• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    DIVA
    DIVA --- ---
    JAXXE: neni ten rozdilny stav dany rozdilem v davkovani?
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    DARJEEL: zkus mi najit výzkum na kontraindikace pro tento chemicky koktejl, prosim:

    N,N-dimethyl-5-hydroxytrytamine; bufotenine
    N,N-dimethyl-5-methoxytrytamine; O-methylbufotenine; (5-methoxy-N,N-dimethyltrypamine; 5-MeO-DMT)
    5-methoxytryptophol
    5-methoxyindoleacetic acid
    5-hydroxytryptophol
    5-hydroxyindoleacetic acid
    N-methyl-5-methoxytryptamine
    N-methyl-5-hydroxytryptamine
    bufoviridine; N,N-dimethyl-5-hydroxytrytamine-O-sulfate
    5-hydroxytryptamine; 5-HT; serotonin; enteramine; thrombocytin; thrombotonin
    N-methyl-serotonin
    tryptophan
    bufotalindin; hellebrigenin; (a bufogenin - cardioactive sterol).
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    DARJEEL: ano lidi je dost, ale vyzkumu malo, do filmu nemuzes davat něco z dizkusniho fora
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JAXXE: ale no tak, pastoval jsem to jako priklad toho, ze tech informaci je dost a jsou dobre dostupne... ale ok, treba:

    Guidelines for 5-MeO-DMT use - Bufotenine and 5-MeO-DMT - Welcome to the DMT-Nexus
    https://www.dmt-nexus.me/forum/default.aspx?g=posts&t=75496

    rok zalozeni vlakna 2009... i tady, jak vidis, je dost lidi, kteri maji zkusenost s nndmt nebo primo 5meo, takze informovanost existuje, jen se k ni dostat, respektive ji dobre dostat k lidem...
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    TADEAS: tak hlavne je to velmi individualni. každý jedinec je na trosku jiné urovni a nekomu staci mala davka čehokoliv a zazije hluboke stavy a někdo na velke davce skoro nic. spousta lidi si třeba zážitek s 5-meo nepamatuje vůbec, presto, ze během nej se blazene usmivali
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JAXXE, JAXXE: ok, dik. to co linkujes jsem cetl a ze sve zkusenosti s nn-dmt s tim nemohu souhlasit no. (a dmt+ibogain me taky napadl, mozna to nekdy vyzkousim :)) ... ja si myslim, ze tyhlety rozliseni (a tvrzeni o nesrovantelnosti) jsou taky dusledkem toho, ze o tom (5-meo, nn-dmt, napr.) premyslime jako o latkach (ktere jelikoz jsou ruzne maji ruzny ucinek), pricemz se ale spis posouvame do ruznych mist, odkud je ruzny vyhled, a na tom co ten posun umozni az tak nesejde. ale to je fuk.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    PURPUREAL: to je taky mozne. přirozenou cestou jsem to nikdy nezazil, takze srovnávat nemuzu. velmi se to ale blížilo popisu "nepopsatelného" ;D
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    TADEAS: mam zkušenost s oběma. u klasického DMT jsem mel ruzne vize, videl jiné svety, bytosti. byl jsem tam ja /subjekt/ a ostatní /objekt/. u 5-meo nic takového nebylo. jen byti, existence, všechno a nic. všechno je jedno - v obou významech ;)

    obecne je to nesrovnatelne, ale jak jsem psal: to neznamena, ze nekteri jedinci jsou toho schopni dosáhnout s jinyma latkama nebo i bez nich pomoci jinych technik zejo ;)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    PURPUREAL: podobně reagoval i jeden hinduistickej sadhu, kterýmu dali nějakých x-set mikro - zasedl do pozice, až to skončilo tak vstal a řekl něco ve stylu "jo, je to dobrý, ale já jsem v tom stavu pořád"
    PURPUREAL
    PURPUREAL --- ---
    JAXXE: To je mnohem lepsi report, nez ten z DMT-Nexu. Diky, ze jsi sdilel svoji zkusenost.

    Pokud jde o osviceni, vzpomnel jsem si na jednu historku od studenta tibetskeho ucitele Chogyama Trungpy:

    But later, when we asked Rinpoche if LSD was a valid path to enlightenment, he said no, because no matter what we experience, in the back of our minds we know that we took a pill and that knowledge negates the pure experience of realization.

    Je to z knizky "Taming Untameable Beings: Early Stories of Chögyam Trungpa Rinpoche with the Pygmies and Other Hippies" od Jima Lowreyho.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    JAXXE: tibetské buddhistické školy na to mají jiný názor, ale asi není potřeba to dál řešit...
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JAXXE: no a jak se divas na rozdil zaba (5-meo) vs nn-dmt? grof ma zkusenost s obema? ty mas zkusenost s obema? ... ja s obema ne, ale mam docela zpracovanych zhruba deset zkusenosti s nn-dmt a vzdycky v tech popisech 5-meo vs. nn-dmt i v tom tvem popisu se to blizi daleko spis tomu co rikas. tak me jenom vzdycky zarazi ty tvrzeni, ze "je to s nicim nesrovnatelne". tak me zatim vychazi, ze to neni tak proste, ze by to slo takhle z fleku srovnavat nebo mluvit o nesrovnatelnosti :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAXXE: Přesto se někteří džívanmuktové rozhodnou stáhnout osvobozené neomezené vědomí zpátky do omezeného těla.

    uz to nekdo natocil a dokazal? to bych docela rad videl, staci mi link na nejaky videjicko na jutubu.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    INK_FLO: to není pravda. existuje spousta urovni a typu "osviceni" a nektera jsou jen docasna. jen ten poslední level muze byt natrvalo, ale "Nirvikalpa-samádhi je stav nepopsatelné blaženosti, z něhož se nechceme vracet zpět. Nemáme důvod se vracet, nemáme kam se vracet, nemáme odkud se vracet, protože jsme všude, jsme všechno. Přesto se někteří džívanmuktové rozhodnou stáhnout osvobozené neomezené vědomí zpátky do omezeného těla. Činí tak ze soucitu. Odepřou si stav absolutního blaha proto, aby pomohli nesčetným dalším duším ze tmy nevědomosti ke světlu poznání."

    Samádhi – nejvyšší vědomí
    https://www.joga-cakry.cz/samadhi
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    PURPUREAL: při spravne davce je to nesrovnatelne s nicim, to ve filmu říká i Stan Grof, který toho zazil hodne... to ale neznamena, ze nekteri jedinci jsou toho schopni dosáhnout s jinyma latkama nebo i bez nich pomoci jinych technik zejo ;)

    v patek o tom se mnou vyjde rozhovor v casopisu Tema. nemuzu to tady dat cele, tak jen kousek "I když se tyhle věci velmi obtížně vysvětlují slovy, tak sám tam vnímám tři fáze. V první cítíte, že jste všechno, jste vším, co existuje, jste všude. Vnímáte všechny bytosti, sám jimi zároveň jste, zažíváte splynutí. Ve druhé fázi zůstane „jen“ jasné krásné intenzivní světlo. A v tom úplně nejhlubším stavu, ve třetí fázi, zažíváte nicotu. Nepředstavujte si to ale jako něco negativního, spíše jako nekonečný prázdný prostor, ve kterém nic nechybí, nic není navíc a vy víte, že to je místo, odkud všechno pochází. Inteligence, nekonečná láska a přetlak tvůrčí energie...„Žába“ je strašně rychlá. Během tří vteřin přestanete vnímat sám sebe. Zmizí osa, na kterou jsme v běžném životě zvyklí. Pozorovaní, pozorovatel a objekt pozorování - to se naprosto rozpadne. Prostě jste najednou vším. Na své vlastní tělo, na své vlastní ego zapomenete. Vnímáte ho možná jako kapku v oceánu, kdy vy jste ale tím oceánem, takže je to naprosto nepodstatné."
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    AMBIENTIUM: kdysi po nějakým psychedeliku jsem to věděl naprosto přesně, ale už jsem to zapomněl :-(
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    INK_FLO: Přitom Buddha říkal, že všechno je pomíjivý....tak teda jak to je?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    s osvícením se to nesmí přehánět, jinak ti zevšední jako cokoliv jinýho :-)....(btw. jednou ze základních definic osvícení je to, že je trvalý, když už se tu šermuje pojmama tohoto kalibru)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //takhle vypada sireni toxikomanie v praxi. :D
    //nektery growshopy dostaly svyho casu sireni toxikomanie za sklenenky, papirky a jine kuracke potreby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam