MEA: Ještě než jsem si to přečetl, říkal jsem si jak to bylo *doopravdy* a říkal si, že to bude jinak než jak mluví nadpis. A ono jo.
"Neměla jsem dostatečné znalosti a neuvědomovala si, že když jsem v pubertě mívala psychické problémy a deprese, tak bych ayahuascu pít neměla,“ vzpomíná. "
No, určitě dané osobě nepřeju nic špatného a je dost nešťastný, že o tom nevěděla víc (stejně jako, že si o tom jako dospělá osoba sama víc nezjistila), ale jí by projevy té nemoci spustilo cokoliv silnějšího. Zase je docela fér, že článek není psaný zaujatě, prostě popisuje docela dobře, co se stalo.
Ad množství - tam už jsou ale trochu mimo ne? Mně říkalo víc osob, že do určitého množství (dva tři kalíšky) vůbec nezáleží na nějaké "dávce". Přímá úměra víc látky větší účinky, jak je člověk zvyklý u jiných látek, tady prý vůbec nefunguje. Ale nevím, jen říkám, co jsem slyšel. Zkušenost mám osobně jedinou.
A ad ty její stavy - zase, profesně vím naprostý minimum, ale můj názor: vypadá to jako další psychicky aktivní velmi dobře laditelná citlivá bytost na přechodu k vnímání věcí ne-běžného charakteru, kterou moderní medicína klasifikuje jako šílence, protože přece hlavně prachy, telefony a výkonnost v soutěživém prostředí, kde musíš bejt hlavně otupělej a silnej.