• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    (Jakákoliv) hudba a DMT je podle mne kombinace s hodně divnými efekty. Jak se začne vnímání "zpomalovat" (aby 5 minut pak mohlo působit jako věčnost), tak se začne zpomalovat i poslouchaná hudba - prostor mezi beaty apod. se začne natahovat do nekonečna, a to až k momentu, kdy si člověk řekne (zatímco dochází k postupnému rozpuštění rozdílu mezi slyšením, viděním a myšlením) něco jako "A doprdele - co když se ta hudba zastaví úplně?" a začne řešit, jak se z té zastavené hudby, resp. zastaveného času, dostane zpátky :-)

    Jinak deathmetal bych si asi nepustil, protože bych se bát, že by se ty jejich často dost idiotské a morbidně-krvavé texty v tripu "zhmotnily" a pak by mě strrašily :-D Na druhou stranu mi Špongli přijdou jako docela dobrá volba (ale každý má jiný vkus); vždyť se sami svojí afinitou k DMT nijak netají (viz ´Divine Moments of Truth´ apod.)...
    MEA
    MEA --- ---
    MIRIS:
    SAGUS:
    no je fakt, že když se zamyslím nad vjemy hudby na dmt, tak zas až tak podstatné nejsou.. ale zase na druhou stranu, imho metal by mne rozsekal na cimprcampr, ale pravda, je to můj předsudek :) vyzkoušené to nemám.. .)

    ale zase někdo může mít jinou zkušenost, co se vnímání hudby týče..
    MEA
    MEA --- ---
    SAGUS: jo ajoooo, už to vidím, to "ne" na konci výroku, je mi to už jasný! :D
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    MIRIS: jj, nic ine som tym povedat nechcel ;) .. a ked uz sa chce clovek proste bavit, rozdiel medzi sponglom a deathmetalom uz je len otazka vkusu :)
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    SAGUS: na hlubší ponor bych to nepustil , jak říkáš...
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    MIRIS: no, tak ne hledani... spis o aky typ zazitku ma clovek zaujem.. na mna ta hudba posobi ako rusivy cirkus, na party ideal ale domace sedenia si organizujem trochu inak a v poslednej dobe uz si neviem predstavit ako podmaz na hlbkovy psychedelicky ponor nic ine nez ambient, pripadne velmi jemnu a citlivu muziku - ziadne ukvakane psycko ktore na mna vrha pestrobarevne fraktaly z kazdej strany :).. rusive. A psychedelicky rozmer ticha, to je zase dalsia kapitola :)
    MIRIS
    MIRIS --- ---
    SAGUS: hele já si tohle album pouštěl zrovna to vyšlo den před tím když sem zakládal tak sem si to ke konci pustil , dá se říct že sem tam vůbec nic nehledal :O
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    MEA: tak ludia su rozni.. ja napriklad nechapem ani to ze si niekto na tripe pusti Museum of consciousness od Shponglu, ale kazdy tam asi hlada nieco ine ;)

    hlaska uz totalnejsi byt nemuze, je to vyrok Bohouse z kurvahosigutntag a citaty velikanov sa neupravuju :))
    MEA
    MEA --- ---
    a tenhle mne barvami jaksi polorozsekává :)
    MEA
    MEA --- ---
    MILOSHIT: hehe :) to je asi spot na DMT TV :)

    tenhle se mi fakt líbí
    Chris Saunders
    MEA
    MEA --- ---
    SAGUS: prej já nejsu rasista.. :D dobře ty! to tvrzení by bylo totální, kdybys napsal "pre mna je japonec ako číňaň", to bych se asi válela smíchy :)))

    ale teda co je pro mne dosti nepochpitelný, i když jako zrnko maličkýho pochopení se mi tu kutálí (když to vezmu z jinýho úhlu pohledu aneb proti gustu..), když si pustím nějaký videopost "DMT obrázků" s uřvaným a "vyblitým" black/death metalem O_o, příliš nechápu tuhle kombinaci!
    jak si můžou ti lidi užívat takovej trip, když jim do hlavy řve a buší takovej "náser"? si říkám, jsou psychicky v pohodě? fakt nevim, jen se ptám.............................
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    MEA: ajaj, to sa omlouvam :)) dvojnasobne az su tu nejaki cinania alebo japonci ktorych som touto lahkovaznou zamenou mohol urazit :)).. ja nejsu rasista, pro me cikan jak cernoch ne :D

    MEA
    MEA --- ---
    SAGUS: japoská jo?? seš si jist? já neeeee... spíš čínská krajina.. navíc, je-li pán číňan (i to jméno je spíš čínské než japonské..) a vezmu-li v potaz přínos japonců v umění ve srovnání s číňany, tak je to už tuplovaný.. :)

    oooo, nádhera fakt
    A Playful Eye Matched By a Masterly Touch / Chang Dai-chien's works at SFSU toy with tradition - SFGate
    http://www.sfgate.com/...ainment/article/A-Playful-Eye-Matched-By-a-Masterly-Touch-Chang-2905083.php
    MEA
    MEA --- ---
    UF0UN: každej bere drogy :))))))) a mozek za to může, drogista jeden :)
    MILOSHIT
    MILOSHIT --- ---
    ;)

    Flying Lotus - DMT Song video - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=higMmAiCxBY
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    UF0UN: nadhera, diky za inspiraci :). Ja som mam doteraz dojem ze vsetky tie japonske krajiny su sice moc hezke, ale na jedno brdo.. az doted.
    QVILL23
    QVILL23 --- ---
    jo ale to bylo ketaminu
    UF0UN
    UF0UN --- ---

    Takový Čang Dai Čien strčí 90 % psychedelických obrázků do kapsy a to ani nebral drogy.
    MEA
    MEA --- ---
    MEA: jooo a ještě, kdyby chtěl někdo vidět víc od toho autora, tak zde..

    raqip shaw
    http://www.galerierudolfinum.cz/cs/exhibition/raqib-shaw

    jeho kresbičky (např. rozmarných šelmiček apod.) byly dokonalý!.)

    patinu netradičnosti většině obrazů dávaly flitry :D, všechny obrazy se třpitily jak divý, je vidět, že umělec je pravděpodobně snobáček a možná něco z toho špatně nese.. imho a podle obrazů a jejich námětů..

    a co mne rozebralo na konci výstavy, tak to byla tato socha O_O uuuuuh!

    jak z bizarního filmu naked lunch (http://www.csfd.cz/film/1797-nahy-obed/ )
    MEA
    MEA --- ---
    SAGUS: jj, to chápu..
    a k tomu zářící barvy, vše komplet uv a duha, zvýrazňovače, no je to už furt dokola.. mám ráda, když tu tradici obohatí něco nového, třeba lesní barvičky nebo černobílo :), jiný motivy než houbičky, omy, šívové a sloni nebo přesně rozmístěné mandaly - nic proti mandalám a jejich vyrovnanosti, ale prostě, když se mezi nimi objeví nějaká "mandala" třeba s obrázkem krajiny, tak to je pěkná změna :)

    zrovna takovou kulatou "mandalu s příběhem" jsem měla tu čest vidět a teda, krása krása, napočátku to byl vynikající úvod, díky..

    a taky nic proti bohům a znakům, ale imho by k nim měl mít dotyčný opravdový vztah, měl by tím být vyjádřen z nitra a ne z módy nebo jakéhosi rozmaru.. i když zase, když se na to podívám z úhlu nevědomosti toho nebo onoho nositele ómu nebo šlona a jeho pocitu spojenýho se symbolem, tak zase je to o něčem jiným .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam