říkám, zda proste blbejsi :-)

Ale s tím konkrétním řešením mas pravdu, nějak to promyslim.

EDERA: Ony ty pravidelne dny v týdnu vznikly tak nějak, z nějakých pravidelných aktivit, dneska už nejsou nebo to není potřeba, ale zvyk zůstal a i já to vítám. Když jsou u nás a jdou energie k ex, hodí se to k odfrknuti, když je to naopak, aspoň s nimi probereme, co potřebujeme.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EDERA: ten jeden večer máme v plánu, protože máme oba takové pravidelné aktivity.
    s penězma to bude těžký, budeme to muset nějak dělit napůl, jakože asi schovávat účty a pak jednou za měsíc společně vyúčtovat nebo nevím...to asi ukáže čas.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VALENTINA: To je mi líto.
    U takhle malých dětí mi přijde lepší střídání po týdnu. Celkem se mi líbí i to, co psala Annawa, že děti i v těch týdnech, kdy jsou u druhého rodiče, vždycky na jeden večer dorazej. Přijde mi to i praktické - každý čtvrtek jste u táty? OK, já můžu chodit pravidelně cvičit.
    S penězma bych viděla riziko v tom, že sice v pohodě každý zaplatíte každodenní výdaje dětí u sebe, ale co až dojde na "investice" typu boty, bundy, lyže...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Ono je to klasika - nechce jít do konfliktu s nepříjemnou ex, tak jde do konkfliktu s Tebou, protože jsi milejší, lepší a vůbec si to pak nějak vykomunikujete. Opakuje se to věčně dokola. U nás taky.:-(

ANNAWA: Ale navrhnout jasné a konkrétní řešení se mi velmi osvědčilo. Na to chlapi fakt slyšej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam