JEDI: ono to lehce připomíná šamanské zpěvy ikaros, hlavně tedy začátek, hudbu do toho nepočítám.. to mi připomělo, jak jeden šaman složil podobně znející nápěv, kde zpíval automobilům, letadlům a lodičkám :)
DARJEEL: to, co píšeš mi připadá přesné - jednak, že je předávají předci a druhak jsou jaksi hluboko v lidech, jinými slovy..
nicméně když si představím počátek, kdy vznikaly symboly, kdy kořenila hloubka dnešních pocitů a vnímání symbolů, tak vidím například mamku, taťku, syna nebo dceru v jeskyni u ohně a mamuta před barákem, jak kreslí třeba v altamiře znak buvola a malého hrdinu učí "toto je znak buvola - loveného, kořisti, tvého cíle, toto je hvězda - na nebi, svítící, orientační bod, bude tě chránit, toto je strom, oheň..." a podobně. (tu větu jsem schválně nechala takhle blbě :))) )
díky za knižní tipy, Junga jsem prozatím nějako odložila, ale určitě ne na furt. :)
VYHULENY_UFO: Brzdi s těmi posudky o základní vzdělanosti. A slušné vyjadřování bez nadřazenosti je také rámec základního vzdělání a tobě chybí. Takže tak. O základkách tu máme auditko. Ale jinde. A na LSD též. Asi i na obilí... Takže to je ode mne všecko, na další rozvíjení debaty o základech vzdělání jsou jiné prostory, ale ne tyto. Jestli tě zajímá DMT, tak se podívej na nástěnku.