• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MEA: no nezbývá než zopakovat doporučení na Verenu Kast: Dynamika symbolů, popřípadě hodně zajímavý čtení o archetypech od Jamese Hillmana: Sny a podsvětí.
    MEA
    MEA --- ---
    KAMAHL: zdroj prosím? :)
    DARJEEL: měl bys po ruce nějaký textový dokument? :)
    MEA
    MEA --- ---
    JEDI: ono to lehce připomíná šamanské zpěvy ikaros, hlavně tedy začátek, hudbu do toho nepočítám.. to mi připomělo, jak jeden šaman složil podobně znející nápěv, kde zpíval automobilům, letadlům a lodičkám :)


    DARJEEL: to, co píšeš mi připadá přesné - jednak, že je předávají předci a druhak jsou jaksi hluboko v lidech, jinými slovy..
    nicméně když si představím počátek, kdy vznikaly symboly, kdy kořenila hloubka dnešních pocitů a vnímání symbolů, tak vidím například mamku, taťku, syna nebo dceru v jeskyni u ohně a mamuta před barákem, jak kreslí třeba v altamiře znak buvola a malého hrdinu učí "toto je znak buvola - loveného, kořisti, tvého cíle, toto je hvězda - na nebi, svítící, orientační bod, bude tě chránit, toto je strom, oheň..." a podobně. (tu větu jsem schválně nechala takhle blbě :))) )

    díky za knižní tipy, Junga jsem prozatím nějako odložila, ale určitě ne na furt. :)


    VYHULENY_UFO: Brzdi s těmi posudky o základní vzdělanosti. A slušné vyjadřování bez nadřazenosti je také rámec základního vzdělání a tobě chybí. Takže tak. O základkách tu máme auditko. Ale jinde. A na LSD též. Asi i na obilí... Takže to je ode mne všecko, na další rozvíjení debaty o základech vzdělání jsou jiné prostory, ale ne tyto. Jestli tě zajímá DMT, tak se podívej na nástěnku.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    _BENNY: jj presne to som mal na mysli :))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SAGUS: to se mi stalo na psychedelicke davce DOB, byl to jeden z nejvetsich masakru co jsem kdy zazil. jel jsem po tom sroubovitem hadovi DNA jako po horske draze a jak jsem po ni svistel, videl jsem k tomu i jednotlive podoby me existence, od vopicaku pres plazy az prvoka a koncilo to mohutnou oslepujici explozi. malem jsem si pri tom ucvrkl do kalhot :-)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    Tiez uz sa mi raz podarilo natiahnut si do systemu skill z inventare mojich minulych zivotov, ale to este samo o sebe nevypoveda nic o zahadach DNA, akurat to bolo vtedy dost synchro ked som si jeden den nasiel na nete clanok na tuto temu a o mesiac sa mi podarilo prakticky si to odskusat pomocou jednej techniky ktora mi bola doporucena. Kazdopadne koho by to velmi zaujimalo, nemal by byt az taky problem objednat si lekci o sroubovitem hadovi tahnoucimu se napric casem na vysokej davke nejakeho psychedelika, ludom sa to deje docela casto :)
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    000333: diky :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SAGUS: asi jsem se do té diskuze neměl montovat. nemyslel jsem to zle. přirovnání k "naivní víře" je chytré a prozrazuje vhled.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Co se týče umění ovlivněné zkušeností DMT (ani ne tak Ayahuascou, jako metodou dýmky), tak bych rád zmínil zejména tyto:

    Dean Fleming
    Dean Fleming Fine Art
    http://www.deanfleming.com/Gallery2.html

    Michael Chichi
    There is no money in a reality of infinite abundance. — Synaptic Stimuli
    http://synapticstimuli.com/infinite-abundance/

    Z nich mi tak trochu naskakuje husí kůže, protože..... :-D
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    XCHAOS: nie, tak to bolo oznacene ked som na to prvykrat narazil a tak to oznacujem aj ja. Netvarim sa ze som vedec a nechcem znasilnovat tieto pojmy, preto som napisal ze by som to nerad rozoberal a ze to je z mojej strany naivna viera.
    Na tvojom mieste by som ale preskumal svoje vlastne pocity a vyriesil otazku, preco jedine tvoje posty v tomto threade su dve ironicke povysenecke poznamky na moju adresu, vadim ti? Az ano, je tu moznost ignore, dakujem za pochopenie.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MICHAL_R: no kolegové z branže, kdo jinej :-)
    Ale těžko říct jak to je, možná by stálo za to ozvat se dr. Vojtěchovskému, ten by Ti řekl asi nejvíc, protože to byl on a Grof, kdo od Roubíčka poprvé dostali acid...
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    DARJEEL: OK, díky za info. Nejde mi ani tak o to, abych věděl "komu uvěřím :-)" Já jsem akorát chtěl vědět, odkud vítr vane, když někdo o někom prohlašuje, že si něco vymyslel... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MILUCH:
    SAGUS: když něčemu nerozumím (a to je špatný, bolestivý, nepřjemný pocit - byli jsme vychováváni, že nerozumět a nevědět je nežádoucí a vede to k nižšímu sociálnímu postavení, apod.), tak to zaplácnu kvantovou mechaniku - a získám hezký, hřejivý a uspokojivý pocit, že tomu rozumím a jsem king? :-)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    KAMAHL: to je taka teoria o tom ze dna ma v sebe zlozku ktora sa jaksi vymyka casu a priestoru a obsahuje informacie a znalosti o vsetkych minulych aj buducich inkarnaciach :)) radsej by som to tu nerozmazaval, ani nechci vediet odkial to mam :) . Pripada mi to dost pravdepodobne a uveritelne, to je vsetko, mam k tomu vztah asi ako konvencny krestan k Bohu :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MICHAL_R: vedoucí katedry psychologie FSS, prof. Vybíral... a pár dalších méně významných jmen... to už je na Tobě, komu uvěříš :)

    Ad současná debata, doporučuji vademecum pro to, aby tady mohla být rozumná diskuse: Mantak Chia: Dark Room Enlightement, aspoň prvních pár desítek stran ke kaskádě tryptofan - serotonin - melatonin - 5-MeO-DMT - DMT
    Jinak se tu budete dohadovat o něčem, co už je dávno známý a popsaný...
    EKEAZE: i při dunkelterapii a to hodně výrazně...
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    UF0UN: Prokazané je to, že v hlubokých meditacích se koncentrace DMT zvyšuje.
    EKEAZE
    EKEAZE --- ---
    SAGUS: ano tak jsem to myslel :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam