• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNAWAPatchworkové rodiny
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: A co to bylo za boty?:-O Tři tácy nestály ani moje kozačky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VALENTINA:
    EDERA: sdílená tabulka výdajů nám funguje několik let, takže je to dobré řešení. Jen je dobre se domluvit, na něčem jako cenách obvyklych. To my zatím neměli a já koukám na boty pro K za 3k dost s nevoli.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VALENTINA: Chápu. Můj manžel to měl stejně. Oblečení na děti sice kupoval i sám, ale vždycky jen v USA, kde ty ceny jsou méně než poloviční. Zkus ho nasměrovat někam do obchodu, ať si udělá průzkum trhu.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EDERA: tak já myslím volně prodejné léky typu probiotika, vitamíny, a filip má na astma léky dané, s tím se nic dělat nedá.
    a co se oblečení týče, tak já zrovna kupuju boty i hadry ve slevách, na bazarech atd, takže mě těžko může manžel podezřívat z hýření, ovšem on ustrnul v době, kdy boty stály dvěstě a oblečení dětem nikdy nekupoval, takže mu to asi přijde zbytečné.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Já právě obvykle taky moc nevím. A když se něco prolákne, tak se obvykle ukáže, že chlapec je tak mimo, že mám pochybnosti, jestli je dobře, že nevím.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VALENTINA: Annawa tu zrovna dneska zmiňovala tabulku sdílených výdajů. To mi přijde jako docela dobrý nápad. A pokud bude mít manžel námitky proti tomu, že je něco moc, tak se zkusit dohodnout, co je částka za konkrétní věc akceptovatelná a co už ne (např. že boty mají stát do tisícovky, džíny do šesti stovek etc.). Léky jsou trochu problém, ale fakt se mi osvědčilo se ptát, jestli neexistuje bezdoplatková varianta. A to i pro mě - najednou se zjistilo, že na migrénu nemusím mít tři tabletky za 280 Kč, ale můžu mít se stejnou účinnou látkou šest tabletek za cenu poplatku za recept.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Vy určitě máte nějaký tip, jak v rozdělené rodině(střídavá péče) postupovat ohl.různých výdajů. Nepočítám velké věci jako platba kroužků, obědů, atd. Jde mi o takové ty drobnosti typu kadeřník, léky, oblečení, boty atd. Mám totiž pocit, že vše toto zatím hradím já-manžel jaksi takové podružnosti nebere na vědomí, oblečení s dětmi kupovat nepůjde a boty taky ne. nechci to hrotit, jelikož spolu doposud vycházíme dobře, ale na druhou stranu nechci být za blbce a platit to všechno sama, jak tohle řešíte?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA: je fakt, že my o krocích našich synů 17 a 18 spíše moc nevíme a snažíme se jim věřit, ale je-li to lepší?
    HANELA
    HANELA --- ---
    FIFI: tedy na druhou stranu mi přijde, že je H chudák :-))))) vždyť vy víte pomalu o něm vše, každý jeho krok. Nechte ho žít :-))))
    Maturitu udělá, všechno udělá výborně jako vždy, jen Ty se nervuješ
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EDERA: Ano, ale co jsem pochopila, dost to ostatní rodině zkomplikovalo život. Navíc se to odrazí v další sjednávané pojistce.
    Nechala bych ho uhradit minimálně desítku.
    Protože takhle to má právem v patě - co by se zalamoval - rodiče vše nějak zařídí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ILLUZE: Dyť píše, že to naštěstí pokryla pojistka.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FIFI: A to mu nesejmete z kapesného nebo netrváte na tom, že vám škodu uhradí z brigády?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Bych asi vyrobila tabulku, jako cenu považuju za maximální akceptovatelnou pro boty, džíny, bundu, svetr, triko etc. A pak už je to jen otázka jednoho mailu.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: přesně tak to vidím taky. Jen přesvědčit Ondřeje, že se do toho dohadování musí pustit.
    FIFI
    FIFI --- ---
    EDERA: penize... hm. vsechno je mu jedno. auto naboril, skoda 56 tisic. Mesic v opravne, nastesti slo vse z havarijniho (dali mu stare dily, jinak by to bylo mnihem vic). Nic. Ze by pochopil, ze tedy mame problemy je do skoly vozit a aspon se snazil nekde jinde, kdyz on je bez auta.. nula.
    FIFI
    FIFI --- ---
    No ja v klidu nejsem:) Manzel take ne. Je mu 20, ja se v jeho veku vdavala. No nic.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Aha. Tak v tom případě bych ohledně oblečení jednostranně nastavila, co považuju za normální sumu a na co jsem ochotna přispět polovinou. Ať si jim klidně kupuje i něco dražšího, ale já dám max polovinu z X.
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIFI: Jestli je takhle laxní i váš vzorný chlapec, začínám být v klidu.:-) Jinak je to jak přes kopírák. Někdy mám pocit, že nikdy není pozdě začít je tlouct.:-)
    Ilustrace z minulého týdne kvůli autoškole. Někdy v polovině října ho kvůli špatně vyplněným papírům (zvoral to instruktor) nepustili ani k testům. OK, náhradní termín nakonec teda ve čtvrtek a pátek. Jenže mezitím proběhl 1. listopad a s ním nějaké změny v pravidlech a v tom, co se (zejména u praktických zkoušek vyžaduje). Navrhovala jsem, ať z instruktora za tu chybu vyrazí jednu kondiční jízdu navíc. Ne, neví, čemu by to mohlo pomoct. Navrhovala jsem, ať teda zavolá kamarádce, která ty zkoušky dělala den před ním a kterou její instruktor na poslední chvíli o všech novinkách poučil. Ne, je to zbytečné, stejně by se jí nedovolal.
    Jak říkal můj táta, musej si tu držku nabít sami. Blbý akorát je, že nás to pak bude stát nějaký peníze.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LISTICKA: tak ta je skvělá :-(

EDERA: my platíme provoz jednoho dítěte, tedy kapesné, mobil, OC, jidlo... oblečení se právě puli.

FIFI: asi mě to svým způsobem uklidňuje.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ANNAWA:
    EDERA: ja budu mimo tema, presto se zeptam - co tak Vasi maturanti delaji? Nas jako nedela nic. Tez na zadny kurz chodit nebude, o narodnich srov. zkouskach toho moc nevim (a on asi taky ne, rozhodne se nikam nechysta). Na jeho vybranou skolu berou bez prijimacek a v prvaku to vyhazej na matice a chemii. Furt rika, ze jeho prece nevyhodej, tak proc by na nejakou matiku jako nekam chodil..
    Ze by se treba staral o to, jak dolozit FCE (jak pise EDERA) , aby nemusel z te anglictiny maturovat..nic. Prihlaseni k maturitnim predmetum? Pochybuji, ze vubec vi, ze se neco takovyho dela. On jednoduse nedela nic. Od patku se mu valel na stole a tak ruzne jinde dopis z matfyzu, neotevreny. Pak to tedy dnes otevrel a na muj dotaz, co mu pisi, odpovedel, ze nevi, ze to necetl, ze to jen vybalil. Ja uz fakt nevim. Tak jsem se podivala na materialy, co mu pisi, zaujal mne mezi mnoha letaky odkaz na matikamailem.cz - prave pro maturanty, posilaji zdarma ulohy a druhy den je vyhodnoti. Rekl, ze to stejne delat nebude.
    V patek se ulil cely den ze skoly, byl na logicke olympiade. Prvni tri hodiny by byval mohl ve skole byt, nesel tam, zatahl to. Logicka zacinala ve 12 hodin. Jeho trida psala v patek ctvrtletku z M. Rikame - zjistil sis, co tam bylo? Ne. Zjistovat to nebudu. Nejak to dopisu, nic zjistovat nebudu. Logicka je uplne k nicemu, vzdy postoupil do tohoto kola a tam skoncil. proste zabity den, uteklo mu vyucovani, pisemka a jeste si nic nezjisti. Predminuly tyden - jak byl svatek, presne to stejne - omluvili jsme mu dva dny pred svatkem. Zase byl na nejake akci a utekla mu skola. Dcera byla na te akci s nim, ta si predem domluvila, ze ji spoluzacky (stejna skola jako syn), poslou, co si ma dopsat, co je za ukoly, co se ve skole delo atd.
    Saty na jeho maturitni ples resi akorat dcera, ale ples je nekdy v dubnu, ona jeste docela roste, takze jsem dnes opet rikala, ze saty maji cas a ona, ze plesova sezona uz zacala a pak nebudou nic mit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam