• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    DIVA
    DIVA --- ---
    JAXXE: to vubec nezpochybnuju .)

    Jde mi o rozdil ucinku jinych psychedelik pri degustacni / seriozni davce. Ucinek tech latek se zpravidla ne jen umocnuje, ale i kvalitativne meni. Ptam se jen, jestli mas konkretni predstavu, jak ucinkuje urcite dane "mnozstvi" dmt v jedne a druhe verzi.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    E2E4: on ve filmu říká, ze to bylo 5-meo a ze az pak se dostal k ropuse, ale nedal si tolik
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JAXXE: No to je ale tim 5-meo, ostane viz clanek filipa tylse:

    Stanislav Grof v dokumentu velmi barvitě líčí své prožitky po (snad) 30 mg “medicíny z ropuchy” (nicméně popisuje zkušenost s čistým 5-MeO-DMT, nikoli sekretem Bufo alvarius, což film nezdůrazňuje).
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    E2E4: snazim se obhájit, proc jsme ve filmu zminili jen obecne kontraindikace, které plati pro všechny psychedelika. tot vse
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    DIVA: tady je výzkum, kde 72 procent lidi říká, ze to je silnejsi zážitek nez jiné psychedelika: http://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/0269881118769063.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JAXXE: uplne mi neni jasne o co ti jde - v ucinnem monozstvi je tam zjevne jen 5-meo-dmt (bufoteninu je tam podle clanku ze ktereho jsi ten seznam zkopiroval ~30x mene a navic je nekolikrat mene ucinny). ucinky a kontraindikace 5-meo-dmt jsou dobre zname. BTW na scholar.google.com najde ~1000 clanku jen o "bufo alvarius".

    zbytek co jsem zbezne koukal jsou bud bezne soucasti potravy (tryptophan) nebo latky telu vlastni popr. produkty jejich metabolismu a par malo znamych derivatu tryptaminu. popis ucinku se nijak nelisi od popisu ucinku vyssi davky 5-meo-dmt.

    trosku mi to prijde, jako bys rikal, ze pivo je neprozkoumany chemicky koktejl, takze zadne informace o ucincich a kontraindikacich alkoholu pan guru nepodava.
    DIVA
    DIVA --- ---
    JAXXE: neni ten rozdilny stav dany rozdilem v davkovani?
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    DARJEEL: zkus mi najit výzkum na kontraindikace pro tento chemicky koktejl, prosim:

    N,N-dimethyl-5-hydroxytrytamine; bufotenine
    N,N-dimethyl-5-methoxytrytamine; O-methylbufotenine; (5-methoxy-N,N-dimethyltrypamine; 5-MeO-DMT)
    5-methoxytryptophol
    5-methoxyindoleacetic acid
    5-hydroxytryptophol
    5-hydroxyindoleacetic acid
    N-methyl-5-methoxytryptamine
    N-methyl-5-hydroxytryptamine
    bufoviridine; N,N-dimethyl-5-hydroxytrytamine-O-sulfate
    5-hydroxytryptamine; 5-HT; serotonin; enteramine; thrombocytin; thrombotonin
    N-methyl-serotonin
    tryptophan
    bufotalindin; hellebrigenin; (a bufogenin - cardioactive sterol).
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    DARJEEL: ano lidi je dost, ale vyzkumu malo, do filmu nemuzes davat něco z dizkusniho fora
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JAXXE: ale no tak, pastoval jsem to jako priklad toho, ze tech informaci je dost a jsou dobre dostupne... ale ok, treba:

    Guidelines for 5-MeO-DMT use - Bufotenine and 5-MeO-DMT - Welcome to the DMT-Nexus
    https://www.dmt-nexus.me/forum/default.aspx?g=posts&t=75496

    rok zalozeni vlakna 2009... i tady, jak vidis, je dost lidi, kteri maji zkusenost s nndmt nebo primo 5meo, takze informovanost existuje, jen se k ni dostat, respektive ji dobre dostat k lidem...
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    TADEAS: tak hlavne je to velmi individualni. každý jedinec je na trosku jiné urovni a nekomu staci mala davka čehokoliv a zazije hluboke stavy a někdo na velke davce skoro nic. spousta lidi si třeba zážitek s 5-meo nepamatuje vůbec, presto, ze během nej se blazene usmivali
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JAXXE, JAXXE: ok, dik. to co linkujes jsem cetl a ze sve zkusenosti s nn-dmt s tim nemohu souhlasit no. (a dmt+ibogain me taky napadl, mozna to nekdy vyzkousim :)) ... ja si myslim, ze tyhlety rozliseni (a tvrzeni o nesrovantelnosti) jsou taky dusledkem toho, ze o tom (5-meo, nn-dmt, napr.) premyslime jako o latkach (ktere jelikoz jsou ruzne maji ruzny ucinek), pricemz se ale spis posouvame do ruznych mist, odkud je ruzny vyhled, a na tom co ten posun umozni az tak nesejde. ale to je fuk.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    PURPUREAL: to je taky mozne. přirozenou cestou jsem to nikdy nezazil, takze srovnávat nemuzu. velmi se to ale blížilo popisu "nepopsatelného" ;D
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    TADEAS: mam zkušenost s oběma. u klasického DMT jsem mel ruzne vize, videl jiné svety, bytosti. byl jsem tam ja /subjekt/ a ostatní /objekt/. u 5-meo nic takového nebylo. jen byti, existence, všechno a nic. všechno je jedno - v obou významech ;)

    obecne je to nesrovnatelne, ale jak jsem psal: to neznamena, ze nekteri jedinci jsou toho schopni dosáhnout s jinyma latkama nebo i bez nich pomoci jinych technik zejo ;)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    PURPUREAL: podobně reagoval i jeden hinduistickej sadhu, kterýmu dali nějakých x-set mikro - zasedl do pozice, až to skončilo tak vstal a řekl něco ve stylu "jo, je to dobrý, ale já jsem v tom stavu pořád"
    PURPUREAL
    PURPUREAL --- ---
    JAXXE: To je mnohem lepsi report, nez ten z DMT-Nexu. Diky, ze jsi sdilel svoji zkusenost.

    Pokud jde o osviceni, vzpomnel jsem si na jednu historku od studenta tibetskeho ucitele Chogyama Trungpy:

    But later, when we asked Rinpoche if LSD was a valid path to enlightenment, he said no, because no matter what we experience, in the back of our minds we know that we took a pill and that knowledge negates the pure experience of realization.

    Je to z knizky "Taming Untameable Beings: Early Stories of Chögyam Trungpa Rinpoche with the Pygmies and Other Hippies" od Jima Lowreyho.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    JAXXE: tibetské buddhistické školy na to mají jiný názor, ale asi není potřeba to dál řešit...
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JAXXE: no a jak se divas na rozdil zaba (5-meo) vs nn-dmt? grof ma zkusenost s obema? ty mas zkusenost s obema? ... ja s obema ne, ale mam docela zpracovanych zhruba deset zkusenosti s nn-dmt a vzdycky v tech popisech 5-meo vs. nn-dmt i v tom tvem popisu se to blizi daleko spis tomu co rikas. tak me jenom vzdycky zarazi ty tvrzeni, ze "je to s nicim nesrovnatelne". tak me zatim vychazi, ze to neni tak proste, ze by to slo takhle z fleku srovnavat nebo mluvit o nesrovnatelnosti :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAXXE: Přesto se někteří džívanmuktové rozhodnou stáhnout osvobozené neomezené vědomí zpátky do omezeného těla.

    uz to nekdo natocil a dokazal? to bych docela rad videl, staci mi link na nejaky videjicko na jutubu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam